• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MATT
    MATT --- ---
    CERMINEK: co znamena kdysi? řek bych, že součástky za posledních 20 - 10 let značně pokročili..
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AKA_THE_A: Mno asi tobude solidní topení, myslím, že bude mnohem víc lepších konstrukcí. Navíc bude potřeba ty tranzistory vybírat, aby k sobě byly co nejblíž. Kdysi jsem stavěl 2x500W s podobným zapojením a nikdy to pořádně nehrálo, i když jsem ty tranzistory vybíral.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    stavěl někdo někdy tuhle hříčku?

Internet je plnej videí a obrázků kde je to bastlený hnědejma rukama se špinavejma nehtama, ale žádný měření skutečnýho výkonu a zkreslení...by mě zajímalo jak si tenhle jednoduchej zesík z diskrétních tranzistorů vede :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Jitter není slyšet v pravým slova smyslu. Obvykle se projevuje potlačenou dynamikou a jakoby nezáživným podáním nebo nevýrazným hudebním tempem. Prostě to člověka za chvíli nebaví oslouchat. Což lze nejlíp rozpoznat až v přímým srovnání s referenčním aparátem- nejlépe kvalitním analogem. Ovšem ve chvíli, kdy jsou uši navyklý na mp3 z pc je to asi fuk.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOZKA: jen 20 let? :D
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KURVADRAT: Protože se ptáš v low-endu, tak v praxi nejspíš dneska už ne. Teoreticky záleží, kvalita zvukovky ovlivňuje množství jitteru na optickém výstupu, což různé digitální vstupy umí do různé míry potlačovat a může se to měřitelně projevovat na zvuku. Ale šance že by to ve skutečnosti bylo slyšet je minimální, neviděl jsem žádný poslechový test, který by potvrdil slyšitelnost jitteru u jakéhokoliv hardwaru, který není dvacet let starý.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    KURVADRAT: záleží jak moc chceš bejt snob :D
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Zdravim, mam takovej uplne hloupej dotaz. Chapu dobre, ze kdyz mam aktivni repro s optickym vstupem, tak nezalezi na kvalite zvukovky?
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    Není to sice úplně lowend (spíš naopak), ale prodávám za velice přijatelnou cenu supr bedny hodící se i na domácí poslech...

Studiové monitory Event 20/20 na prodej – 31 Stitches – Psytrance DJ
    http://31stitches.cz/studiove-monitory-event-2020-na-prodej/

kdyby měl někdo zájem ...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nechcete nekdo DIY "hifi" repro kabel 2x 3m, vnejsi prumer 1 cm, prumer vodice alespon 2,5mm2. Dostal jsem ho a nemam pro nej vyuziti. Vic v poste.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Hmm tak to vypada, ze to je feature toho daneho prevodniku.

Jedna se o Zhilai audio H4. Nakonec jsem to vyresil pres zesilovac. Ktery me taky dojal, protoze kdyz pripojim bedny pres cinch out tak to ignoruje to nastaveni hlasitosti na zesilovaci.

Pro-Ject Head Box S - černý - Sluchátkový zesilovač | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...htm?kampan=web_personal_C_homepage_alza_carousel_doporuceno-primo-pro_PRO101a

Takze sem si chtel udelat hezci setup, koupil sem si kabel 2x cinch 2x 6.3 jack a muzu ho zas prodat, protoze ovladani hlasitosti jde jen pres ten predni sluchatkovy vystup.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    AKA_THE_A: K tomu mi dobře fungovaly tyhle drivery: http://www.asio4all.org/
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MATT: to by mu pak ale nehrály věci který ASIO neumí...většina softu používá DirectSound či jeho nástupce
    MATT
    MATT --- ---
    DWAY: nejni to nejakej ASIO driver? nevim jak ve W10, ale driv tyhle drivery prave wokeni sound manegement obchazely..
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    DWAY: jo a pokud resis kvalitu zvuku, tak exlusive mode je lepsi, nicmene pro normalni lidi s normalni vybavou asi neslysitelnej
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    DWAY: Pokud je to jen v jedny aplikaci, tak se koukni na nastaveni vystupnich zarizeni. Mel by tam byt prepinac ve stylu "direct" nebo "exclusive" mod.

Pokud to delaji vsechny aplikace,hledej to same nekde v driveru te zvukovky.
    DWAY
    DWAY --- ---
    je treba nejak spesl nastavit dac converter pripojeny pres usb do pc? Z nejakeho duvodu mi to ignoruje posuvnik hlasitosti (windows 10) a porad to jede na plne koule.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    DELLAMORTE: V Brně se pravidelně vyskytuju, takže to můžu obhlídnout, díky.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam