YMLADRIS: Mala som konzultáciu v práci s človekom, ktorý sa MBTI zaoberá roky (u nás v práci na tom docela frčí manažment) a v náväznosti na téma INTJ/INTP musím povedať, že z každého testu mi vyjde ENTP, pretože na E/I otázky jednoduchých testov odpovedám pravdivo ako E. Som upovídaná, som rada v spoločnosti ľudí a nemám problém byť stredobodom pozornosti.
Nie je to tak jednoduché. Z konzultácie vyšlo INTP i napriek testu, pretože mám vraj primáne Ti a nie Ne. Keď sa porovnám s kolegom, ktorý je ENTP ad extremum a funguje ako generátor nápadov z ktorých väčšina nedáva pri vyslovení logicky zmysel, vidím tam rozdiel. Mne príde, že celý život brainstormuje, ale na ničom sa nezastaví dostatočne dlho, aby to dokázal uchopiť. Nosí ma so sebou aby som jeho nápady utla v počiatku, keď sú nerealizovateľné. Je to majster improvizácie.
Ja mám tendencie sa nadchnúť pre nejakú vec, preskúmať ju do najmenšieho detajlu, ktorý je dostupný a využiteľný a pak to nechať a presunúť sa k inej téme. Vyčerpám to relatívne rýchlo, vzrušenie z nepoznaného odpadne a začnem sa nudiť.
Som z toho docela zmätená. Musím preštudovať linky dole.
Inak každé NT vyvinie obrannú reakciu, keď jeho tvrdenie niekto označí za nelogické. Neviem, či ma niečo dokáže uraziť viac. V tom momente to ale u NTP spustí nový overovací proces, nie okamžité odmietnutie cudzieho názoru. Ak v ňom nájdem chybu, nie je problém prekalkulovať všetko na mieste. Nie je neobvyklé mať v prvej vete jeden názor, druhou si ho vyvrátiť a v tretej vysloviť nový záver :).