• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMATORY: Nenapsal jsi, jestli chceš i zvuk z TV pouštět do repráků a taky jestli si přes PC pouštíš filmy.
    Kdybys chtěl z PC pouze zvuk, tak bude ideální nechat převod z digitálu na analog na zesilovači nebo DACu, takže to PC připojíš USB nebo optikou (jestli ji fakt má). Taky mysli na to, že nahrávky/spotify/televize mají třeba jinou hlasitost a někdy bude třeba ovládat hlasitost nebo přepínat vstupy a takhle ke každé věci budeš mít jeden ovladač.

Já mám televizi přez HDMI arc do receiveru a tak můžu telku poslouchat přes TV reproduktory nebo přepnout na receiver, ovládám jedním ovladačem a receiver se zapíná a vypíná současně s TV.
    Na hudbu mám raspberryPi s optickým výstupem připojené do receiveru a pak ovládám pomocí ovladače receiveru a mobilu.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    COMATORY: Docela oříšek popravdě!
    Vzhledem k tomu, že nechceš surround a posloucháš i dost hudby, tak to chce určitě stereo zesilovač spíš než AV receiver. Jenže ty nemají většinou HDMI vstup a pokud ano, tak jsou to už docela drahý řešení (napadá mě vychvalovaný Bluesound PowerNode 3). Stereo předzesilovače taky HDMI nemívají. Co mě napadá: umí tvoje telka výstup přes optiku? V tom případě bys mohl mít cokoliv co má optický vstup a USB na počítač. To je buď nějaké kombo předzesilovače/zesilovače a nebo v poslední době stále lepší a lepší powered repro (budget řešení třeba Klipsch řada PM, Edifier apod)

Pokud optika není cesta, tak Klipsch the Fives mají dokonce i HDMI vstup, ale jsou pořád ještě výjimkou.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    COMATORY: Cau, resil jsem pred lety stejny problem a zvolil jsem kombinaci stereo zesilovace a regalovek. Mel jsem pozadavek, ze z PC chci digitalni vystup, abych nemusel resit jeste zvukovou kartu a nakonec jsem tehdy natrefil na Onkyo A-9130 v akci asi za 7k5,-, ale hadam, ze to uz je na tebe velky. Bedny mam Audioengine HDP6 cherry ale ty jsem vybral hlavne proto, ze se mi fakt libej (ja vim, shame on me :D ). Subjektivne hrajou dobre, ale dostat je do Evropy a za rozumnou cenu bylo komplikovany.
    Tech 5-13k mas na celou sestavu, nebo jen na zesik? Pokud na zesik, tak urcite koukni na NAD D3020. Predpokladam, ze spotify ovladas telefonem a ten NAD ma i bluetooth, takze bys na poslech nemusel zapinat PC a zapinal ho jen na filmy. Pokud je ten rozpocet na vsechno, tak bych se mozna koukal po kvalitnejsich aktivnich bednach, idealne i s bluetooth, jako treba Kiplsch R51PM.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    COMATORY: Aktivní bedny?
    Klipsch R-51PM
    https://www.l-e.cz/klipsch-r-51pm
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    COMATORY: Jeste k tomu chci dodat informaci, ze bych si z toho pripojeneho kompu poustel rad hudbu a mel u toho vypnutou telku, to je vlastne jeden z hlavnich duvodu proc neco takoveho porizuju, ale to je asi irelevantni predpokladam.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    Ahoj, nevim jestli jsem tady ve spravnem auditku, nemyslim si ze jsem "audiofil" proto pisu radsi sem nez do [HIFI & TOP AUDIO]

Chci se poprve v zivote poridit zesilovac, ale rozhoduju se mezi zesilovacem a prijimacem (AV receiver). Staci mi stereo takze neresim zadne komplikovane domaci kino, hudbu posloucham ze Spotify, obcas neco vyssi kvality ale neni to moc casto.

Mam v obyvaku TV ke ktere mam pres HDMI naprimo pripojeny pocitac a ted pouzivam reproduktory televize a na tu hudbu to neni dobry. Rikal sem si ze ten AV receiver mozna bude lepsi volba, protoze je to do budoucna vic skalovatelny, mam ted u telky i Switch.

Na druhou stranu by mozna bylo lepsi mit samostatny zesilovac a pak nejaky samostatny prepinac vstupu kam bych pripojoval HDMI veci?

Reproduktory zatim nemam, planuju mit jenom dva. Hledam neco mezi 5-13k a taky neco co neni uplne obrovsky takze neco kompaktnejsiho by bylo fajn. Poradite mi? Diky.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    UMIAKI: no zatím se celý ten nápad zastavil :D
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: Dej vědět, jestli si fakt něco vybral!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FARFELOO: díky moc.. předal jsem info.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FARFELOO: Snad jen pokud jde o to pouštět nějakou starou kolekci špatně zmasterovaných neudržovaných desek kvůli nějaké nostalgii, tak by to asi účel splnilo.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Ten rozdíl je docela zásadní. To Sony má BT out do BT repráčku. Project má BT in když chceš připojit zvuk z telefonu. Má ale 35w(8ohm) integrovaný zesilovač, takže můžeš připojit jakékoliv pasivní bedny a mít normální stereo. I bazarový klasický repro bude hrát “lépe” než BT reprák za 10k.

Oboje jsou validní varianty. Jen jedno je intro do stereo hifi (dostatečné na nearfield poslech) a druhé je cesta jak hrát vinyl na digitálním přeprocesovaném mini/mono repráčku. Popravdě mi nepřijde vidina hrát vintage analogové medium na overprocesovaných mini repráčcích nijak lákavá. Nechápu úplně tu motivaci.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    DELLAMORTE: tak to byla uložená chyba v mých znalostech. Sorry.. myslel jsem, že řemenovej náhon je ten nejhorší
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SDN33: Za ty love. :D Gramofon s řemínkovým pohonem koupíš i za 1M…
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    SDN33: Vetsina dobrejch gramofonu ma reminkovej pohon
    SDN33
    SDN33 --- ---
    DELLAMORTE: ajo... za ty love jsem myslel že ne
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SDN33: Tak řemínkovej pohon má samozřejmě i ten Project.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FARFELOO: moc mastný.. nevidím tam žádnou přidanou hodnotu oproti tomu SONY, snad jen, že to Sony má řemínkovej náhon, ale tak on tam scratchovat nebude. :´) Ale díky za tip.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SDN33: Podle mě chce toto:

Pro-Ject JukeBox E + OM5E piano | hifi-audio.cz
    https://www.hifi-audio.cz/pro-ject-jukebox-e-om5e-p37014/?vid=36556

Gramofon od Pro-ject s integrovaným zesilovačem a BT přijímačem. Stačí zapojit pár regálovek a má super All In One řešení. Pro-ject má velmi solidní reputaci cena výkon. Sám od nich mám HiFi sestavu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: On je to dost low-fi požadavek😀 nenašel jsem nic dražšího než cca 8000 Kč.
    Raději bych to řešil třeba Sony 310bt nebo nějakou audiotechnicou s BT + BT reprák. Za cca 4000-5000 by ten reprák už mohl hrát.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    UMIAKI: tvl to asi né... Tohle vypadá hodně low
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SDN33: Huh, nějaký Crosley?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Zdar, trošku off. Ale kámoš chce gramofon s integrovaným reprem a ideálne ještě Bluetooth. Zhovadilost. Ale nevíte o něčem co by jakž takž mohlo hrát i pěkně? Díky moc. Do bytu kolem 10K.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jaký je teď stav na trhu s A/V receivery na domácí kino ?
    Jsem chtěl upgradovat svůj basic model od Yamahy za něco použitelnějšího a nic nebylo na skladě ...
    MAJA
    MAJA --- ---
    ATOMINATOR: Jj tohle dělaj potenciometry, když se dostane dost prachu/bordelu na odporovou vrstvičku. Dá se dovnitř stříknout trochu WD40, kontaktolu nebo se za komoušů nevímproč používala Diava (leštěnka na nábytek) ... nechat chvíli vsáknout a pak to opakovaně protáčet.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    BUNDA: Jj, ten zvuk je dost zvláštní, takže je asi ještě někam vezmu vyzkoušet na úplně jiné místo, než je začnu pitvat.
    MAJA: Jo, to jsem nezmínil, když zvýším hlasitost u potenciometru, tak to praskání skoro zmizí, ale pak se tam zase projeví víc šumu (což nevím, jestli není běžné, nikdy jsem takhle vytočenou hlasitost neměl).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam