ATOMOUSEK: napsal jsi toto:
JESSIEATREIDES: Nezklamala jsi. Co citat, to clovek, ktery popira demokracii ci slusne chovani.
Pak jsem se zeptala, koho konkrétně myslíš a ty jsi uvedl mimo jiné i toto
[ JESSIEATREIDES @ Lisabonská smlouva ]
Takže jsem tě požádala, abys konkrétně uvedl, v čem konkrétně jsou citáty Peheho (na toho jediného jsi poté reagoval), Urbana a Macháčka nedemokratické. Odpovědi jsem se nedočkala.
MARTINA: V Irsku jsou součástí "nezadatelných práv menšin a jednotlivců" i zákonná ustanovení, na základě kterých může politická organizace přijímat pouze bona fide úvěry a její financování musí být transparentní. Libertas v několika ohledech porušila tyto zákony (čímž se již Irové na stránkách svých novin i v rovině vyšetřování zabývají).
Wikipedie NENÍ mozkem světa, v podstatě existují pouze dva principy, které najdeš ve všech definicích demokracie, které existují (a že jich je hromada):
1) v demokracii mají všichni rovný přístup k moci
2) v demokracii jsou zajištěna stejná lidská a občanská práva všem bez rozdílu.
ad bod 1) "rovný přístup k moci" NENÍ TOTÉŽ, co rozdání hlasovacího práva všem (to je pouze první, byť zásadní předpoklad, který nezaručuje ani to, že se dotyčný rozhodne správně, ani že se na moci bude skutečně podílet - svou účastí ve volbách.
dále, já ani nikdo jiný nezpochybnil právo občana říct na cokoliv NE.