• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SAMGARR: to je bohuzel dan za slusny bedny a moc se tomu neda vyhnout, leda akceptovat, ze k nekterejm zanrum marnej zvuk patri
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Cus, resim poslech hudby z pc. Vybral jsem nearfield monitory M-Audio BX5 D2 (http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioBX5D2New.html) a zvukovku Audiotrak Prodigy Cube (http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/spec/). Jelikoz nemam v tomhle moc zkusenosti bojim se jedne veci - nebudou ty monitory moc "analyticky"? Poslucham vsechno mozny napr. demo nahravky punkovych kapel v mp3 a bojim ze prilisnou kvalitou reprodukce se prave tyhle nahravky stanou neposlouchatelnejma. Diky za nazory.
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    LUKAS87: i ja si obcas zahraju CSko, ale tam me kvalita zvuku moc nezajima spis jen "prostorovost". Vic penez se mi do toho taky davat nechce jelikoz 50% hudby posloucham z YT. Co mi na soucasnym zvuku vadi je slysitelny sum/chrchlani pri nizsi hlasitosti a taky mi odesel kabel jack/jack PC/repro, na kterem byla regulace hlasitosti.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SOMEONE: Kdybych na počítači nechtěl primárně hrát, ale pouštět muziku, pak bych si na to vyhradil větší rozpočet a poohlídnul se jinde, hodně moc jinde... ESI Juli@ (tam je ale potřeba nastavit pevně kmitočet CPU, jinak v ní občas lupne), Asus Xonar Essence ST, Audiotrak Prodigy HD2, ESI Maya44, apod.
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    vyplati se:
    https://www.alza.cz/creative-sound-blaster-z-bulk-d382640.htm

    ted mam jen integrovanou Realtek ALC883 8 Channel Audio Codec

    dal bych taky uvital radu k repru k pocitaci, jestli 2.0 nebo 2.1
    MATT
    MATT --- ---
    tak se asi prestehovali na palmovku http://www.kovosluzba-plus.cz/
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    MATT: neni tam :) zejtra se kouknu do Husitsky, to mam skoro za domem taky
    MATT
    MATT --- ---
    KCHARI: ja si to ted prochazel na google streetview a zkus se kouknout na sokolovskou 44, jeden z tech dvou kramu by to moh bejt..
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    MATT: tedka sem si to kontroloval a je tam kram se sejrama... skoda mel sem to temer vedle baraku :)
    MATT
    MATT --- ---
    KCHARI: aha, asi mas pravdu, ja si tu adresu neoveroval. ale na ten kramek jsem narazil pri vanocnim bloudeni prahou. sel jsem po sokolovsky z florence smerem ke krizikovy, byl po pravy strane, rek bych ze celkem blizko za viaduktem.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    MATT: jelikoz bydlim v Karline tak jsem koukal na ten prvni a na ty adrese snad nic neni :) nebo sem jen blbe koukal?
    OTZ
    OTZ --- ---
    pasivky a nehrajou subbasy=nicmoc za tu cenu
    MATT
    MATT --- ---
    Reprosoustavy-Regálové-Dali Concept 1 : AudioVision e-shop | výhodná nabídka audio, video a hifi techniky
    http://www.audiovision.cz/Reprosoustavy/Regalove/3194-Dali-Concept-1-.html
    za 4.5kkc

    This compact, but powerful loudspeaker is for those who need great sound in a small room. Place it on a bookshelf, hang it on the wall (wall bracket included) or put it on a pedestal.

    The Concept 1 is as much a rear/side speaker in a surround setup as it is a great stereo solution. Concept 1 is a 2-way bass reflex system, fully magnetically shielded and with gold-plated terminals. It features a 5" mid/woofer driver and a 1" soft dome tweeter.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    tip na audio servis kde by vzali muj tuner z 80let? blbnou mu vystupy, tak potrebuju nekoho kdo by to posteloval. idelane Praha 8 okolo Karlina :)
    BLESHAK
    BLESHAK --- ---
    zdarec,nemate nekdo zkusenosti s timhle:
    ALESIS MultiMix 16 USB 2.0 - mixpult s USB2.0 | Muzikant.cz - hudební nástroje
    ALESIS MultiMix 16 USB 2.0 - mixpult s USB2.0 | Muzikant.cz - hudební nástroje
    http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/mixpulty-78/mixpulty-digitalni-98/alesis-multimix-16-usb-2-0-36992.php

    zajima me,jestli to muzu pouzit i pro prehravani jednotlivejch stop z kompu.. sem to nikde nenasel :/
    popripade nevite o necem co by bylo jako midimix se zvukovkou.. 8 kanalu.. sem nasel akorat kontrolery k traktoru..
    uplne nejlepsi by byla uc33 se zvukovkou :D
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    OTZ: Na středech to na grafu vážně vypadá v pohodě, ale dle sluchu určitě není - je potřeba to slyšet, nejsem odborník, nedokážu popsat čím to je :). Na těch basech graf sedí, ony hrají dost nízko, ale jakmile narazíš na subbasu co je ještě níž, máš kvůli té strmosti pod 50Hz problém - pusť si třeba album Mala in Cuba, tušim že ho Mala má na soundcloudu pořád jako stream zdarma, a tam jde někdy sub níž a ten útlum je hodně slyšet. U dubstepu a dub techna celkově to není až tak řídký jev. Jinak souhlasim s tim že za tu cenu jsou dobrý, dneska bych si jen asi před koupí poslechnul pětipalcovou verzi těch Mackie, jestli by to nestálo za oželení subbasů. Ty svoje Mackie zmiňuju jen proto že jsem ty peníze zrovna měl a myslim si že když je člověk má tak ten kvalitativní posun za to určitě stojí, ale když je omezenej rozpočet tak Alesisy špatný určitě nejsou.
    OTZ
    OTZ --- ---
    VOZKA: díky, já jsem s nima za tu cenu spoko, samozřejmě že kdybych měl 2x tolik tak uvažuju jinak, třeba o adam a7x. nebo o těch tvých mackie. btw ten výkroj na středech není tak tragickej cca 2-3dB ani na těch basech mi to nepřijde, jde to dolů až od 50Hz, viz obr.



    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CERMINEK: muzes se prosimte nejak vic pochlubit temi tebou navrzenymi bednami?
    VOZKA: primarne se rozhejbou zavesy repraku. ale jak rikas, o nic nejde a proziva to jen uchyl, kterymu nedochazi, ze s tema bednama bude zit dalsich par let :-) mozna to ale "recenzenti" pouzivaj jako vatu do textu
    bedna, pokud je dobre slepena a vyztuzena, tak by mela rezonovat minimalne a nepridavat tak prilisne charakter

    jinak rozdil mezi 320 mp3 a originalem uslysis, ale jen kdyz se budes zamerovat na detaily, jako jsou ruzne dozvuky nastroju a prostor. nebude to vyrazne, ale najdes to tam a neni k tomu treba zas az tak kvalitni zelezo

    VOZKA: muzes, ale limitaci mas v celkovy hlasitosti a ve zkresleni, vzdycky jde o to, kolik vzduchu rozhejbes a jde o jednoduchej faktor - plocha krat vychylka, pricemz pri vetsi vychylce jde do haje linearita chovani

    MATT: dve fullrange bedny plus ekvalizovanej uzavrenej sub (napr pomoci linkwitz transform) udelaj dost prace, kdyz mas moznost pridat sub jeste jeden, tak mas pohodu
    MATT
    MATT --- ---
    asi jo, nebo jit do tripasem... ale mam pocit, ze u beden s vetsim basakem, zas bejva problem, ze ty basy neumej hrat potichu, nebo jsou to repraky za desitky tisic, ale to uz jsou spis takovy spekulace..
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MATT: A ani u těch 8" to neni ideální, můj dojem je takovej že když potřebuješ jít pod 50Hz (a mnohdy i výš) bez útlumu, tak to ani tady prostě bez subu nejde. Cena za vyrovnanej přednes ve zbytku spektra, moje Logitechy Z-10 s tuším třípalcovým wooferem měly v subbasech zhruba stejný útlum jako ty Yamahy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam