• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    je mu 14
    LITROP
    LITROP --- ---
    KETHAMINA: :) to nevim je to vtip jen jsem kopiroval ")
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LITROP: kolik je synovi?
    LITROP
    LITROP --- ---
    Jenom tak pro zasmání

    „Můj syn tuhle přišel domů od psychoanalytika, že prý má jakýsi ten Oidipus komplex,“ vypráví paní Moskovitzová paní Finkelsteinové. „Oidipus-schmoidipus,“ odpovídá paní Finkelsteinová, „hlavně že je hodný chlapec a má rád maminku.“.......:)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    FONTAIN: zkus marečka kolaříka.. on se moc krásně usmívá? http://www.zbozi.cz/vyrobek/interakcni-psychologicky-vycvik-marek-kolarik/?varianty=q

    někdo to sem myslím kdysi uploadnul někam, tak to seženeš aji elektro.. nebo in da pošta
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    Potřebovala bych se dopátrat k nějakým psychohrám na večerní kluby. Nemáte někdo nějakou radu kde hledat? Vím jen o nové knize. skupinové techniky a ta je nic moc. :(
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BAGHICEK: v pohodě, já to ještě jednou zkusím, až nebudu unavená :)
    Jo, já vím, že v literatuře to je, já jen nevím, za kým bych někoho takovýho teď reálně poslala (teda, napadají mě dva tři lidi, ale to mi přijde celkem málo)

    A promiň, že jsem tě měla za chlapa.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    SEBIEN: tak to me mrzi, jestli jsem nesrozumitelna.. (chtela bych o tom premyslet, jestli jeste psat nebo ne.. ale otazka co jsou fantazie a co symptomy v navaznosti na psychozu je lehce nad me sily)

    ZUZKAOU: ja to cetla pred mesicem a mam sve vyhrady

    SEBIEN: v literature ty pripady jsou. Kazuistika v zakladech arteterapie od doc. Sickovy, uspesna terapie s obrazovou promenou zdravotniho stavu podporena terapii slovem. Cache (tanecni terapeutka) pracovala se schizofreniky a s jejich sdelenim skrze pohyb (to je neco, cemu chci teprve prijit na kloub). Jung, tusim v Tavistockych prednaskach popisuje pripad, kdy pres test volnych asociaci se dostal za tu obranu zpusobenou odstepenim, sdelil klientce svuj odhad pro pricinu, kterou ona videt nemohla .. a ona se uzdravila (a myslim, ze tohle muze fungovat velmi dobre, mnohem lip nez otazky - a proc si myslite, ze mate tuto halucinaci ;) To co udelal Jung boli, ale uzdravuje.)
    Dalsim prikladem jsem asi ja. Nechapu, proc tolik nejasnosti kolem psychoz, vsadila bych se, ze tech pripadu musi byt stejne jako neuroz. Ale nad neurotikem se nikdo nepozastavuje..


    VAN_DEN: az na ten zaver fajn
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SHEALA: jojojo, vůbec nevím co Prekopová, ale zato Vybíralova kritika jí má nějaké faktografické zádrhele, je hodně osobně laděná (což bych u profíka neočekával) a taky informačně dost selektivní...

    Taky můžeš říct o Hausnerovi co to je za psychiatra když do narkomanů a hraničářů ládoval silné dávky psychoaktivních látek nebo to pojmout tak, že těžké a opakovaně nezdařené případy řešil poměrně propracovanou terapií s psychoaktivníé látkou sloužící jako amplifikátor nevědomých procesů. Ale jako fakt nevím co ta Prekopová, neznám jí, její výsledky práce ani metodiku, jen si pamatuju, že má na svým webu všude srdíčka a růžový pozadí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DARJEEL: Prekopova je pyca. Sorry, v momente kdy nekdo dela psychoterapii autistu tak ze na nich lezi rodic, dokud se dite nepomoci a nepokali, tak si zaslouzi aby do ni sil nejen Vybiral.
    Protoze na tuhle picovinu bere granty.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: no hlavně že jeho terapeutická praxe je byla tak úspěšná :/
    ...ale jeho žena se mi na workshopu co jsme s ní měli jevila jako velmi zajímavá a schopná terapeutka :)
    a do té Prekopové teda šije až neuvěřitelně zuřivě, to by bylo aspoň téma na individuál ,)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: jojo, jeho polemika s Prekopovou byla pěkně intenzivní. Zdá se že si hlídá hájemství vědy, stojíc u brány metodiky s plameným mečem :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: jeho vděčné téma :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Doc. PHDr. Zbyněk Vybíral, Ph.D. (vedoucí Katedry psychologie FSS MU Brno): Tak zvané alternativní psychoterapie, 20. května 2009, Přednáška pořádaná klubem Sysifos - český klub skeptiků
    64 kbps / 22050 Hz / 54:34 / 25 MB

    http://rapidshare.com/files/337368314/05_Vybiral_Alternativni_psychoterapie.rar

    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZUZKAOU: jo, já jsem to pak pochopila, že jsem to špatně pochopila :)
    VAN_DEN: díky za info, já to v tomhle moc nerozlišuju po školách, jistě jsou terapeuti, kteří lidi s psychózou berou, a možná v některých výcvicích někomu víc říkají, že to jde, nebo minimálně netvrdí, že to jde, to, pravda, nevím. Beru to spíš obecně, že neznám moc lidí, kteří by dělali terapii psychóz (ve smyslu ne podpůrnou terapii, tu dělá kde kdo, ale opravdu terapii, u které se věří ve vyléčení a směřuje se to ke zlepšení, ne jen k udržování stavu)
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    SEBIEN: souhlasím, ale podotýkám, že to dnes není pravidlo, že by psychoanalytici nebrali psychotiky do léčby a zvlášť jungiánský analytici s nimi dělaj

    a k tomu, že není možný jim ten svět sebrat, protože mají dobrý důvod, proč si jej vystavěli, jsem si vzpomněl, jak Michal Nondek s kolegyní na jedněch psychologických dnech referovali o tom, jak se psychotikům zčásti zhoršuje stav poté, co si tréninkem zlepší kognititvní schopnosti - jako by i ten kognitivní deficit byl smysluplnou obranou před...ještě větším zblázněním
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEBIEN: aha - tak to jsem určitě nemyslela, respektive jsem to omezila na nevíru úspěchů terapie vhledu do příčiny z dětství.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    BAGHICEK: popravdě, já jsem to ještě nedočetla, právě to čtu. Reagovala jsem spíš na to, co říkala Zuzkaou, kdy mi přišlo, že naznačuje, že nevěří, že se dá schizofrenie léčit terapií.
    Co se Syřišťové týče, asi ti nerozumím, musel bys mi to trochu rozvést, nevím, co míníš fantaziemi a co symptomy.
    A zodpovědnosti u dekompenzaci taky nerozumím, jak to myslíš.
    Vlastně, vůbec ti moc nerozumím, takže nemůžu rozumně reagovat :)
    (zkusím to nechat uležet, nebo se, prosím, zkus trochu rozepsat)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BAGHICEK: no já jsem tam četla přímou souvislost s uzdravním po náhledu na tu operaci. Ale je fakt že už to bude dost let, bo jsem to četla ještě na gymplu, takže bít se za to nebudu.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    SEBIEN: ta pricina v knize myslim vubec recena nebyla. Frommova ale zastavala ruzny teorie pricin vzniku schizofrenie, jednou z nich byly schizofrenogenni matky.. kdysi pomerne slavna teorie. A co se tyka Syristovy, tam mi prijde sporny, jestli svym klientum ponechava jejich fantazie nebo i symptomy.
    Ale kdyz uz o tom premyslis, tak podle me je u psychozy v terapii problem zodpovednosti u dekompenzaci, tedy ochota (vlastne neochota) zajit si pro svou davku piluli. Ma to samozrejme ten humorny okamzik, ze se klientovi nechce brat dalsi rok prasky, prijit tak o sva dopaminova centra, a vypadat jak strnule zombie. Vesele si blazni, zatimco chudak terapeut trpi a vzpomina na Greenbergovou.
    Imho, pokud analytici ani nikdo jiny nechce brat psychotiky do lecby, je to proto, ze ctou prekonane knihy, a nedava to smysl. ( Pokud by nikdo nechtel analyzovat me, tak to by mi prislo relevantnejsi. :)) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam