• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    WRONSKI: mam doma INTJ a spis to pak je tak, ze proste mlci a nebavi se se mnou. Ale to je takovy vzajemny. A zkousime, kdo to dele vydrzi :D je to INTP vs INTJ
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    WRONSKI: Tak „moje teorie“ se opírá pouze o dva exempláře, u kterých to pozoruju (víc INTJ neznám). Takže je dost možný, že si časem tu hypotézu vyvrátím .)
    BONDA
    BONDA --- ---
    WRONSKI: Já mám a neuráží se. :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já jsem tady měl rozepsáno něco ke GERTRUDA, ale nejdřív se musím zeptat:
    Vy, kdo máte doma INTJ, urážejí se vám? A kdo jste INTJ, urážíte se?
    BONDA
    BONDA --- ---
    GERTRUDA: Jinak podle mě INTJ cítí jako problém, když se ohrozí funkční jednota v kolektivu, který má dohromady k něčemu dospět (heslo: cíl). Typicky teda v rodině.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    BONDA: No já to vnímám (samozřejmě stále v rámci té tvé první otázky) tak, že asertivita by měla být kontrolovaná, směřovat k věci, obejít se bez se ad hominem, neurážet ani nevydírat. Samozřejmě to zpravidla vytočí protistranu mnohem víc, než verbalní agrese.
    Máchání čumáku je pochopitelně projev přízně.
    BONDA
    BONDA --- ---
    * není citově zasažený
    BONDA
    BONDA --- ---
    GERTRUDA: Mně zas přijde, že člověk, který je nad věcí a není citově nezasažený, to o ignorantovi nepřidá a s mírou používá i radikální a zároveň nic neříkající výrazivo jako "blbost". Třeba protože mu je jasný, že tím druhého nepřesvědčí, ale naopak. Spíš se zajímá o argumenty, než že by vynášel takové vágní soudy.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BONDA: Ano, je to strašné.
    A v situaci kdy argumenty obou dávají smysl nastává patová situace, neb neustoupí ani jeden. NTJ se urazí, zaujme postoj "tohle nemá cenu" a fňuká, STJ je vytočenej, že jsme se zasekli na takový píčovině a chce to za každou cenu rozseknout.
    Lahůdka.
    BONDA
    BONDA --- ---
    Ten pocit, když se potkají dva T, oba mají stoprocentní jistotu, že mají pravdu, a oba si vzájemně nahazují udičky, aby se do toho ten druhý zamotal... a jejich frustrace a bolestně nenaplňovaná touha máchat druhému čumák narůstá...
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    BONDA: Například výrok "To co tvrdíš, je blbost, a může si to myslet jen ignorant" vlastně nepovažuju za iracionální a emotivně založený jednání. To je jen polopatická a upřímná reakce .) Iracionální mi přijde právě například ta doba, kdy jsou INTJ vytočený a uražený. Že jim trvá například rok (!), než se smíří s tím, že byli vystaveni (podle nich) nekonzistentní argumentaci apod.

Mám takovou teorii, že to uražení vlastně není reakcí na nekonzistentní argumentaci a iracionalitu, ale že je to jen dlouhá reakční doba zpracování jejich hluboko ukrytého „F“, které bylo vzájemným nesouladem zraněno. Protože takhle reagujou především jen na lidi, co jsou jim blízký. A ten mechanismus zpracování emocí jim holt chybí...

A šikana INTJ mě baví! To se jednomu jen tak nepoštěstí :P
    BONDA
    BONDA --- ---
    WRONSKI: A kde je pro Tebe hranice mezi "maximální asertivitou" a agresivitou? Máchání čumáku je asi už to druhé, jestli teda chápu..?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    A nedělejte si srandu z INTJ. My máme emoce. Obě dvě!
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    GERTRUDA: To na konci je chybná interpretace. Vytočím se v ten moment, kdy jsem zbytečně nucen argumentovat a překonávat něčí zabedněnost, a snažím se to nedávat najevo jinak, než maximální asertivitou. Proces máchání čumáku ja naproti tomu zcela prostá kultivace - je to služba máchanému i mně.
    To, že mě občas vytočí nějaký logický/argumentační klam, to je pravda a asi souhlasím i s tím, že je to iracionální.
    BONDA
    BONDA --- ---
    GERTRUDA: Ono je otázka, jestli třeba výrok "To co tvrdíš, je blbost, a může si to myslet jen ignorant" je čistě výraz emocionální frustrace nebo je to i pokus o logický úsudek. Asi většinou oboje.

Jinak ale všichni INTJ se nenechají omylem/ zabedněností druhého zásadně rozhodit.
    BONDA
    BONDA --- ---
    WRONSKI:
    SAT_ANN:
    To je kouzelný. :) A děsivý zároveň. Částečně se v tom vidím a směju se v tom sama sobě.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    GERTRUDA: Ano, tohle dělá můj INTJ přítel. A když ho něčím naseru, tak to z něj dostanu až zhruba za 36 hodin, kdy chodí nafouklej po bytě, ale nechce říct co se stalo. Neuvěřitelný.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    WRONSKI: Tohle mi u INTJ vždycky přišlo zajímavý. Že ač se pyšní chladným logickým úsudkem a emocionální stabilitou, tak v případě, že odhalí logický fail, aktivuje se jejich „F“. Tedy, že se prostě vytočí a pak taky jednají iracionálně (viz. „dalších 10 let mu v tom budu máchat čumák“ aj.).
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BONDA: Ale pokud jde pouze o nekonzistentní argumentaci, jak píše WRONSKI, tak je mi to šumák a zlomyslně to pozoruju. Případně když mám náladu nahazuju udičky aby se do toho sám zamotal.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    BONDA: Tak. Teda trocha té agrese mi nevadí, ostatně moje forma asertivity může na někoho působit poněkud rozkladně. Ale vadí mi, když někdo na platné zpochybnění reaguje iracionálně a emotivně.
    Nebo ještě lépe takto obecně: Nesírá mě, když někdo nahlas projevuje nedostatečnost své duševní integrity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam