BONDA: 1. urcite je ode mne nekorektni vysvetlovat jak ty fungujes, ohledne F atd., a nedodat jasne ze MNE SE TO TAK JEVI ALE TREBA JE TO UPLNE JINAK. takze pardon. Napr. ohledne te despoticke evropy - nemas to tak, ok. Zdrzim se dalsich analyz tvych motivaci :)
2. pokud mas zajem o muj nazor JAK SE MI JEVI jak funguje benny, tak je to takto: On ma extrovertni Te. Tj. je J, tj, mel by byt tmavooblekavy. Jenomze, jeho Te je jenom sluzkou dominantni funkce Ni. Ni je nejvic zahadna vnitrni funkce (intuice tykajici se vnitrku). Pokud se da neco o tom rict, tak mozna neco jako "svoboda". Bennyho Te slouzi k tomu, aby ve svete realizovala podporu tomu, co aktualne intuitivne navnima jeho Ni, jake jsou aktualne jeho hodnoty cile touhy neco. Je to DOPLNKOVA funkce, zkouma jak vali svet, ale je podpurna. Jakekoliv zjednodusovani, napr "ty jsi tmavooblekavy protoze jsi J" mu prijde, ze uplne pomiji podstatu veci (k cemu jeho Te slouzi). Ber nebo nech byt. Az zase napises nejaky vyrok typu "protoze neco (Benny, Evropa, ...) je J, tak to znamena, ze to musi vykazovat chovani X", nejspis ti zase napise to same: ze to zalezi na cili dominantni funkce. Anebo uz se na to vykasle, vzdyt je to jedno.
3. Ad MBTI test - na mne treba test nefunguje. Protoze moje prirozene Ne Ti usporadani je prekryte vychovou v trojnasobne SJ rodine. Test se nepta "jak bys fungovala kdyz by ses odvazila byt sama sebou" atd. Takze ja na testy moc neverim. Je fajn, ze tobe to funguje pekne.