Niekedy je vtipné ako v psychológii chceme nájsť pravidlá matematicky. Napr. ideálny partner pre nejaký typ, ale rovnaký algoritmusť zhodnosti či nezhodnosti písmena použijeme pre všetky povahy. Pritom už z podstaty nejakej povahy ju priťahuje podobné alebo aj odlišné. Ja ako INFP mám pocit, že 50% blízkych tvoria iné INFP, 15% ENFP, 15%INTJ a 15%ISFJ a 5% asi zvyšok. Z toho partnerstvo a lásky, tak 50% INFP, 30% ISFJ a 20% ENFP (INTJ vždy iba kamaráti). Asi je teda pre mňa príťažlivejší skôr introvert, ktorý dáva vačšiu dôležitosť citu ako rozumu a v láske vyhráva tá intuitívna.
Najvačšiu osudovosť cítim k INFP a ISFJ (a to nehovorím kedy tú skúsenosť v každom type tvorí iba jeden človek). Lenže s ISFJ sa rozchádzam, keď nemávam komplexy ak sa mi prakticky nedarí alebo nezačínam byť namyslený keď sa mi darí až príliš. A hlavne neodvodzujem tak životné štastie od praktického aj keď sa snažím byť zodpovedný. Napriek tomu má ISFJ niečo príťažlivé, čo INFP má úplne inak. Z INFP cítim viac teplo a z ISFJ mám pocit najdramatickejšieho spojenia. Obaja cítime, ale vnímame svet inak ak k nemu nakoniec inak pristupujeme, len v tom cite sme si podobní a introverzii, že to máme viac sami pre seba.