• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru

    Házení žábek do vody, zanořování ruky do pytle se zrním, pomalé poklepávání lžičkou na krustu oblíbeného crème brûlée.
    Jaké jsou vaše malé radosti, které vás uklidňují a prosvětlí vám den?
    rozbalit záhlaví
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ZUZKAOU: Díky za info. Právě že to není škrob, ale nějaký fosforečnany, v lepčím případě křemičitany. Ale už končím, sem to nepatří.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAMARIX: vezmi cukr a výkonný mixér a vytvoř si ho sama. Ale vzhledem k procesu vzniku řepného cukru, je bio a nebo nebio zcela absurdní požadavek, protože je to prostě vyčištěná sacharóza a pokud byla původní řepa bio, tak z ní bude stejná sacharóza, jak z řepy běžné. Jako možná by to mělo smysl u třtinového cukru, který by byl skutečně jen uschlá třitnová šťáva, bez jakéhokoliv čištění, ale ten se patrně vůbec prodávat nebude.

    Ale ta protihrudkující látka je vobyčejnej škrob (občas bramborovej, občas pšeničnej) a ten ti nijak ubližovat nebude.

    Bio neznamená automaticky zdravé a látka označená písmenky a čísly neznamená automaticky nebezpečné.
    ELS
    ELS --- ---
    TAMARIX: Pokud chceš minimalizovat srágory přijímané v potravě, vynech cukr uplně ;) Jinak jsem se s moučkovym bio cukrem nikdy nesetkala.
    MUSIQUE
    MUSIQUE --- ---
    nedávno jsem jela v tramvaji, která byla vcelu přelidněná.. Stála jsem a předemnou na sedadle seděla malá holčička.. tak první, druhá třída.. Do tramvaje nastoupil takový starý děda a holčička se začala zvedat a ten děda jí poklepal na rameno a říká: "jen seď.. jsi určitě unavená ze školy, viď?" a ta holčička se na něj podívala a řekla: "ano".. myslím, že to pár lidí kolem mě pobavilo..:)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Mě zase bavilo vyjídat z pytlíku s moučkovým cukrem ty hrudky. :-) Líbilo se mi, že to mělo úplně jinou chuť než normální cukr. :-)

    A propos - nevíte, jestli se dneska dá sehnat poctivý moučkový cukr bez protihrudkujících přísad? Ani ne kvůli návratu do dětství, jako spíš kvůli minimalizaci srágor přijímaných v potravě. Na moučkový cukr v bio kvalitě jsem bohužel ještě nenarazila.. :-(
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Mě jednou jeden dostal. přišel ke mně s pivem a řekl mi: "na jídlo, pivo už mám". Odzbrojující argument.
    WOAM
    WOAM --- ---
    ANIQUE: Já jsem jednou nabídla jednomu kus čokolády, kterou jsem měla otevřenou v tašce. Byla jsem zvědavá, jestli chce fakt jenom peníze na chlast, nebo opravdu potřebuje kousek jídla... a ten výraz byl stejnej jako u tý tvojí padesátikoruny. Prý se rozdělí ještě s kamaráda a všichni z toho budou mít radost a že moc děkuje... měla jsem v tu chvíli chuť mu dát i ten zbytek. =))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    3L1NK4: Já jednou v euforii dala bezdomovci pade, chtěl pětku na pivo:) Byl slušnej a nevymejšlel si báchorky o ztracený peněžence - a pak se tvářil jak malý dítě co dostane dárek:)
    3L1NK4
    3L1NK4 --- ---
    MORGAINE: jj, občas to dělám a za ten překvapenej a zároveň šťastně vděčnej výraz v očích to stojí.
    MAMAMIA
    MAMAMIA --- ---
    jako malá jsem si hrála s pytlíkem pudingu. zavřela jsem oči a ten pytlík jsem mačkala a byl to skutečně zvuk jako když našlapujete do sněhu. dělám to dodnes, i když tehdy ten puding byl takovej trošku víc "sněhovější" :) jestli máte rádi sníh, tak doporučuju :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    MORGAINE: Pokud člověk nežádá zpět, co ti dal, tak je to super:) Je to koloběh, nezáleží komu pak ty cíga vrátíš, k těm lidem co tě založili cigárem se to pak vrátí třeba v podobě úsměvu, dobré rady, něco - a to je víc než cigárko:) -odzkoušeno:)
    Štěstí, pomoc a láska fungují řetězově.
    MORGAINE
    MORGAINE --- ---
    baví mě občas rozdávat bezdomovců cigarety se slovy ,,Nechceš cígo?" když si tedy vzácně koupím krabku, jejich překvapené pohledy a vděčný pohled mi hladí altruistické sebevědomí a nastavuje jakési opojně dobročinné vidění světa. K tomu jako záchvatový kuřák dlužím víc cigaret než kdy budu schopna splatit, že.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LUCIASHECK: Nikdy nezapomenu na jednu věc, i když to byla spíš bolístka než radůstka... Poprvé když jsem se pořádně viděla s přítelem to bylo o silvestru před šesti lety - přijel k nám do města přesně na 24 hodin. Ještě jsme spolu vůbec nebyli, jen jsme si dva měsíce náhodou psali. když po těch 24 hodinách odjel, tak jsem šla domů a každou chvilku jsem se otočila, že mu chci něco říct a on byl pryč.... Prostě mi přirostl:) Nervózní jsem nebyla, protože to byl jen kámoš na mejlování na téma jak je svět hroznej - ale po jeho odjezdu mi došlo, že mě opravdu bolí, že ho nemám vedle sebe... a jsme spolu.

    A radůstka - za chvilku dorazí domu:)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KLAIR: já to beru tak, že ten, když se zadaří, pak můžu mít celý život... tohle věčně netrvá :))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LUCIASHECK: aha, ta tohle já naprosto nesnáším. já mám pak ráda vztah
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    mam ráda období na začátku vztahu, kdy ti dva dotyční ještě neví, na čem vlastně jsou, to vzájemné oťukávání, poznávání se, příležitostnou rozpačitost, když člověk neví, jak daleko může v různých věcech zajít a následnou radost z každé maličkosti... kéž by to vydrželo déle než pár týdnů :D
    EETEE
    EETEE --- ---
    PEPAZDEPA: Malou radost mi udělal Tvůj nick! ;-)
    "Pepa z depa" byl společně s "Karlou traktoristkou" na základce oblíbenou fiktivní postavou na kterou se sváděly maléry... ;-)
    PEPAZDEPA
    PEPAZDEPA --- ---
    Já rád když otevřu flašku nějaké limonády a prvně naleju do sklenky, tak tam mám plno pěny, tak honem rychle vysaju co nejvíc pěny se dá :-D Do pivní pěny se tolik nehrnu. :)
    FELIS
    FELIS --- ---
    miluju prvni lzicku :)

    Tu prvni lzicku, kdyz si do sveho latte nasypu cukr a pak lzickou "sliznu" tech par krupicek cukru, ktere ulpi v naslehanem mlece :)

    ...a vubec - davat si dobré a dobře udelane latte je mala velka radost :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SUKULI: Hmm, a co teprve vůně křídy, zvláště té krejčovské.. Mňam! :-)
    SUKULI
    SUKULI --- ---
    dneska jsem po dlouhé době zase viděla psát někoho na tabuli a zjistila jsem, že se mi strašně líbí, když vezmete mokrou křídu a něco s ní napíšete na suchou tabuli, tak jak se ten nápis začne tak hezky pozvolna objevovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam