• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    RUTHAN: Ptáš se na odchozí nebo na příchozí spojení? Pokud klíč v registrech nemáš, tak jsou limity 64K / 16M. Dokud se nezahazují spojení, tak bych na to nešahal...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RUTHAN: A to vyrabis spojeni per port? Protoze potom mas strop tolik co mas portu, tedy 65 tisic (kdyz odectes par stovek pro bezne veci)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ahoj,
    nemame nekdo vyzkousenej zpusob jak nastavit maximalne pocet paralelnich TCP spojeni na Serveru 2016 a nevite jaky pocet je default?

    Jsem to chvili googlil a nasel jsem jen tutorialy pro Win 2010 / 2012, ale ten klic jsem v registrech nemel, tak nevim, jestli ho vytvorit a nebo je ted jinde.. a podle toho maximalniho poctu, jestli je to vubec treba? Vim, ze tohle kdyby byvalo na nesmyslne nizke hodnote.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MAWERICK: Presne tak ;)

    LOPIK: Ja videl jenom to, ze umi sledovat sitovy provoz jako takovy - coz znamena trosku neco jineho - tedy spise samotne protokoly a jejich obsah.
    A prava - to by asi reklo...
    A ano - pokud je soubor nejak zavirovany ci treba GPO odmitne security kontent, tak samotne Win se chovaji divne jako by treba dany soubor neexistoval ci zmizel...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LOPIK: a nebude to omezeny na fileservery s urcitou veryi windows? Protoze pak by to na 99% znamenalo ze jediny co tz udelas ze "sveho konce" je ze zavloas vzdaleny defender ktery provede check a vrati ti result...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ARIAEL: Já jsem trochu googloval a defender by to měl umět (dokonce po změně nastavení dělat síťově i "velký" scany celýho disku)..
    Napadlo mně jestli nebude problém spíš v nějakých právech na tom konrétním souboru - chybí info jestli jde o jeden nebo o všechny. Jestli jeden, může se stát, že to vyhodnotí Defender jako riziko, chce to hodit do karantény a kvůli zabezpeření nemůže atd. Setkal jsem se s tím, že Windows bez jakýkoliv hlášky navíc odmítali nějakej soubor dokonce i kopírovat nebo otvírat - šlo o nějakej aktivátor, takže pro ně jasnej sajrajt..
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    CPT_PLESARD: Kdyz se nad tim zamyslis tak je to z principu blbost. Vsechny antiviry kontroluji soubory lokalne, protoze maji ten svuj engine bezici lokalne.
    Kontrolovat neco pres sit by znamenalo bud na cilovy server bud nainstalovat kompatibilni antivir a predat mu pozadavek a nebo si ten soubor stahnout k sobe, otevrit a zkontrolovat a zase smazat. Coz je oboji evidetne blbost.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    google translate document load dela presne to,co potrebuju
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    a jak, at treba se necim obohatim... :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: uz vyreseno, dik
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    na faktury jsou vytezovaci SW, jestli na to pak davkove spustit prekladac nebo to nektery z tech softu umi nevim...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LOPIK: no nevim, uz nejaky cas se pouda ze MS ma na W10 obchodni model "giveaway".. a taky diky tomu letos prekonali hranici 50% mezi nainstalovanymi windows..
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    CPT_PLESARD: LOPIK: moje chyba, ze jsem vynechal info, ze myslim kontrolu z kontextovy nabidky.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CPT_PLESARD: To bude spis vlastnost, neni logicky aby tohle lezlo na sitovy disky (predstav si prostredi kde mas tisice pocitacu se sdilenym ulozistem)
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Zdravim.
    Mam dotaz.
    Na kompu s Win10 mi neumi Windows Defender zkontrolovat soubor ulozeny na sitovem ulozisti, i kdyz je namapovany jako disk.
    To je vlastnost, nebo chyba?
    Dik.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JAVESEU: Nektery lidi si mysli ze muzou... No Microsoft si to nemysli a vyslovne to zakazuje.
    Jejich boj pouzivat licenci na jiny HW.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    PISTA1: No a jak je to s licencí? OEM verze přece nemůžu přeprodávat ne?
    GURBON
    GURBON --- ---
    ROBIN_SNNS: funguje, delal jsem to ted na W10 home cislem W7 home ze staryho notebooku.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mate nejaky osvědčený zpusob jak zamykat a odemykat pc v doméně pomoci bluetooth, kdyz se vzdalim, přijdu? Zamknout to umi kde co, treba se mi osvedcil btprox, ale jak odemknout, to jsem ještě nevyresil.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    ROBIN_SNNS: u mě to funguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam