• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ECLECTICA: samozrejme ze neni... stejne tak si ve vetsine firem nemuzes po obede dat slofika a mrte dalsich odlisnosti...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak me napadá, není vlastně množství práce, kterou vykonáváme, pro člověka nepřírozené? Docela by to chtělo srovnat s nějakými kulturami lovcu a sběraču...
    VANEK
    VANEK --- ---
    http://www.lidovky.cz/rady.asp?t=KLIMES
    OTÁZKA (Jan Novák, Č. S.)
    Následující není vtip: Jsem opravdu líný. Strašně rád odkládám všechno na další den a to se opakuje. Něco udělám jenom pod tlakem. Na poslední chvíli. Není na tento problém nějaká jednoduchá finta? Nebo nelze najít něco na internetu - co s tím mám dělat? Děkuji.
    ODPOVĚĎ (15.01.2009 10:44) [... o prokrastinaci nic, dost obecnosti]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Takze, v ramci prokrastinace si jdu precist dosavadni diskusi.
    VANEK
    VANEK --- ---
    CONTINUITY: "Máme pocit, že si úspěch nezasloužíme" - jojo, prokrastinace nic není, zato http://en.wikipedia.org/wiki/Impostor_syndrome ...
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAVARA: Haha, přesně to se mi stalo -- knihu mám doma, přečetl jsem asi 2 kapitoly a dál se zatím nedostal :D
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JOHNY115: Uz jsem to nejak resil jinde, ale GTD je jenom dalsi slabe receno konika...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOHNY115: jo, s jednou z ruk DA jsem resil, ze v knize schazi navod, jak si najit cas na precteni knihy :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Nová anketa na nástěnce, níže zmíněné různé možnosti. Bude toho o hodně víc, tohle je tak co napadne jednoho člověka...;)

    a hodně užitečnej link:
    http://www.stevepavlina.com
    Tenhle člověk si s časem atd. skutečně poradil a umí o tom pěkně psát, na téma odkládání, resp. jak dělat věci včas a efektivně, je toho tam mraky :)
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    nevim ejstli bylo, ale klasika
    http://www.youtube.com/watch?v=4P785j15Tzk
    ASJA
    ASJA --- ---
    FORREST: presne tak, pokazdy se kouknu na tenhle klub a ze je v nem nekolik novych prispevku, ale rikam si ze ted prece nemuzu takhle prokrastinovat a musim delat neco do skoly...a tak se jdu radsi kouknout do Ustavu pro dusevne vysmate treba :))))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Um souhlasila bych s ARGANNAH: slovo prokrastinace je mediální cosi, někdo potřeboval napsat článek, někdo potřeboval nějakou originální hypotézu.

    Jasně že to popisuje jakýsi reálný stav, ale představa invalidního důchodu a sdružení za práva prokastinátorů je absurdní. Stejně tak, pokud se díky odkládání dostávám do průšvihů, tak není řešení mám prokrastinaci a tečka, nic semnou nenaděláte.

    Někde tady v těch citovaných článcích uvádíte zvýšenou míru neurotizace,když už bych musela vytahovat diagnostické škatulky, tak se to vejde do klasických egoobraných mechanismů. A to že na to regují zejména vyskoškolští studenti bude právě systémem. Chtějí se nepříjemné věci (a často zbytečné), ale je dostatečná vůle, aby to šlo odkládat. Zároveň ovšem je v našem kulturním okruhu značný tlak na úspěch. Ambivalentní situace jak vyšitá, pro vnitřně nejisté lidi klouzačka do nějakého bludného kruhu. Ale pořád si myslím že bez skutečné potřeby zavádět další syndrom.

    Psychologie a psychoterapie se začaly objevovat v době, kdy západní civilizace přestala brát vážně náboženské struktury. A proto si z toho spoustu mozkošrabů dělá posvátnou krávu ( zvlášť když potřebují publikace)
    NESMELY
    NESMELY --- ---
    CONTINUITY: Jseš můj člověk.... :-)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    PANTARIL: perfektni video .. dobre to vystihuje :) nejdriv sem si myslel ze prokrastinace je obycejna lenost

    CONTINUITY: thx za toto ... vse hodne sedi, souhlasim, zkusim si z toho neco vzit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam