• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru

    Házení žábek do vody, zanořování ruky do pytle se zrním, pomalé poklepávání lžičkou na krustu oblíbeného crème brûlée.
    Jaké jsou vaše malé radosti, které vás uklidňují a prosvětlí vám den?
    rozbalit záhlaví
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    RUSALKA: Mě je pak bylo blbý oloupat a sníst, když byly tak krásný:)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    ANIQUE: Kecááš, já dneska taky! A děsně jsem si ty lístky užívala, nádherně voněj!
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Já jsem si dneska udělala radost.... Koupila jsem si mandarinky, jsou na nich kousky vetviček a na nich listy.. trošku to evokuje, jako bych si je trhala sama:)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    WOAM: bejvalá spolužačka měla asi šest křestních jmen, některý dokonce mužský:) taky mi to přišlo geniální
    tohle auditko čte, tak je sem časem snad napíše:)
    WOAM
    WOAM --- ---
    Nevím, jestli to můžu sobecky označit za 'svoji' malou radost... ale přišlo mi kouzelný, když jsem zjistila, že můj vrstevník (kolem dvaceti), kterýho jsem nedávno poznala, má pět křestních jmen.... je to tak strašně nezvyklý, archaický, vzácný... a každý to jméno má svou roli v jeho životě. Fascinuje mě to - dneska, v době, kdy je normální mít dvouslovný jméno nebo dokonce vystupovat pod jednoslovnou přezdvkou. =) Nemůžu si pomoct.
    MORGAINE
    MORGAINE --- ---
    nechat na účtence rozkreslenou valkýru se sekyrou a sloganem ,,Be bold, be bold but not too bold..."
    HELA
    HELA --- ---
    3L1NK4: já jako malá mávala na lidi ve vlaku (bydleli jsme u nádraží) a taky z vlaku, když jsem jela... A i teď mi udělá radost, když nějaké dítě zamává a já mu můžu zamávat zpátky:)
    (a když jsme v létě jeli lodí po Vltavě, tak jsem byla tak nadšená, že jsem ani nehledala záminku a nadšeně mávala na lidi všude kolem, i když jsem se trochu styděla:))
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    3L1NK4: No, to my tak ve třetí tříde vyplazovaly jazyky na auta za náma ,))
    3L1NK4
    3L1NK4 --- ---
    Já jsem si dneska vzpomněla, že když jsem byla malá a jela někam autobusem, tak jsem si vždycky sedla dozadu a mávala na auta jedoucí za busem. A vzdycky jsem mela strasnou radost, kdyz mi nekdo zamaval zpatky nebo treba zatroubil ci probliknul svetlama :))
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    Baví me při jízdě v mhd pozorovat jak se protijeoducí řidiči vžycky podzraví mávnutím.. Cesta pak hned utíká rychlejc :)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    MORGAINE: Tak tohle je boží, to udělám!!!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A ten křemičitan co se může přidávat je křemičitan hořečnatý - nejsou známy žádné toxické účinky a nebo vápenitý -slouží mimo jiné jako lék na překyselený žaludek. Ovšem ve větším množství. Fosforečnan bude patrně fosforenčan vápenatý, který najdeš ledaskde a navíc slouží jako zdroj vápníku.

    Éčka v potravinách, emulgátory, konzervanty, barviva, přídatné látky
    http://www.emulgatory.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAMARIX: V tom cukru co máme doma je amylin M30 - bramborový škrob. Nic víc.

    Takže číst složení..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZUZKAOU: Díky za info. Právě že to není škrob, ale nějaký fosforečnany, v lepčím případě křemičitany. Ale už končím, sem to nepatří.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAMARIX: vezmi cukr a výkonný mixér a vytvoř si ho sama. Ale vzhledem k procesu vzniku řepného cukru, je bio a nebo nebio zcela absurdní požadavek, protože je to prostě vyčištěná sacharóza a pokud byla původní řepa bio, tak z ní bude stejná sacharóza, jak z řepy běžné. Jako možná by to mělo smysl u třtinového cukru, který by byl skutečně jen uschlá třitnová šťáva, bez jakéhokoliv čištění, ale ten se patrně vůbec prodávat nebude.

    Ale ta protihrudkující látka je vobyčejnej škrob (občas bramborovej, občas pšeničnej) a ten ti nijak ubližovat nebude.

    Bio neznamená automaticky zdravé a látka označená písmenky a čísly neznamená automaticky nebezpečné.
    ELS
    ELS --- ---
    TAMARIX: Pokud chceš minimalizovat srágory přijímané v potravě, vynech cukr uplně ;) Jinak jsem se s moučkovym bio cukrem nikdy nesetkala.
    MUSIQUE
    MUSIQUE --- ---
    nedávno jsem jela v tramvaji, která byla vcelu přelidněná.. Stála jsem a předemnou na sedadle seděla malá holčička.. tak první, druhá třída.. Do tramvaje nastoupil takový starý děda a holčička se začala zvedat a ten děda jí poklepal na rameno a říká: "jen seď.. jsi určitě unavená ze školy, viď?" a ta holčička se na něj podívala a řekla: "ano".. myslím, že to pár lidí kolem mě pobavilo..:)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Mě zase bavilo vyjídat z pytlíku s moučkovým cukrem ty hrudky. :-) Líbilo se mi, že to mělo úplně jinou chuť než normální cukr. :-)

    A propos - nevíte, jestli se dneska dá sehnat poctivý moučkový cukr bez protihrudkujících přísad? Ani ne kvůli návratu do dětství, jako spíš kvůli minimalizaci srágor přijímaných v potravě. Na moučkový cukr v bio kvalitě jsem bohužel ještě nenarazila.. :-(
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Mě jednou jeden dostal. přišel ke mně s pivem a řekl mi: "na jídlo, pivo už mám". Odzbrojující argument.
    WOAM
    WOAM --- ---
    ANIQUE: Já jsem jednou nabídla jednomu kus čokolády, kterou jsem měla otevřenou v tašce. Byla jsem zvědavá, jestli chce fakt jenom peníze na chlast, nebo opravdu potřebuje kousek jídla... a ten výraz byl stejnej jako u tý tvojí padesátikoruny. Prý se rozdělí ještě s kamaráda a všichni z toho budou mít radost a že moc děkuje... měla jsem v tu chvíli chuť mu dát i ten zbytek. =))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    3L1NK4: Já jednou v euforii dala bezdomovci pade, chtěl pětku na pivo:) Byl slušnej a nevymejšlel si báchorky o ztracený peněžence - a pak se tvářil jak malý dítě co dostane dárek:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam