• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: Neprohlásili to už spíš jako "obsolete", že už do toho nebudou vrtat a jen to nechají dožít???
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mně by se líbilo, kdyby hlavně opravili rychlost GDI+
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TOOMIX: Tohle me sere nehorazne. Oni u kazdeho druheho update rozmrdaj funkcionalitu, vsechna konfigurace od zacatku (2 hod. prace), ale proste musi udelat graficke upravy.
    PES
    PES --- ---
    TOOMIX: Musí alespoň takto (zbytečně) vykazovat jakoby činnost a "vývoj"...

    Jinak mají takové skvělé věci jako KB5000802 a KB5000808 (pro neznalé BSOD při tisku)
    OTZ
    OTZ --- ---
    tzv. blbuvzdorne, muhehe :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tohle je přesně to, co Windows 10 potřebujou

    Průzkumník ve Windows 10 dostane nové ikony složek a disků. Takhle budou vypadat – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...ane-nove-ikony-slozek-a-disku-takhle-budou-vypadat/sc-3-a-209224/default.aspx
    PES
    PES --- ---
    LADINEK: Ale to je u Windows přece normální, že plno věcí mají ve výchozím stavu nastaveno (slušně řečeno) NEOPTIMÁLNÍM způsobem.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    No ber to z pohledu člověka kterej toho o počítačích moc neví, prostě klikne na sdílet a očekává, že to bude od tý doby normálně fungovat. O to víc ho zmate když to opravdu normálně funguje, jen na jednom zařízení je třeba provést akci navíc...
    PES
    PES --- ---
    KRYSPIN: V pohodě, dostal tip, netroufne si, tak bude dál restartovat... Život jde dál.
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    LADINEK: to je dobrý. Přijdeš si pro radu, ale vlastně jsi ji nechtěl, zůstáváš u svého restartování
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    PES: hele díky moc, ale i tak zůstanu asi u restartu. Jsem jen uživatel, i když vím co jsou registry a jak do nich psát tak to dělat nebudu, pořád si myslím, že by tohle mělo fungovat i bez zásahu do registrů. Mimochodem, teď jsem to zkoušel na dalším notebooku, normálně kliknu na síť, vidím tam můj domácí PC, kliknu a vidím složku downloads. Když to udělám se Surface tak tam domácí PC nevidím, ale staci restart a vše v pohodě.... nechápu
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DANIELSOFT: tak si odpovím sám, pomohl restart těch Windows po nastavení klávesnice. klasika.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ahoj, v práci mi teď načisto nainstalovali nový stroj s Windows 10 a nedaří se mi tam zapnout českou klávesnici správně: v jazyce čeština mám přidanou Czech Querty, ale když chci napsat např. "ř" napíše to "r". zkusil jsem vypnout automatické kontroly a našeptávání, ale stále to dělá. možná to souvisí s tím, že u té češtiny je balíček "basic typing" ale ten se nedaří stáhnout (zítra poskytnu chybový kód). možná to zítra vyřeší naši admini...
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: Do té TV to jde přes DLNA? Možná "synchronizace" té publikační služby. Ale bohužel nevím, Synology nemám...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DRAGON: za sebe mám jen takové podezření na indexaci videí v Synology. Mohl bys zkusit jestli po nahrání filmu nestačí počkat dostatečně dlouho (doba odpovídající 3 zapnutí a vypnutí TV), a pak tam ten film uvidíš napoprvé?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PES: Ahoj, prosimte, kdyz si tak ctu tvou radu, tak me napadlo, jestli bys netusil, co poradit s nasledujicim problemem:

    mam synology NASku
    ve windows 10 do ni neco pres sitovy sdileni (namapovany jednotky) neco nahraju - mkv soubor.
    zapnu TV, najdu si v source Synology a videoplayer (LG WebOS), vlezu do adresare, kam sem to nahral, ale ten film tam neni. Ve windows 10 ten film v tom adresari vidim, v Synology DSGet appce na androidu ten film take vidim.

    Netusis, co s tim? Musim treba dvakrat az trikrat vypnout a zapnout televizi, aby se to tam taky propsalo. V tom prehravaci v tv samozrejme zadny nastaveni neni. Delam neco spatne? Ma se neco zapnout v tom synology? Nejaka okamzita indexace souboru nebo neco takoveho?
    dik moc za pripadnou radu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Purple Fox Malware Squirms Like a Worm on Windows | SecurityWeek.Com
    https://www.securityweek.com/purple-fox-malware-squirms-worm-windows
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOPIK: jo, že jsou ty licence navíc často navázené na nějaké ID (bios/mb whatever) je jasné, bude to samozřejmě vždy "obnova" na tom samém stroji :) Takže ani nebezpečí "rozdílné drivery" nehrozí.

    Jde mi teda taky o to, že jsem byl zvyklý win reinstalovat celkem často, mám tak nějak vždycky radost z toho čistého systému. Tedy bylo tomu tak u W98/XP/2000/7 nicméně u W10 mi tahle radost nějak nenabíhá, protože mě ten systém prostě sere :) tudíž obnova z bitové kopie bude asi lepší. Tu zálohu teda udělám potom, co nainstaluju pár základních programů a několik aplikací, které po aktivaci licence neumí tu licenci deaktivovat, aby se dala znovu použít po reinstalu. Je to naštěstí jenom pár aplikací.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PRAASHEK: Nějaký licence můžou být navázaný na identifikátor počítače co je zahrabanej někde v BIOSu (typicky třeba zrovna licence od samotných Windows), další věc je že se ti může celý sesypat kvůli rozdílným driverům, ale zas tolik bych se toho nebál. estli to použiješ na stejným stroji, tak toho asi tolik nehrozí, ale metody existujou.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Dotaz: když si vytvořím bitovou kopii systému (W10 Pro), pokud mám nainstalovaný software, který vyžadoval nějakou aktivaci, která se typicky ukládá do registrů, tak by po obnově z té zálohy měly být všechny ty aktivace funkční, že?
    Nicméně jsou i jiné "shady" metody, jak aktivace a jejich ověření fungují, ale pokud bych vytvořil tu bitovou kopii, tak by to měl být prostě úplně identický systém se vším bordelem, ne? Je v té bitové kopii komplet C:, nebo je lepší na to použít nějakou "clone disk" feature? Nikdy jsem to neřešil, ale teď bych rád začal rovnou něčím funkčním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam