NYCKER: asi jsem to napsal moc složitě. Zkusím to ještě jednou shrnout.
Jde mi o sdílení souborů mezi windows uživateli jednoho PC. To je jednoduché. Vytvořím si třeba složku C:/pro_všechny, které nastavím RW práva pro všechny uživatele. Pro ne-IT lidi je intuitivnější možnost využití složky c:/Users/Public. Tohle je teda vyřešeno.
Druhá věc je ta, že chci zachovat zálohování do cloudu. Bohužel, jak OneDrive, tak Google Drive fungují tak, že si určíte
jednu složku, která se automaticky zálohuje (např. C:/users/Martik/OneDrive nebo C:/OneDrive). Toto mě velmi omezuje. Vemte si příklad, kdy chcete zálohovat třeba i fotky, které máte třeba na druhém disku. Máte smůlu, musíte to sypat všechno do c:/OneDrive. Možná by to vyřešili nějaké symlinky, ale nelíbí se mi to. Rád bych něco intuitivnějšího. Stačilo by, kdyby tyhle služby umožňovaly vybrat libovolné složky k synchronizaci.
Tím prvním odstavcem jsem si tedy odpověděl, jak sdílet věci mezi uživateli jednoho windowsovského PC.
Druhý odstavec je o problematice záloh obecně. Netýká se to windowsů, tak už to tu řešit nebudu :)
B3DA: mrknu. Bylo by fajn, kdyby to umělo více složek :) Ale tak rád bych zůstal u OneDrive či u Google. Na OneDrive se mi líbila ta filozofie, že po instalaci Win tam mám prostě složku pro sync, udělá se mi OneDrive účet a už jedu aniž bych se o cokoliv staral.