• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak změna, Windows 11 bude možné nainstalovat pomocí ISO image i na procesory, které oficiálně nejsou podporované.
    Původně oznámené omezení se týká jen upgrade z Windows 10.
    Microsoft won’t stop you from installing Windows 11 on older PCs - The Verge
    https://www.theverge.com/22644194/microsoft-windows-11-minimum-system-requirements-processors-changes
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Lopik> Bude pro mne zajimave sledovat, jak bude reagovat na vymaz Edge system. Osobne tipuji, ze si ho bude snazit doinstalovat. Uvidime.
    PES
    PES --- ---
    DOUPLE: Prohlédnout EventLog a zkusit se dopátrat co to vyvolalo?
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    prosím o radu - začal se mi vypínat komp každej den ve 12:00 :D nepamatuju si, že bych nastavoval jakýkoli schedule. Ve startupu žádná blbost, atnivir, antimalware nic nenašel. Win10.
    Netuší někdo kde hledat příčinu?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PES: IE nejde vyhodit - běží na tom plocha, průzkumník a vlastně skoro všechno, chtějí to změnit právě na ten Edge, kterýho se taky nemá cenu snažit zbavovat - nasere se tam dřív nebo později zpátky.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: .... pouziva "volitelnou" aplikaci jako nedilnou aoucastvkernelu ... jimak se ti nezobrazi ani obsah adresare ...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JIMX: Hele... bud postavis system modularne... a kazdy modul je nezavisly ... a snazis se nejak resit zavislosti... a vsechno jde odinstalovat, moduly pouzivas nezavisle na sobe atp. ... nebo varis dort jako pejsek s kocickou a jadro operacniho systemu ti pouziva "volitelnou" aplikaci, kterou doinstalujes... nevim, co ti k tomu rict.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    flaw in its flagship Azure Cosmos DB database service
    Microsoft warns cloud customers of flaw that may have exposed databases: report - MarketWatch
    https://www.marketwatch.com/story/microsoft-warns-cloud-customers-of-flaw-that-may-have-exposed-databases-report-11630035948
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak když je dneska spousta aplikací postavená na webview ... tak nemít v systému integrovaný browser mi přijde jako cesta do pekla ... ale možná to jenom špatně chápu :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: Rekl bych, ze se jadrem edge chystaj rendrovat obchod nebo nejake podobne inteligentni architektonicke rozhodnuti
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES:
    jj, to bude ono... ta 5.x uz byla hluboce provazana s OS.
    Ale mam takovy pocit, ze duvod bude, ze to pouziva explorer. Nevim, jestli si vzpominas, ale nekde v 98 nebo tak byla moznost zobrazit adresar jako webovou stranku. Coz je bezva featura, ale potrebuje k tomu html renderer. A mam podezreni, ze to (krome chm) souboru renderuje v jadru ie
    Windows NT 3.51 - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT_3.51
    It was designed to replace the Windows 3.x Program Manager/File Manager based shell with Windows Explorer-based graphical user interface
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: Matně si vzpomínám, že ještě IE 5.x se dal nějak celkem vyházet...
    ...ale od IE6 a Win98 už ti bylo tak zažrané v systému, že to nešlo.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: jj, presne... ten sel nejak odinstalovat ve windows 3.51, tipuji
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: IE se jen ztratí z obecně viditelných, jinak je to tak hluboko zažrané a provázané do Win, že to zlikvidovat nejde (což opět ukazuje jak kvalitně M$ ten OS má udělaný - pohrobci IE komponent tam budou strašit ještě ve Win15 či Win365 nebo jak se to bude za X let jmenovat a s tím i případné díry do systému)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    antismirung
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PRAASHEK: Uprimne antosmirung cleanup systemu, ale to je na woknech nedostupnej luxus.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: IE jsem odebral z volitelnych soucasti systemu a kdyz jsem forcnul uninstall edge, tak ho to samozrejme otevrelo pro vyplneni dotaznicku. Ale toho se neslo zbavit nikdy. Myslim, ze se v nem, krome jinyho, rendrujou chm soubory.
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: Otevřou to programy, které volají spíš než default browser buď přidružený protokol anebo old-IE.
    To první se řeší v přidružení protokolů.
    A na to druhé ma EDGE v nastavení (zatím) volbu, zda se má tlačit místo MSIE (skrze ietoedgebho nebo jak se jmenuje to rozšíření, které to do IE natlačí).
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Protoze mi nevyhovuje usporadani listy. A obcaso to neaky program otevre, i kdyz to neni vychozi prohlizec.
    Taky jsem se docetl, ze od nekakyho updatu m$ edge jednoduse odinstalovat nejde nikomu.
    JIMX
    JIMX --- ---
    GIOMIKY: sorry no ... vesteckou kouli jsem zapomnel vcera v kanclu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam