GURBON: A díky ti, za to navedení na vypnutí.
To jo chladná hlava je základ. Jen jsem už dlouhodobě zase v enormním stresu a presu a jak stárnu i víc zmatkuju a víc zapomínám a nedokážu si vzpomenout a tak i více chybuji. Cítím a sleduji jak se pomaličku sunu z člověka co si uměl poradit se vším co potřeboval sám a uměl poradit i ostatním do role BFU. Nemluvě o nějakém tom silnén stresovém a depresivním syndromu a vyhoření.
Bohužel nemohu souhlasit, že ty časy nutné čisté instalace jsou pryč. Jako ano délka nucené instalace se prodloužila. Ale záleží jak moc experimentuješ, kam lezeš a co s tím systémem děláš. Ale ten systém prostě není dělaný na instalaci a odinstalaci desítek až stovek aplikací, které po sobě nechávají různé změny. Do logu chyb už se raději ani nedívám, jen když se mi zdá že se něco děje. Za mě tedy i ty aktualizce Windows dokáží zmrvit kde co. Třeba že nemůžu používat zvukovou kartu, protože Windows hází problém na Creative a Creative zase na Windows. Možná že to za těch x let už opravily, netuším, já to vzdal sledovat a zjištovat po 2 letech, když to stále nešlo ani v dalším novém buildu.
Windows 10 version 1903 intentionally stopped my Sound Blaster Audigy FX sound card from functioning - Microsoft Community Hub
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-deployment/windows-10-version-1903-intentionally-stopped-my-sound-blaster/m-p/1621943Ale zatím jsem nepřekročil délku instalace Windows 10 více jak max těch cca 20+/- měsíců co jsem měl teď a to jen protože jsem to oddaloval. I když u XP jsem občas byl nucený čistě instalovat i 3x do roka a obvyklá životnost 7-10 měsíců. Ale tak s ghostem to byla pohoda místo až necelých dvou dnů instalací a nastavování jen 2-4 hodinky práce.
I když vím o lidech co jim systém vydržel fungovat i po celou dobu životnosti počítače. To mě se s Windows za celých těch 27 let od Windows 3.11 nikdy nepovedlo.
A jelikož mám malý ten nvme tak prostě se snažím šetřit místo a vše co nepotřebuji a vím že nikdy nebudu potřebovat se z Windows snažím dostat pryč. Už teĎ má moje čistá instalace 31GB. A obvykle se dostávám někam na 60-80GB s tím co po různu používám.