IOM_NUKSO: Diskuze k cemu teda jsou dg. by mohla být velmi dlouhá. Osobně je raději nepoužívám a zajímá mě spíše ten popis co se s konkrétním člověkem děje, ale chápu, že někdy někde mají přínos (ihmo ale dost pochybný a nakonec nekde jinde převážený nevýhodami). Jeslti te to zajimá, koukni do dg. manuálu a najdi si co takova dg. muze vsechno zastresit, co tam muze a nemusi byt pritomno a snad pak bude jasnejsi, jak vagni a pro prenos podstatnych informaci o tom co se s tebou deje nepouzitelne mnohdy jsou.
Doller se nechytam co je.
Chapu, ze ti dotaz na vztah prijde mimo, ale mi prijde normalni, vztahy jsou dulezite, mozna to je trochu kuri oko, kdyz te to tak vytaci, ale samozrejme s tebou souhlasim, ze kdyz to neni tve tema, tlacit by na to terapueut nemel. Nicmene vypada, ze styl jeho otazek te spise vytacel nez provokoval k zamysleni, a to se vam pak spolu asi spatne spolupracuje.
Hele mi prijde, ze ten problem docela definovany mas, dobre to popisujes: chces techiniku nebo metodu jak se sebou zachazet abys v beznych situacich nereagovala neadekvatne, ale nejak adekvatne a kde sve spokojenosti.. to je docela konkretni problem i cil.
A neda mi to se jeste nevyratit k otazce "s cim kokretne mate problem" - zkusim ji trochu vysvetlit. Prijde klient, rekne treba ze se hada s manzelkou, zeptam se klidne na tohle, protoze - netusim v cem je to zrovna pro nej problem - treba se rad hada a problem ale je, az ze na ni vztahne v rozcileni ruku. Nebo problem neni hadka, ale to jak se po ni citi srazeny. Nebo problem je samotna hadka. Nebo problem je pro nej to, o cem se porad dokola hadaji... Nebo neco jineho, co by me nikdy nenapadlo.. proto se ptam..