• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VYWERN: A proc by rozumny clovek delal nekde, kde mu nejsou schopni zaridit podminky k praci? V 35 proste nedokazu efektivne pracovat. A to abych pracoval efektivne je v zajmu mem i meho zamestnavatele.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    VYWERN: Och, děkuji!
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    EDERA: mozna by jsi se divila, kolik jich nedokaze zajistit adekvatni pracovni podminky :)
    JAKE_UP: souhlasit nemusis :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Návrat do dob vytáčeného připojení, nebo proč to všichni jen popisujete, ale nefotíte?
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    Já dneska na technické pozici ve velké nadnárodní technologické společnosti zvolil pro sezení v kanclu tento model. Maskáčové kraťasy těsně nad kolena (zakázané), černé tričko s výrazným potiskem Sodoma Gomora (zakázané) a v práci jsem se přezul do sportovních sandálů (zakázané), ve kterých mám samozřejmně ponožky (aby mi nebyla zima). Jelikož jsem tu pro většinu lidí stejně neviditelný, jako třeba uklízečka, která vybírá myčku (pro jistotu v kostýmku), tak je mi nějakej dress code naprosto někde.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    VYWERN: Toto je kvalitní názor!
    EDERA
    EDERA --- ---
    VYWERN: Tak korporát, kterej nedokáže v parném létě zajistit klimatizaci, nejspíš za mnoho nestojí.:-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: co me zkusenosti naucily, tak fakt hadry nejsou o tom, jake ma clovek schopnosti. Tohle jsou s prominutim predsudky. Stejne jako vyska a vzhled lidi. "On ten charismaticky obchodnik bude urcite drzet slovo." Ale chapu, ze lidi to tak porad nejak berou.
    Jen kdyby jsi k nam v lete prijel do korporatu a divil se, proc mam pod stolem lavor s vodou...no divit se nebudes, budes ho chtit pujcit. V tech 35° se budes osivat behem 5ti minut ;) A kdyby v ten moment nekdo prosel v kratasech, tak mu budes jen a jen zavidet :)
    KAPLIK
    KAPLIK --- ---
    zdravim z korporatniho IT, pro dnesek jsem zvolil cerny tricko, fialovy dziny, cerny slipon kecky bez ponozek, na hlave mam dready z toho nektery jsou modry... no lidi si tu na me uz zvykli, ja na dress code ne :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MART1NKA: no po tom, co nám letos na pohovor dorazil kandidát bosky a pochopili jsme, že tak má v plánu chodit pořád, nás už máloco překvapí...

    každopádně se ve firmě většinou řeší oblékání primárně office a sales lidí a bude to znít možná arogantně, ale začínám po pár úlecích u některých lidí (ani ne tak rodu mužského), vedení chápat, proč tolik trvá na vzhledu a stylu v oblékání u našich office lidí
    tenhle přístup mne moc při výběru lidí do svého týmu moc netěší (nadále i přes svou profesi si myslím, že vzhled nevypovídá ve sto procentech o tom, jaký daný člověk uvnitř je), ale už jsem se ho naučila minimálně akceptovat
    LYRA
    LYRA --- ---
    TUILE: tak zase ale na rozdíl od chlapů máme podle mne daleko větší prostor s tím co na sebe :)

    Nezpochybňuji to, že spousta lidí se bohužel buď obléci neumí nbeo mají potřebu nějaké pubertální "rebelie" (zdravíme některá IT oddělení). Na druhou stranu mi přijde, že často jsou ta pravidla sice na papíře pěkně vypadající, ale v praxi dost hrůza. Pomačkané, nesedící a "levně" vypadající formální oblečení je pro mne osobně větší estetický masakr než ony pěkné džíny. Navíc jakjsme psala řada lidí se prostě obléci neumí resp. neumí trefit to, co jim sluší... Mne přišel sympatický přístup, když firma zaplatila stylistu, který lidem poradil plus u nižších pozic přidala nějaké peníze na oblečení. Každopádně jsem ráda, že v korporátu nepracuji. :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    TUILE: Ten princip je, že těmto lidem to nemá u koho procházet (takže je jedno jakého jsou pohlaví). Tj. oni jsou tou autoritou (není nějaká nad nimi - nebo alsepoň na jednání kam takhle přijdou). Obvykle jsou v postavení, kdy někdo potřebuje něco od nich a proto nosí co chtějí (což u někoho může být tričko a džíny). A samozřejmě v tomhle kontextu to může být také (byť podvědomě) otázka demonstrace moci.

    A obecně je k tomu silnější tendence u IT firem.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LYRA: Môžem potvrdiť, naše nemecké šéfstvo chodí zásadne v modrých jeanoch a zapravenej casual košeli. I keď robia prezentáciu interne pre stovky ľudí.
    Iné je to, keď prevádzajú zákazníkov, to si vezmú oblek. Najlepšie je oblečený spravidla salesák, manažéri to väčšinou neriešia. Už mám vytrénované oko a poznám kto je kto pred tým, než sa predstavíme.
    SITH
    SITH --- ---
    LYRA: to může být i součást firemní kultury než "jsem vysoko a tak si dělám co chci", viz např. Jobs a Zuckerberg. Ten taky nosí všude džíny a šedivé tričko, je to všeobecně známo a tak s tím počítá i druhá strana.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LYRA: bych rekla, ze tohle projde spis chlapum. na zensky sou v tomhle kladeny daleko vetsi naroky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EDERA: brejle mi bohuzel ve vlasech nedrzi ;-)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Tak hodte nejaky korporatni dresscody z dneska. Myslim, ze tema pohovor se hezky rozpatlalo do vsech stran a muze se jet dal.
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    Mám takovou dětskou radost z toho, když venku najdu bezprizorní zrcadlo, tak se v něm vyfotím. Tedy včerejší vohoz do práce.

    LYRA
    LYRA --- ---
    Sama se držím u pracovního oblečení formální elegance a připojuji se k těm, kteří tady zdůrazňovali přizpůsobení se situaci/prostředí, ale je dobré i dodat, že ti opravdu velmi vysoce postavení lidé, se kterými jsem kdy jednala - myšleno (spolu)majitelé opravdu velkých mezinárodních firem - bývali vždy oblečení spíše neformálně - mívali prakticky vždy džíny a polokošile :). Ale na tomto levelu mi to vždy přišlo už spíš takové paradoxní potvrzení jejich postavení - jsem tak vysoko, že si dělám co uznám za vhodné.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: Sem si to náhodou představovala přesně takhle. Ještě se slunečníma brejlema ve vlasech.:-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Vy si asi predstavujete, ze kdyz jsem vznesla dotaz na dziny, tak ze mam v planu tam jit v teniskach a v mikine. Sako, top, tmavy dziny a boty na mensim podpatku podle me nejsou nic neslusnyho, dokonce bych rekla, ze mi to i slusi. Dotaz znel jen ohledne kalhot, ktery bych musela narychlo shanet. Budeme sedet v zasedacce pro navstevy, jen ja a moje sefova, do prostoru, kde se pracuje, se vubec nedostanu.

    Kazdopadne jestli vas to uklidni, tak se zadarilo a vcera jsem uspesne poridla par kousku kancl obleceni vcetne kalhot, ktery na tu schuzku hodlám pouzit ;-)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MART1NKA: Já mám taky dnes na nohou conversky, protože nevytáhnu paty z kanclu a nemám ani jednu schůzku. Jak říkáš, jde především o ten "okolitý štandard".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam