• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    právě že zatížení procáku není, pamět je volná, proto podezřívám nějakou sračku,co přišla updatem..
    OTZ
    OTZ --- ---
    asi je v novym updatu nejakej miner pimo od MS :))
    BAT
    BAT --- ---
    EXCITE: Asi ti tim nijak nepomuzu, ale...
    Vcera nebo predevcirem se kolegovi stahnul nejakej w10 update, a pak si stezoval, ze mu nahle zacalo strasne topit CPU i v "klidovem" stavu, ale nedokazal zjistit co ho tak vytezuje, a po nejaky blize neurceny dobe a par restartech to prej prestalo.
    Spolu s tim mu prestal fungovat zvuk v ruznych hrach a aplikacich - podle toho jak to popisoval, tak to vypadalo jakoby se vsechny audio devices resetovaly do nejakyho defaultniho nastaveni.
    Mohla to bejt nejaka podivuhodna nahoda, ale taky nemusela - nevime - nicmene netrvalo dlouho a vsechno se vratilo do normalu (krome tech zvukovejch zarizeni, ktery musel sam nastavit znova jak bylo treba).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nebyl teďka nějakej blbej update na desítky? Brutálně se mi zpomalil noťas a to jak při startu oken a tak při startu programů..
    Mám Toshibu s Intel Core i7 6500U Skylake,RAM 16GB.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: Nove? :)))) Ze ty mas jeste prvni build...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VESPER_INDIGO: Aha, to jsem spatne pochopil.

    Nicmene, pokud si pamatuju tak MS ovladace se mapujou nekam do HID zarizeni takze pokud to na HID dela nejake eventy tak hadam se to bude rovnat stisku mrtvych klaves a tim padem spusteni screensaveru to posune. Mohla by to resit nejaka exoticka verze driveru k XBOX ovladaci.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    RAINBOF: povolit místo zakázat? Dostal jsi mě, zkusím... Jedu na power plan "Nejvyšší výkon" takže tvoje rada dává určitě smysl.
    ------
    Každopádně jedná se o to, že se nevypíná obrazovka - nikoliv o převod počítače do režimu spánku. Jak to je, májí oba procesy přímou souvislost a nebo se jedná o zcela oddělené?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VESPER_INDIGO: a povolit na usb zarizeni i root hubu rezim spanku uz jsi zkousel ?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    RATTKIN: hledal jsem na google a problém popisovali lidé v desítkách. Problém a podivnost v tomhle konkrétním případě jest, že mně se to děje na sedmičkách a to ještě občas. Občas se to začne dít a ani nevím, jak to pak přestalo a proč vždycky. Gamepad i joystick mám zapojené léta letoucí na stejné instalaci, asi snad osm let, a teprve dneska jsem přišel na jádro pudla a byl schopný uvést vypínání obrazovky do provozu hned tím odpojením.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VESPER_INDIGO: že by to začalo s gaming režimem co je nově ve w10?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    No, panejo dobrá haluz - kdyby někdo řešil, podobně jako já, že se mu od jisté doby nevypíná obrazovka po timeru na nečinnost a měl by čirouuuu náááhodou taky Xboxovej ovladač případně Logitech joystick, tak ať si je zkusí vypojit. Jsem třetí ze tří, komu to pomohlo.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: jen dodatek k mému výlevu o profesionálnosti Adobe - podle posledních zpráv musíte upgradovat na poslední verzi, používání starších verzí je nelegální, to nevadí, že jste to zaplatili a nějakou dobu to fungovalo, od teď už to nesmíte dělat - podle mě je to really user friendly, takže asi bude nutné zase si vše přenastavit, aktualizace obvykle zruší custom nastavení :/

    Adobe warns Creative Cloud users with older apps of legal problems
    https://www.engadget.com/...clzqBBAjJcqrdEz0TkhqmqFfYkvCv6igYzobRBHTz0ax953F1GhpfVODD7HjjNAlbfVEYvgP
    LIBORNSR
    LIBORNSR --- ---
    Ahoj lze na PC kde se nachází nelegální kopie windows 7 nainstalovat windows 10 za použití kódu zakoupeného na eBay? Nebo je nutnost koupit i instalační CD ?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ARIAEL: v biosu to zustava ulozeny, zbytek vyzkousim, diky za tipy.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    AVATAR: Ja bych to jednou ulozil, vyskocil ven, skocil znovu dovnitr abych overil zda to tam skutecne je.
    Potom totez vcetne bootu do OS (vylouceni toho, ze to prenastavi OS).
    Potom zbyva uz jen nejaka agresivni scanovaci cast uvnitr samotneho UEFI, ktera se spousti po startu HW a vyresetuje poradi disku. Melo by to jit vypnout - minimalne tim, ze se zapne fast boot, ktery HW nescanuje
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ARIAEL: nevim, do reinstalace jo. Ale cmos se asi neresetuje, protoze datum drzi.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    AVATAR: ehm - a baterka na motherboardu ti funguje jak ma?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Mam notas, v nem 2xSSD a 1xHDD. Na jedno SSD jsem nainstaloval Win 10. Instalace selhala při prvním restartu s chybou, že mu chybí zaváděcí soubor. Šel jsem do BIOSu a zjistil, že se snaží nabootovat z HDD a SSD nemám na výběr. Přidal jsem ho, nastavil jako bootovací, uložil a instalace se dokončila.

    Při dalším restartu ale opět BSOD s tím, že nenašel bootovací soubor. Šel jsem zas BIOSu jen abych se přesvědčil, že je opravdu nastavený správný disk. Dal jsem discard changes a win se v pohodě zavedly. A další restart to samý. Vypnout zapnout počítač - to samý. Vždy stačí vlézt do BIOSu a už to bootuje v pohodě, ale bez tohoto kroku mi to nenabootuje.

    ve správě disků se zdá být vše taky v pohodě:
    https://ctrlv.cz/shots/2019/05/11/26dF.png

    co s tím? :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Upřesnění - při dřívějším BSOD jsem měl nastavený defaultní Automatický výpis a na disku tak 10 GB volno. Později jsem to změnil na kompletní a trochu místa uvolnil, ale asi ne dost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam