• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NEENA
    NEENA --- ---
    SKATEMURAI: porucha sebehodnocení neni zadna kuriozita, napr. sebeironie apod. Na vsem se da pracovat, zalezi na pohledu, ktery mohou zprostredkovat urciti lide, ale primarne by to od nich nemelo byt odvozeno
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    VAN_DEN: díky za reakci.. mně nejde o terapii, ale spíše o metodiku týkající se přístupu szp k farmakorezistentním pacientům s OCD.. tedy hledám publikaci, která by popisovala např. techniky zabránění kompulzivního chování.. našel jsem pouze tohle: http://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Brozury/Obsedantne_kompulzivni_porucha.pdf
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    NARVAH: nemám, ale osobně tyhle těžší ocd vnímám v souladu s analytikama jako předstupeň psychózy, a podle toho s nima nakládám. takže stejně jako u floridních paranoidních psychotiků bych se zkoušel v klidu bavit, nevyvracet, navázat vztah, přesunout třeba na to pozornost a takový ty bazály, nebo to pak podle toho případně zamedikovat.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    nemáte někdo článek či odkaz na odbornou publikaci týkající se toho, jak má přistupovat ošetřující personál k pacientům s OCD (těžší případy, kdy pacient např. odmítá opustit místnost atp.)?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Já jsem kdysi ještě v nulťáku vymyslel takový vtip:

    Víte co je to nekonečný příběh?
    Když se dva psychologové navzájem obviní z projekce ;D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REZZ: ty hele - minimálně v Jesenických lázních to před změnami vyhlášek měli někde v přímém přístupu a teď je to nějaké zmatené.
    REZZ
    REZZ --- ---
    ZUZKAOU: super, neumim hledat, dekuji!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REZZ: lázně s programem pro úzkostné neurotiky. Jeseník ten program rozhodně měl a jejich hlavní psychiatr Kubánek je moc fajn a umí si vybrat tým.
    Něco z toho ti asi může hradit pojišťovna, ale já netuším, jak je to zrovna teď s úhradama a nebo jestli můžeš jet jako částečný plátce a být ve skupinách, nebo jak to teda zrovna teď funguje.

    Zdravotní indikace | Léčba a indikace Priessnitzovy léčebné lázně - kde zábal dostal své jméno
    http://www.priessnitz.cz/lecba-a-indikace/1488-zdravotni-indikace.html
    http://www.lazne-libverda.cz/cs/lazenska-pece/indikace.html (tam je taky moc krásně, ale lidi tam neznám)
    Co se u nás léčí - Lázně Karlova Studánka
    http://www.k.studanka.cz/co-se-u-nas-leci/

    a dále viz google s klíčovými slovy duševní poruchy lázně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHI: v praze normálně poradny pro manželství a rodinu, zdarma, můžu doporučit petru prest: http://www.csspraha.cz/poradna-novakovych
    ... ale jako vždy je to strašně individuální, jak si lidé sednou či ne...
    REZZ
    REZZ --- ---
    ZUZKAOU: super, diky moc. jeste mam jeden dotaz - nemate napad na neco mezi dennim stacionarem a hospitalizaci v lecebne? predstavovala bych si neco asi jako lazne mimo prahu (bydliste) se zamerenim na psychoterapii. slysela jsem, ze neco takoveho je v laznich jeseniky, ale na tech jejich strankach nic moc konkretniho nenachazim.. dekuji http://www.priessnitz.cz/
    ZUZKAOU:
    SHI
    SHI --- ---
    prosim nemate kontakt na psychoterapeutku v Praze. Idealne na VZP, ale kdyztak i placenou, ne pro mne (ja uz mam :)) ; se zamerenim na vztahy a problemy v detstvi (to by snad nemel byt velky problem). posta diky
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: Marek Pošta třeba říká, že poznat sám sebe je vůbec to nejtěžší.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ZUZKAOU: Super analyza, respekt.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Tak a já bych na tomto místě vyhlásil vítěze této diskuse: na 1. místě v ženské kategorii se umístila ZUZKAOU a na 1. místě v mužské kategorii se umístil DAW. Gratuluji oběma, podali jste obduvuhodný výkon.
    DAW
    DAW --- ---
    ZUZKAOU: :))) nápodobně ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAW: mohl bys mi prosím přestat vysvětlovat co cítím a co si myslím? Děkuji.
    DAW
    DAW --- ---
    ZUZKAOU: wow.. no jako každopádně to s tebou docela mává ;) ..teď mluvíš už i o obranných reakcích, do toho definice, který zněj už skoro jako diagnózy.. no nevim nevim Zuzko, ale řek bych, že ty věci o kterých píšeš se odehrávaj hlavně uvnitř tebe.. tohle téma v tobě opravdu silně rezonuje..
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL: já mám zas rozebírání plný kecky a chtěla bych konečně jen tak být....:)) takže kanape beru :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAW: mocensky?

    Popsala jsem ti osvědčné postupy v dynamice šikany na pracovišti. Obecně.
    Popsala co já v tvých slovech čtu. Ale pokud máš pocit na tebe jdu mocensky (ať už jde o co cokliv), tak to pochopitelně je tvoje vnímání. Jen že na straně vysílače fakt nic takového zas až tak nebylo. Respektive po obrané reakci a snaze vysvětlit mi že to je celé můj problém jsem dodala trošku ironie a zkonkrétnila ten pomahačský narcismus (přeznačkováno autorem konceptu na syndrom pomocníka).

    A zejména v téhle poslední reakci já čtu fakt hodně paternalizace ze tvé strany.

    Myslím že v debatě je zbytečné pokračovat. Ty ses na něco zeptal, já ze své strany nabídla asi už všechno co jsem mohla. Nemám v plánu se jakkoliv zaplétat s tím, že mi potřebuješ vysvětlitl že to máš úplně jinak. Vezmi si z mých slov, co potřebuješ.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    šmarja analýza a projekce na nyxu, ještě sem dovalte kanape :DDD

    Mám dojem, že tenhle komunikační kanál je docela limitovanej, něco se tu dá poradit, ale něco nějak hluboce rozebírat, no nevím nevím :))))
    Ale jako chápu, taky se mi před vánocema už moc nechce pracovat a čeká mě tu stoh nedopsaných zápisů a radši bych někoho pořádně rozebral tady v diskusi :DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam