• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAW: nejistější metoda je sáhnout si do svědomí čím konkrétně tě vlastně vytáčí a co to říká o tobě a jestli v tom čirou náhodou není více tvých projekcí a podobných záležitostí. Protože chodit s nevyžádanou zpětnou vazbou za šéfovou a navíc ve zdravotnictví se může zdáti ušlechtilým a velmi seberozvojovým, ale klidně bych se vsadila, že to nebude mít ten efekt, co očekáváš.

    Jinak reálný bossig/mobbing se řeší s vyšším nadřízeným a nebo se zkušenými lidmi zvenčí. Třeba tady http://praceavztahy.cz/
    DAW
    DAW --- ---
    DAW: Jenom jsem chtěl ještě dodat, že ta paní je vcelku normální ženská, nerad bych jí nějak démonizoval. Je hodně schopná a má skvělý nápady. To na psychiatrii jsou jinak často mnohem větší ega ;) Ona je v podstatě hodně dobrá, jenom jí chybí něco.. ... vlastně nevim přesně co. A napadá mě, že by bylo asi dobrý vědět, co jí chybí a zkusit jí to nějak dát.. ?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    SKATEMURAI: Na koucink mi chodi s timhle tematem hodne lidi.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Ja si taky myslim, ze psychoterapie nebo vycvik zaberou tam, kde to onen clovek sam chce, a je tomu tak nejak "otevren". Asi to nelze nekomu predepsat, nebo k tomu nekoho jakoby (byt nenapadne) donutit... Zejmena nemoc z moci je dost obtizne lecitelna. Sam na sobe jsem mel tu cest kdysi pozorovat, jak moc zmeni cloveka moc, a jak si clovek pak okolo sebe buduje ruzne obranne mechanizmy, jak sam sobe zabranit v (sebe)reflexi, a jak relativizovat veskere podnety a reflexe ze strany "podrizenych"...zde podle mne i supervize zabere spise vyjimecne...
    DAW
    DAW --- ---
    V1TEK: jenže co jinýho?

    LADYWAVE: ona ví, co si může a nemůže ke komu dovolit - tzn. nejvíc to nakonec odáší paní uklízečka, ke který se chová jako ke služce.. taky záleží na tom, jak moc lidi lpej na svojí práci a nakolik pak nechaj se sebou vytírat, protože se bojej.. znáš to..

    VAN_DEN: není na to nastavená.. bohužel.. a ani nevim, jestli to je ten správnej prostor..
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    DAW: týmová supervize?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DAW: já se přidávám, velmi podobné mému šéfovi, naštěstí, já s ním až zas tolik do styku nepřijdu, komunikuje hlavně se svými přímými podřízenými a ty to chudáci filtrují a ke mě se už dostane jen "informace" každopádně na něj platilo když se s ním zacházelo tak trochu jako s narcistně strukturovaným. Nesmí to být ale moc okaté :) minimálně je ta konverzace klidnější....taky fungovala věcnost a připravené argumenty, hlavně se nenechte zastrašovat, nešla bych do argumetace, ale spíše trvala na svém...psychoterapie - dobrá myšlenka, náš šéf má ale dokonce i výcvik :D My ho nedostali ani na týmovou supervizi :))
    V1TEK
    V1TEK --- ---
    DAW: já bych teda výcviku nedával až tak spásné schopnosti..:))
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: díky ;) ..ta neprůstřelnost tady je velká, ačkoliv ona je paní někdy i otevřená kritice, když je konstruktivní a sdělená ohleduplně.. akorátže tady nejde tolik o změnu chování v konkrétních situacích jako spíš změnu přemejšlení celkově .. a na to my jsme už krátký .. no znáš to sám..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: hodně štěstí, charakterový profil jak šéfová v mé první práci hned po absolování školy, cestu jsem nenašel, ustál jsem to tam 10 měsíců a pak pápá... (ale ona teda ještě k tomu všemu polovinu výplat poslala s 2měsíčním zpožděním).
    Obecný recept mě nenapadá... rozhodně si držet svoje hranice, ale tak nějak "mile", protože jinak hrozí, že si jí znepřátelíš, což u šéfové není nikdy dobré... na druhou stranu takovýhle lidé bývají někdy "neprůstřelní", nemůžou si dovolit uznat chybu, takže dostat někoho takového na psychoterapii, smeknu svůj klobouk pane!
    DAW
    DAW --- ---
    Co dělat se šéfovou (primářkou), která se k níže postaveným zaměstnancům chová nadřazeně, dominantně, nesmyslně je stresuje, vyžaduje po nich činnosti, které nejsou v náplni jejich práce (mobbing nebo bossing?)? Ona se chová mocensky i k nám vysokoškolákům, ale hodně se hlídá a nedovolí si to, co k jiným. Stejně mocensky se chová i k pacientům. Z její osobnosti výrazně vystupuje perfekcionismus a workoholismus - a s tím je zase spojená přecitlivělost vůči kritice..
    Chtěli bysme to nějak změnit, ale nebudeme to řešit mocensky. Ideální by bylo, kdyby šla na psychoterapii nebo rovnou na výcvik, ale jak jí to říct?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: náhodou, romantika jak bič! :o)
    -- btw. zkoušels někdy? Má to ležení něco do sebe :)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: sympatickej je, i chytrej, avšak považ: lehat si v ambulanci klinickýho psychologav dnešní době na gauč a jet PA klasiku - no nevím..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YOKO: Veronika Uhlířová v České Lípě. Případně si od ní někoho nechat doporučit, pokud to už je moc z ruky.

    Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Česká Lípa - Úvod
    http://www.poradnacl.cz/cz/nas-kolektiv.php

    Podle prezentace a životopisu je mi sympatickej tuten
    Petr Moos - Praxe
    http://www.petrmoos-psycholog.ic.cz/praxe.html
    YOKO
    YOKO --- ---
    KATIA: Děkuji. Nejlépe severočeský kraj - okolí Jablonec nad Nisou, Turnov, Liberec. Pokud by šlo o kvalitního terapeuta, cena nehraje roli.
    DAW
    DAW --- ---
    MARLI_TARN: no tak já nevim.. dá se to asi vyjádřit třeba jako: stagnace x pohyb .. danost x otevřenost .. program x příběh
    V tom vidim já ten zásadní rozdíl, ale možná ses ptal na něco jinýho? Kdyžtak upřesni ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    YOKO: je dobré napsat aspoň lokalitu a představu o ceně. jinak různé tipy bývají v klubu psychologická poradna. v téhle oblasti se samozřejmě dost složitě doporučuje...
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    DAW: to by mě zajímalo jaký je přesně rozdíl mezi vytěsňováním a snahou tvářit se jako drsňák (což vede podle tebe k neúspěchu) a pokoušením se strachy překonávat (což vede podle tebe k úspěchu)
    YOKO
    YOKO --- ---
    Zdravím, sháním kvalitního terapeuta v oblasti poradenství partnerství/manželství vyloženě pro páry. Nejlépe již takového, s kterým má někdo z vás dobré zkušenosti. Mnohokrát děkuji.
    WANAH
    WANAH --- ---
    SKATEMURAI: Sociální fobie nebo nízké sebevědomí je spíš vyústěním strachu než jeho prvotní příčinou.

    Co píše DAW: , je dobrý. Jenom dodám. Po krůčcích určitě , ale hlavně neustále jak na chvilku polevíš ihned ztrácíš to co si natrénoval.

    Já si třeba vždy vzpomenu na:

    Nesmím se bát.
    Strach zabíjí myšlení.
    Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení.
    Budu svému strachu čelit.
    Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne.
    A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
    Tam, kam strach odešel, nic nebude.
    Zůstanu pouze já.

    (Frank Herbert, Duna)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: může ti pomoci, když svoji pozornost v té chvílii zaměříš více na sebe a své prožívání, když se nebudeš tolik vydávat okolí (to oslabuje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam