• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RUM
    RUM --- ---
    LOVE_DALI: Jestli dodrží, co slíbili, tak je W10 konečná alespoň na pár let dopředu. Viděl bych to spíš na styl Apple, kdy bude třeba Win 10.1, 10.2 atd. Není potřeba čekat na nějaký service pack, když win10 jsou v podstatě win 8.1 s novýma barvičkama, proto je ten upgrade zadarmo... Spíš to působí jako Win 8.2
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    LOVE_DALI: Jen nechapu co tu potom delas - tedy mimo rozdavani chytrackych reci...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RUM: Aneb, jak se dostáváme k tomu, že bude nejlepší si ještě počkat - nejlépe alespoň do prvního SP. Ale, ostatně jako vždy, jakmile ten systém začne vypadat, co k čemu, tak uděláme W13(14, 15 whatever) a zbabráme všechno, co jsme zatím udělali.

A nesmím taky zapomenout ještě na jednu věc a to s jakým cyklem vypadají jejich systémy. Dejme tomu, že 10 bude fajn, ale to v MS znamená, že ten další bude ...

MS widgety...... zlatý conky :P ;)
    KEL
    KEL --- ---
    RATTKIN: musíš si vypnout v unicode znakový sadě češtinu a mi všude angličtinu. Taky mi to cpalo češtinu a tohle pomohlo.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Vsak taky jedna edice je. Do anglicke lze dohrat jakkykoliv jiny jazyk. Ty lokalizovane jsou pro matlaky co mermomoci chteji mit zajisteno ze na ne nikdy nevykoukne jedine slovo v cizim jazyku - a do tech jazyky prodat nejdou, tam uz je jazyk natvrdo.
    RUM
    RUM --- ---
    RATTKIN: tak widgety nahradili "modern apps" :-) což by samo o sobě bylo v pohodě a některé aplikace bych i využil, ale příjde mi, že jich velká spousta vůbec nefunguje, protože jejich autory zřejmě nic nemotivuje v pokračování vývoje a tak často vůbec nefungují

ovšem pokud slibují, že už budou jen win10 a na ně se budou dělat upgrady, tak by to přecijen mohli časem dotáhnout k opravdu odladěnému systému. Já jsem hrozně zvědavý na ty DX12 hry.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jinak teda doma mám w10 TP a problém s tim nemám, ale taky to nevidím jako nějakou záchranu a revoluci
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RUM: mě ty dvojí control panely docela vadí, nastavení internetu je v metru taky nekompletní.
    jak můžou chtít aby na to developeři dělali vývoj, když se sami nerozhodly, že to začnou dělat na 100%. Jako kdyby si nechaly zadní vráka, kdyby se to nechytlo.

windows 10 = vrací se start menu
    windows 13 = metro končí

pamatuje si vista widgety? jak to byla magické moderní technologie, na které pojede všechno? jel tam ukazatel využití cpu, kterej sám bral 20%. Kde je tomu konec? tam kde silverlight, v pr*eli.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MICKK: jakože si mám kvůli tomu zaplatit 100 $ za přestup na Pro? tak nedík
    RUM
    RUM --- ---
    moje start nabídka :-) Už jsem si holt zvykl z osmiček

RUM
    RUM --- ---
    TOOMIX: haters gonna hate :-) jistě, windows 10 si zachovává tu schizofrenii z win8, ale kromě toho Math Input Panelu, kde jsem si to všiml i já, jsou to vyloženě kraviny, co tam řeší.
    FESTER
    FESTER --- ---
    TOOMIX: ktery OS je skutecne ale myslim tim SKUTECNE finished ? zadny
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    hehe

Windows 10 is unfinished | gbl08ma's personal website
    http://gbl08ma.com/windows-10-is-unfinished/
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NYCKER: jo
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LOVE_DALI: ultimate edice je plně lokalizovatelná a teoreticky by mohla být jedna edice společná pro všechny,m s plnohodnotným jazykovým balíčkem a odpadly by tyhle nesmysly s jazykama.
    rozdíly mezi EN-GB, EN-US a EN-INT .. no comment.

migrosoft musí mí nějakou fičuru, aby ospravedlnil dražší edice - tím, že udělá schválně nedostatečnou verzi
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    RATTKIN: Mě se taky upgrade podělal kvůli jazykům, s tím, že na mě řval, že má málo místa... no comment..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: tak oprava, posere se to s hláškou:

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RUM: když nesedí jazyková verze stávajícího systému a instalačního cd, nejde udělat upgrade, pouze "keep files" což nechá pouze Documenty, ale ne instalované programy.

stejnej pojeb je při přechodu z N verze na ne-N a naopak.
    RUM
    RUM --- ---
    RATTKIN: si doinstaluješ jazyk jaký chceš ne?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---

MediaCreationToolx64.exe s velikostí 19.646.808 instaluje pouze české W10
    MediaCreationToolx64.exe s velikostí 19.648.888 instaluje pouze anglické W10

tajenka se prozradí až po několika hodinách stahování a připraování na instalaci

FUCK OFF MIGROSOFT!!!
    RUM
    RUM --- ---
    DARUMA: ještě bych doplnil že aplikace Maps a OneNote je potřeba odstranit jinak

např. příkaz pro odstranění OneNote je Remove-AppxPackage -Confirm -Package Microsoft.Office.OneNote_17.4201.10031.0_x64__8wekyb3d8bbwe

ale pravděpodobně tam budete mít jinou verzi, takže stačí dát v PC vyhledávat Microsoft.Office.OneNote nebo Microsoft.WindowsMaps a zkopírovat do příkazu nejpodobněji vypadající název (končí to tím ...bbwe nebo tak)
    MICKK
    MICKK --- ---
    RUM: no jasně
    How To: Upgrade Windows 10 Home to Windows 10 Pro
    http://winsupersite.com/windows-10/how-upgrade-windows-10-home-windows-10-pro
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam