_BENNY: Tvůj pohled mě překvapuje - boříš tím karikaturu/stereotyp, jak lidé INTJ znázorňují, jak je pro ně INTJ zrovna ztělesněním "logiky drsně prosazované do reality" (s chladem a bez citů, všude kurňa samá blbá logika). Neb INTJ dává "světu na odiv" právě (Te) funkci - logiku. Primární (Ni) funkce bývá pro běžnou populaci skrytá a jen občan náruživě dlouhodobě sledující Dr. House se začne ptát, kde sakra ten House bere ta správná data?
Já nacházím u INTP ohledně logiky soulad, uvolnění, rychlost, snadnost, což je trochu paradox, protože INTP používá (Ti) nikoli (Te). Ta rychlost procesoru se prostě projeví! Pro mě je to užitečný na známý koncepty, na známý strategie. Když už oba víme, do čeho chceme jít, když oba už všechna data máme. Pak se mi vyplatí nechat mluvit INTP. Ať to máme precizní a s harmonogramem.
Jinak vnímám výzkum. Když teprve máme přijít na něco, co zatím ještě neznáme. Na co teprve přijdeme - a pak to chceme použít. V týhle situaci je intuice efektivnější, dát to "náhodou" hned z první... Vykašlat se na různý slepý cestičky...