LOPIK: v PRINTERS byli jen soubory, které byli "zaseknuté" při neúspěšné instalaci (byly to nějaké servisní dotazovací soubory o velikosti okolo 30 bajtů zjišťující informaci o tiskárně - jazyk,...). Při manuální pročištění tiskové fronty byl tento adresář prázdný. Když jsem na tiskárnu tiskl, tak se tam objevil soubor, který zmizel. To stejné v tiskové frontě.
Když shrnu: po vrácení systému do bodu obnovení starého asi týden se automatická instalace tiskárny zastaví na čekání připojení USB kabeu (to je ten případ "pending" souborů v PRINTERS) ***. Pokud tiskárnu nainstaluji ručně, tzn. vyberu adresář, kde je gdidriver a vytvořím ručně lokální tiskový port, tak se tiskárna nainstaluje, ve spoolu se objevují (a mizí) tištěné soubory/úlohy, ale tiskárna netiskne, na jejím displeji je status "spánek", brother utilita hlási tiskárnu ve stavu offline. Vlastnosti tiskárny hlásí, že ovladače pro tiskárnu jsou OK.
Asi je poroblém v těch USB portech. V instalačním adresáři tiskárny jsou tři INF soubory (kliknutím nainstalovat nejdou), podle jejich popisu/obsahu jsem je pochopil jako printer, skener a ports. Když ty tři INF sobory použiji pro vytvoření lokálních portů (zadává se název a INF soubor), tak tiskové úlohy se sice zpracují, ale ani jeden ji nepošle fyzicky na tiskárnu. Konfigurace těch portů není možná.
Jinak jsem zjistil jméno a typ desky a stáhnul jsem si pro ni USB drivery a ve správci zařízení jsem dal odinstalovat všechno, co souvisí s USB (rozbočovače, ...) a znovu je nainstaloval ze stáhnutého. Bez úspěchu.
*** Automatická instalace tiskárny před obnovení stavu systému proběhla celá, ale přičítám to tomu, že v systému zůstal mnou ručně vytvořený tiskový lokální (a nefunkční) port, který byl použit. Jinýmai slovy, automatická instalace má problém s vytvořením lokálního tiskového portu. A ruční vytvoření je nefunkční.