• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JOHNY115: Uz jsem to nejak resil jinde, ale GTD je jenom dalsi slabe receno konika...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOHNY115: jo, s jednou z ruk DA jsem resil, ze v knize schazi navod, jak si najit cas na precteni knihy :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Nová anketa na nástěnce, níže zmíněné různé možnosti. Bude toho o hodně víc, tohle je tak co napadne jednoho člověka...;)

    a hodně užitečnej link:
    http://www.stevepavlina.com
    Tenhle člověk si s časem atd. skutečně poradil a umí o tom pěkně psát, na téma odkládání, resp. jak dělat věci včas a efektivně, je toho tam mraky :)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    nevim ejstli bylo, ale klasika
    http://www.youtube.com/watch?v=4P785j15Tzk
    ASJA
    ASJA --- ---
    FORREST: presne tak, pokazdy se kouknu na tenhle klub a ze je v nem nekolik novych prispevku, ale rikam si ze ted prece nemuzu takhle prokrastinovat a musim delat neco do skoly...a tak se jdu radsi kouknout do Ustavu pro dusevne vysmate treba :))))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Um souhlasila bych s ARGANNAH: slovo prokrastinace je mediální cosi, někdo potřeboval napsat článek, někdo potřeboval nějakou originální hypotézu.

    Jasně že to popisuje jakýsi reálný stav, ale představa invalidního důchodu a sdružení za práva prokastinátorů je absurdní. Stejně tak, pokud se díky odkládání dostávám do průšvihů, tak není řešení mám prokrastinaci a tečka, nic semnou nenaděláte.

    Někde tady v těch citovaných článcích uvádíte zvýšenou míru neurotizace,když už bych musela vytahovat diagnostické škatulky, tak se to vejde do klasických egoobraných mechanismů. A to že na to regují zejména vyskoškolští studenti bude právě systémem. Chtějí se nepříjemné věci (a často zbytečné), ale je dostatečná vůle, aby to šlo odkládat. Zároveň ovšem je v našem kulturním okruhu značný tlak na úspěch. Ambivalentní situace jak vyšitá, pro vnitřně nejisté lidi klouzačka do nějakého bludného kruhu. Ale pořád si myslím že bez skutečné potřeby zavádět další syndrom.

    Psychologie a psychoterapie se začaly objevovat v době, kdy západní civilizace přestala brát vážně náboženské struktury. A proto si z toho spoustu mozkošrabů dělá posvátnou krávu ( zvlášť když potřebují publikace)
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    CONTINUITY: Jseš můj člověk.... :-)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    PANTARIL: perfektni video .. dobre to vystihuje :) nejdriv sem si myslel ze prokrastinace je obycejna lenost

    CONTINUITY: thx za toto ... vse hodne sedi, souhlasim, zkusim si z toho neco vzit :)
    FORREST
    FORREST --- ---
    zajimavej klub, urcite bude fajn si ho precist, ale asi to odlozim na pozdeji..:-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SHEALA: ne od toho, k tomu - neptala se "proti tomu", ale "na to" :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jo a ja jsem konecnce vyresila svuj neprijemny ukol, zavolat jednomu Bulharovi :-) (on uz je x mesicu v naborovym procese a furt to vazne, ale ne kvuli nam ani jemu ale treti strane... nicmene jsem z toho vzdycky vyklepana... protoze vlastne ja zjistuju co se s nim deje a je mi lito jemu rict ze ja nic nevim a potrebuju to zjistit od nej :-)))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NAVARA: jako jeste jsem neslysela ze by papir od toho pomohl :-)))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KRISTALKA: delaj se papirky :)
    KRISTALKA
    KRISTALKA --- ---
    a nebyl by na to nakej prasecek? .)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    SUCZKER: já bych řekl, že tenhle způsobe je spíš potřeba nějak jinak interpretovat. já řikám, že vysokoškolskej diplom je vo tom, že seš schopnej v rámci oboru nebo tématiky do sebe klidně třeba i za noc dostat hafo info, ty někde jinde vyblejt a zase zapomenout. diplom, je vlastně takovej certifikát, že seš ochotnej takovýhle sračky podnikat i v nebývalym množství :))))
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    CONTINUITY: Já s tebou naprosto souhlasím. nejde tady o to, co se ode mě čeká, ale o to, co od sebe čekám já sama. Pokud nejsem sama se sebou nespokojená, je všechno v pořádku. Ale jakmile začne něco, co mi vadí, ať už je to nezvládání čehokoli, nebo naopak zvládání, ale na úkor vlastního zdraví, je potřeba se nad tím zamyslet a hledat chyby kde jinde, než v sobě.
    :) Teoreticky to jakž takž chápu, ale v praxi zatím dost pokulhávám. Ale rozhodně to není chyba mého okolí a rozhodně se nesmířím s tím, že budu sama se sebou celý život nespokojená. Protože ta nespokojenost sama se sebou je nakonec většinou to, co člověka žere nejvíc.
    A díky za moudré rady, přiměly mě k zamyšlení. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam