• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    MORPHLER:
    CATHERINE:
    Diky moc za reakce! Psychosomaticka klinika - mam s ni zkusenost, navstevoval jsem rok... :) Take nemam pocit, ze by se tam s "fyzickymi projevy uzkosti" zvlast pracovalo... Docela me zajima, jestli se da s "fyzickymi projevy uzkosti" krom meditace, zcitliveni a uceni vnimat telo pracovat i nejak jinak..... Doktor mi operaci par dnu pred jejim konanim z "technickych duvodu" presunul o 4 tydny, takze se v tom stale jeste koupu.. ;)
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Bohuzel nemam zkusenost, ze by tam v psychoterapii nejak s fyzickymi projevy uzkosti pracovalo /samozrejme nemuzu mluvit nez za sebe/.
    Nabizi se ruzne skupinove programy, kde se clovek uci s telem pracovat a vnimat ho, a s tema mam zkusenosti dobry.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MARKIZ: mi prijde, ze tim jak je to uplne situacne specificke, tak by to mohlo byt docela hezky resitelne hypnoterapii - posthypnoticka sugesce, zamerena na tu jedinou predoperacni situaci, ktera pujde nejak dobre proti tem pocitum teroru. v Praze treba http://www.hermesgroup.cz/lide-v-hermes-group/mudr-frantisek-matuska/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MARKIZ: V Praze je psychosomatická klinika.
    Úvod | Psychosomatická klinika - Psychosomatická klinika
    https://psychosomatika.cz/
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Jeste to doplnim, ze pote co me s teplotou 37.7 odvezli z operacniho salu ze me vsechno napeti rychle spadlo a uz za 3 hodiny jsem spokojene popijel pivo nekde venku a bylo mi vyborne, az na to zklamani ze selhani... Je to nejaka podelana psychicka porucha.. Nejde o nahradu kycelniho kloby, jen nejaky frazovani a uprava tvaru hlavice :)
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Ahoj, pred operaci kycle jsem nekolik tydnu pred zakrokem zazival psychosomaticky terror, zvysena teplota, virozy, vnitrni napeti... Kdyz me prijmali do nemocnice, teplota asi 37,2. Kdyz me vezli na sal tak 37,7 a odmitli me operovat pro prilis velke riziko... Druhy pokus jsem s leky (ryvotril) nejak dal... Ceka me ted operace duhe kycle, uz pul roku medituji, chodim na terapie, tato "psychsomaticka porucha" je ale tak silna, ze mam zas stejne projevy jako minule.... Psychoterapie mi doposud v nicem nepomohla... Neni nekdo v Praze, kdo se na podobne problemy primo specializuje, diky.... Budu rad za kazdou radu.... :)
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    DODEKAHEDRON: https://www.psychoport.cz/
    Tady jsou fajn, je to celé na pojišťovnu, doporučení netřeba.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOJZA: hele tak na vztah s rodiči a pocit nedocenění to je podstata většiny psychoterapie. Takže specialisty jsou tak nějak všichni :-D

    Dobří jsou na to třeba lidi z LOM - ať obepíše pár lektorů, kdo zrovna bere nové klienty - mají svoje praxe.

    O nás - Liga otevřených mužů
    https://ilom.cz/o-nas/

    Respektive v řínu jedou další běh skupinového programu, což je na tohle asi nejefektivější
    Mužská cesta | Prožij rok v mužské skupině a prozkoumej svou životní cestu od špičky nosu po vzdálené horizonty
    https://www.muzskacesta.cz/


    nebo Quo Vadis vůbec není marné - to je seberozvoj, ne terapie, ale lektoři jsou fajn.

    QUO VADIS | donitra.cz
    http://www.donitra.cz/quo-vadis/
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Nemáte prosím někdo tip na psychoterapeuta v Praze (ne přes pojišťovnu), který by byl vhodný pro, cituji "zamereni na muze, ktery hleda otce / ma pocit nedoceneni / role obeti"? Hledám pro kamaráda (cca 40 let), který si chce pořešit pár věcí, zřejmě plynoucích ze vztahu s otcem... Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nenechte stres přejít v trauma: praktické techniky (Miroslav Novotný) | Terapie.cz
    https://www.youtube.com/watch?v=TxBhkLgmFio
    DODEKAHEDRON
    DODEKAHEDRON --- ---
    Sháním psychoterapii pro paní z Prahy 5 bez peněz, která má ale nárok na 10 proplacených sezení od VZP. Nevíte o někom?
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    ZUZKAOU: Tak ono to závěrečné tvrzení lze dost dobře vztáhnout na téměř jakoukoliv metodu. Když je člověk v rukou nezkušeného terapeuta, potenciálně může ublížit cokoliv…

    Sám jsem konstelace kdysi několikrát absolvoval pod vedením zkušeného psychoterapeuta a bylo to naprosto fajn. Samozřejmě je to trochu ezo-cinknuté, ale to by se dalo taky s jistou rezervou říct o lecčems včetně třeba Junga. A kolik máme uznávaných jungiánů!

    Jinak o konstelacích pojednává poměrně vědecky třeba tato kniha: https://www.luxor.cz/product/rodinne-konstelace-zbo000120685 - rozebírá mj. i hypotézy, proč přesně konstelace “fungují”.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Tak ještě k těm konstelacím... dělají je i zkušení terapeuti, např. http://www.terapiehajduk.cz/?page_id=7
    Sama s nimi mám dobrou zkušenost.
    STALK
    STALK --- ---
    ZUZKAOU: ok dík nebudu tak příkrej v hodnocení ale každopádně asi nic pro mě ;)
    SAGANOREN
    SAGANOREN --- ---
    STALK: Má to svůj význam v rámci emoční katarze, jak píše ZUZKAOU. Aby to mělo terapeutický efekt, je pak potřeba to nějak uchopit i kognitivně (probrat, jaké emoce a uvědomění proběhly), protože jinak jde ten člověk domů v emočně rozloženém stavu, bez hlubšího porozumění, co se stalo a tedy bez schopnosti tuhle zkušenost nějak dál využít. Naopak jsou tihle lidi pak náchylní v tom emočně bolavém stavu (protože konstelace většinou člověka rozloží, neřeší tam, že se má dobře) pálit mosty a zlobí se na své blízké za dávné křivdy… Může to mít docela destruktivní následky, když to nedělá zkušený psychoterapeut.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STALK: no konstalace se dají použít jako katarzní technika - v kombinaci s dlouhdoobějším terapeutickým procesem můžou být zajímavý. Ale jaksi jede to ve fázi - stačí konstalace a odhalujeme minulé životy/ za naše problémy může to že prapraprababičku znásilinil pruský voják a hle -to že jste to odžili v konstalacích vám vyléčilo rodové trauma.

    Jako - coby emoční placebo dobrý, pokud jsem mírně neurotická a potřebuju něco podpory, trošku se vyplakat a vyvzteka a příběh, proč nemám podléhat svým úzkostem a čelit jim (hej, to je jen důsledek toho že praprapprababička byla znásilněná, to zvládnu) - v tom okamžiku najdu sílu začít lépe zvládat to co mi moc nešlo. Takže potud dobrý a vlatně rychlejší klasická terapie. Takže nějaký seberozvoj - OK.

    Jako léčba?
    To je zatraceně riskantní. V okamžiku, kdy moje problémy jsou závažnější a terapeut/ka tupější a teda nenapadne ho/jí, že jaksi ještě chce prodat následnou péči.
    STALK
    STALK --- ---
    ZUZKAOU: Možná to uplně nesouvisí ale párkrát sem se setkal s lidma co choděj na jakýsi "konstelace" a nějak mi to připomělo to co píšeš - pochopil sem že jde o nějaký takový skupinový "hry" kdy si lidi na sílu rozjížděj dost histerický emoce a jakože se vracej do svejch traumat za mohutného povzbuzování "terapeuta" a ostatních klientů. což mi přišlo jako uplně šílený :) no a řikali mi o tom lidi co by jim správná terapie podle mě fakt přišla vhod - ale bylo vždycky dost těžký o tom nějak mluvit
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Regreseto to samý - tam je to navíc o to nebezpečnější, že když se takhle člověk silou vlamuje do nezpracovaných traumat, tak jedinné k čemu to vede je retraumatizace - opět. Fugnovat to může na mírné neurozy. Zbytek škodí a hlavně jaksi "terapeuti" netuší co dělat s čímkoliv složitějším
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUŠ je klasický MLM - vymyslíš si nějaké emocinonální placebo, co pomůže lehkým neurotikům a budeš doufat, že seriozně porouchaní klienti nedorazí a začneš školit ženský se syndromem prázdnýho hnízda a vyhořelý manažery, kteří osobní krizi chtějí řešit tím že budou pomáhat lidem a jsou moc líní na to, aby si dodělali vzdělání a nebo regulérní výcvik. A pak výcvik rozšiřuješ na další stupně a pak začneš prodávat "trenérské licence"

    vejvar mnohem lepší normální práce s klientem, žejo.
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    HELLENKA: info o RUŠ jsem si vyhledala po setkání s pacientem, kterému ta metoda myslím ublížila docela dost. Aby šel člověk o dům dál, když mu terapie nesedí, musí aspoň v základu držet pohromadě, mít zdroje, rozhled... A to bohužel pro část lidi, kteří hledají terapii neplatí (a dále vidz to, co píše shamanico). Vzhledem k tomu, jak zraněný mohou být lidi, kteří poptávají terapii, mi opatrnost a varování před šíbrama nepřijde jako dramatizace, spíš dost na místě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam