• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: Svuj subjektivni nazor uz jsem si na nastenku povesit dovolil. To upresneni od tebe by tam bylo dobre. Ja tam mel zatim jen dve obchodni schuzky a jedno nedelni kafe s rodinou, takze atmosfera i interier ok. Pravda, s knihou jdu opravdu radsi jinam (treba mamma coffee). Nicmene podstatne je, ze to, co me tam bude tahnout zpatky, je ta zapeklite dobra kava, kterou umi.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    café lounge (hunger wall, fuj) má pro mě dost neosobitej interiér... podle mě jim dost chybí kus "duše", takže pro mě na sezení u kafe s deníkem nebo knížkou v podstatě nepříjemnej prostor. ale uznávám, že to je subjektivní názor (na nástěnku připnu odpo)

    a proč by se tu nesmělo mluvit o mama coffee?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: koukám slečna je informovaná .) mám pocit, že si to celkem zaslouží. chvíli jsem poslouchal diskusi baristy s číšníkem a jsou to blázni .) coffee geeks - jiný výraz mě zatím nenapadá.

    a vzal jsem si z doubleshotu (ten myslivec je fakt peklo - respekt) na zkousku 20 deka panamy, ale na naší domácí gaggii z toho nevymáčknu nic extra, takže na ni radší chodím do kavárny.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: Loňská kavárna roku, doplním, poměrně neobvyklé na naše poměry je i že berou kávu z různých pražíren, i když primárně z doubleshotu.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Coffee Lounge / Praha / Plaská (Újezd)

    Mel jsem tu cest dat si parkrat kafe v Coffee Lounge v Plaske na Ujezde. Citlive vyladena stylovka ala Art Deco. Prestoze celkovy retro dojem trochu rusi neautenticka hudba, da se to prezit, pac obvykle hrajou ambientni (acid) jazzy .)

    Ovsem, co je dulezitejsi, personal pozorny, jednoznacne odborne vyskoleny, velmi informovany, presto nevtiravy a nepoucujici. Model barista + cisnik, coz je supr. Vyber z nekolika druhu kav, pricemz cisnik vzdy prednostne nabidl "kavu tydne" - smes, kterou obvykle v nabidce nemaji - a pridal do startu kratkou story o jejim puvodu a zakladni chutove charakteristice, coz nikdy neuskodi. Pro milce kavy je to podnik, ktery stoji za navstevu (aspon jednu).

    Krome kafe jsem tam videl i slusna vina (nechutnal jsem). Vari nejaka lehci jidla, mel jsem vyborny zampionovy krem a salat s kozim syrem - i vtipna miniporce koziho syra v zaplave salatu se dala snest, ale oboji chutove vyborne. Koukal jsem, ze delaji i obedova menu, ale na obed to mam daleko, takze nemuzu posoudit. Dezerty z vlastni produkce se musi ochutnat. Dobrota.

    Prvni navstevu jsem mel stesti na misto, ale dalsi dve vizity jsem si uz radsi pojistil rezervackou. U mne maji pet hvezd.

    Tip: Az si date espresso s mlikem, nejdriv zkuste to kafe bez mlika. Mozna si tam to mliko pak uz ani nedate.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAKOUBEK: praha? dopoledne? vecer? ja byl ted nucen stravit nejaky cas v friends coffee house v palacke ulici.

    viz [ IKARIE @ Kavárny ]

    opravdu trosku starbucks model... zaplatit u kasy, vyzvednout kafe na konci baru a usadit se v jednom tusim ze tri tematicky ladenych pokoju mezi amiky v karovanych kosilich zirajicich do jablickovych monitoru ruznych velikosti .) vic studentske si to snad uz ani nedovedu predstavit .) vecer je tam trochu rusno (slecna se dokonce ptala na rezervaci). doporucuju dopo/odpo. v zadnich mistnostech je pak celkem klid.

    zaklad na kafe maji slusne. zadna klasicka zatuchlina. rekl bych ze vse nad 150 ml (na dlouhe srkani) delaji pomerne dobre. nechal jsem si udelat espresso (picollo). nicmene slecna mi ho snazive dolila az po okraj mlikem v pomeru 1/3 .) tak jsem si dal malou meltu. podruhe jsem ji pozadal o mensi porci mlika a kafe dopadlo mnohem lepe.

    v primem centru bych sel ovsem asi radsi do mamma coffee v minoru (jestli se to tady teda smi rikat). pri trose stesti bude gaucik pod schody volny. kafe nesrovnatelne lepci (berru si na espresso i domu). ja tam teda chodim na espresso a vyborny quiche.

    v pripade nouze dobre poslouzi i paneria v jindrisske (na rohu s nekazankou). horni prostor je bez obsluhy, takze se tam da nerusene vysedavat, aniz by ti nekdo koukal do hrnku.
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    máte nějaký tip na kavárnu se současným designovým interiérem spíše studentského charakteru, kde je útulno, popřípadě kde jsou různá zákoutí, že tam člověk může jít i sám?
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    A nebo Prsso!(:
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Nechci peskovat, ale dala jsem si za cíl kávovou osvětu, takže co kdybyste mi tu všichni slíbili, že už nikdy nebudete říkat preso, ale navždy už jen espresso? :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    Kupodivu!!!! jsem jednu velmi velmi dobrou kavárnu objevila ve svém rodném maloměstě - Kutné Hoře - jmenuje se Organzza a navzdory tomu, co se píše tady: http://www.hospodskyzpravodaj.cz/organzza-cafe - mně tam teda šlehačku ve spreji nedali :-D dostala jsem tu echt dobrou :-) A jako na kafi jsem si tam fakt pochutnala - měla jsem presso, capuccino, oriental latté a nějaký spešl ochucený latté s čokoládou a mátou a dokonalý všechno :-) no když jsem po těch dvou hodinách žádala čtvrtý kafe, docela se divili, ale za mě fakt výborný :-)))
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    Vzdycky zalezi na majiteli/provozovateli v jakem stavu ma kavovar (na znacce nezalezi, protoze vevnitr jsou vsechny stroje na stejnem principu, az na modely s promennym tlakem a teplotou behem extrakce)...Presne podle rovnice jak psala TEREZZZKA: a kdo si nenecha poradit bude vzdycky varit sracku, to je jednoduchy...(:
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    jo a lokalita Praha, nejlépe centrum nebo kolem Prahy 5,díky
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj,
    sháním místo v nějaké klidné kavárně. Je mi 26 a praxi mám z restaurací, baru i kavárny. Děkuji, kdyžtak pošta
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    TEREZZZKA: jinak tedy musím sdělit, že perníkové Latté máte luxusní :-) byla jsem na něm minulou středu, čuměla jsem všem na vizitky jak blázen, ale asi jsi tam nebyla :-D
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VAMPIREGIRL: máme máme :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    TEREZZZKA: A CH nemá La Marzocca? Já měla ten dojem, že jo.... Co se týče teploměrů - ty sice možná měli, ale jak jsem tak koukala na týpka, co mi to kafe vařil, moc jsem si nevšimla, že by s tím teploměrem pracoval :-)))
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: Brumlovka je výkyvově vytížená kavárna, spíš malý kšefty, než velký, dělá tam všeho všudy 5 lidí, možná teď ani to ne a někdy je to bohužel znát, trochu si to tam žije vlastním životem. Manažer ale dělal dlouhá léta v tréninkovém oddělení,a tak mě překvapuje, že by si to nehlídal, ale tak možné je všechno včetně ztráty iluzí. Jestli Tě to uklidní, nechám to tam zkontrolovat :) ale jak jsem říkala už mockrát - sebelepší stroj, sebelepší kafe, sebelepší postupy X neschopnej/ otrávenej/ nehlídanej barista = výsledek na houby.
    A ristretto neděláme :) jen espresso.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: zajímalo, každopádně když slyším ten důraz na kvalitu, tak mě to poměrně překvapuje. moje trvalá a dlouhodobá zkušenost s CH je na brumlovce, kde je kafe setrvale hrozný a jediný pitelný je v cappuccinu. espresso nebo ristretto jsem si tam dal asi jenom 4x a pokaždý mě to na pár měsíců odradilo
    a la marzzoca maj v každý druhý kavárně (a až budu mít svoji, taky tam bude, i když neznám kvalitu)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VAMPIREGIRL: Díkes no :)
    je fakt, že pořád nemají imho moc kšefty, a tak může kafe stát v mlýku dýl, ale i tak je to zase míň než v drtivý většině kaváren. A u takovýho světovýho kolosu bych očekávala dost striktní pravidla na skladování a údržbu, do mlýnků jsme zběžně mrkla asi před měsícem a nezdálo se, že by tam stálo dlouho a žluklo. No a co se teploty týká, nevím, na kolik ohřívají mlíko, ale používají teploměry - otázka už je jen, jestli je i denně kalibrují, to se pak připaluje raz dva. Ale třeba espresso by mělo být cajk, poněvadž používají ta nádherná La Marzzoca a ty narozdíl od Cimballi mají teplotu vody v soustavách v pořádku, tedy někde okolo 90 stupňů, ne víc.

    Teď nevim, jestli to někoho vůbec zajímalo. tak dyžtak mě smázněte :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    VECTOR: nejhnusnější kafe v Praze? Zkuste Buldoka u Zborovský. To se nedalo ani polknout.

    Jinak jsem zkusila Gloria Jeans - měla jsem kolem cestu už 2x. No a musím říct, že cenově sice srovnatelná s Coffee Heaven a Starbucks, ale tak o 20 procent horší. Nesnáším, když si o kafe spálím jazyk - zmíněné dvě kavárny tohle už pochopily. A tady mi to kafe navíc přišlo, jak když jim ty kávový zrnka hnijou v tom mlejnku měsíc než to spotřebujou, případně blbá voda, nevím. Divná, natrpklá chuť. Zlatý moje CH, prostě :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam