PETER_PAN: Naprosto chápu a rozumím ... naštěstí takovýhle věci nejsem poslední dobou nucený používat, tak ani nevidím, kde všude a jaké jsou problémy ... a pohybuju se softwarem pohybuju v oblasti, kde je celkem velká konkurence (nejvíc peněz dávám za IDE, který si pravidelně platím, na druhou stranu dostávám pravidelné updaty, které nic neničí naopak je znát v každé verzi perfektní pokrok a když platit přestanu, zůstane mi poslední verze) ... ale těch IDE je tolik, že si nemůžou dovolit za peníze chtít něco, co by nefungovalo ...
Na druhou stranu třeba MS Office jsem kdysi koupil krabicovou verzi 2007 a dodneška na ní funguju bez problémů; naštěstí se MS nerozhodl vymýšlet každý rok nějaký nový souborový zpětně nekompatibilní formát.
Ale pak takový ty pronajímaný softy, jako je třeba Adobe; ten princip se mi úplně nelíbí ... když jsem za to zaplatil, tak to chci mít na věky věků no. A nedej bože, že bych měl soft, kterej stojí strašný prachy a funguje špatně.
V tomhle směru asi fakt hodně záleží, v jaký oblasti se člověk pohybuje ... a co za sw používá.