úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Ústav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
František Brückner
Jídelna
Macaté válce ruk, vlasová síťka
Obrovský šufan a hradba prs
Lepkavé tácy, vrzavé lino
Zoubkaté durytky, učitelský stůl
Sladké úterky a hliník vidličky
Dvě vlny obědů, stravenka na rtu
Nahnědlá omáčka a dozor u dveří
Muškáty na okně, várnice čaje
A zbytky v kýblu
Rytmicky chlístají
Na rámu řídítek
Školní jídelny, podivné tetičky a nebo špatné hospody spáchaly a páchají zločiny na spoustě skvělých jídel.
Pojďme zdokumentovat oběti a zkusit najít takovou úpravu, aby to bylo nejen poživatelné, ale i dobré.
Kandidáti na průzkum:
šišky s mákem
rýžový nákyp
nudle s mákem
vařené hovězí
zapečené těstoviny/šunkofleky
haše
sýrová omáčka s těstovinami
krupicová kaše
mléková polévka.
francouzské brambory
rajská s tvrdým masem
rozbalit záhlaví
MARKYTKAK
---
---
13:39:46 16.2.2009
1 odpověď
ZUZKAOU
: no jeje :-) objevenim tohoto klubu se vynořilo tolik inspirace, že už byla žemlovka, nudle s makem, rajská,krupičná kaše, vločková polévka,.... šmákli jsme si :-)
SIMSA
---
---
23:49:03 15.2.2009
ZUZKAOU
: Zapečené těstoviny a good. Ty jdou udělat určitě líp, než ve školní jídelně...
ZUZKAOU
---
---
14:42:25 15.2.2009
2 odpovědi
A co vy - zkusil jste někdo uvařit něco ze seznamu podezřelých?
ZUZKAOU
---
---
11:07:21 9.2.2009
Kam se hrabe Babica, zato Vachek!
http://komiks.respekt.cz/Alois-Nebel-666-3699.html
ZUZKAOU
---
---
17:55:33 8.2.2009
A poslední kapusta (a řekla bych, že se bez ní obejdu docela dlouhou dobu.)
Kapusta v těstíčku
ZUZKAOU
: je výborná, zejména když do listů schováte co nejvíc sýra.
ZUZKAOU
---
---
0:49:00 8.2.2009
Tak kapusta s oříšky nic moc. Takový, nijaký, a to sem tam té slaniny dala vážně hodně.
Zato salát ze syrové kapusty byl super. I když jsem nakonec zavrhla verzi jen se sojovkou, a nechala jsem na jemno nakrájenou kapustu odpočinou tak dvě hodiny v lednici s jogurtem, solí, troškou sojovky a umeocta a přisypala směs semínek.
Zní to podezdřele zdravě, ale je to moc dobrý.
SA_KRA_
---
---
0:45:07 8.2.2009
1 odpověď
od té doby, co jsem našla ve vdolku zapečenou kobylku mám dost velkej problém je do sebe dostat.
Ale nejhorší byly pátky! všechny zybtky z předchozích dní v jednom, exoticky pojmenovaný- viz. "čínské závitky" a "zeleninový karbanátky". blueh.
POLINA
---
---
22:40:42 7.2.2009
ještě jsem si vzpoměla na játrovou omáčku, ta její odporná konzistence
ZUZKAOU
---
---
21:54:57 5.2.2009
ZUZKAOU
: Tak kapustovo-kroupovo-houbová polévka je výborná (pokud máte rádi kombinaci houby-kmín-majoránka).
A především je geniálně jednoduchá. ( nenamáhala jsem se se zásmažkou, protože už je to stejně zahuštěný od krup.)
ZUZKAOU
---
---
12:23:36 4.2.2009
2 odpovědi
POLINA
: Kapusta - díky za inspiraci na víkend s grantovou uzávěrkou.
Kapusta je skvělá a rychle uvařená, zaexperimentuju s těmahle receptama
Kapusta s oříšky
Kapusovo-kroupovo-houbová polévka
a
kapusta v těstíčku
a salát ze
syrové kapusty
.
Info dodám, bo cokoliv bude zábavnější, než závěrečná zpráva.
MARKYTKAK
---
---
13:09:38 3.2.2009
SIMSA
: tak tak,mám ráda obě verze, sladke i slane :-)
ANICCKAA
: nene, tako jen se slaninou, cibulkou a zelickem :-)
ANICCKAA
---
---
13:04:19 3.2.2009
1 odpověď
SIMSA
: a co takhle halušky s brinzou a opecenou cibulkou :)
SIMSA
---
---
13:02:02 3.2.2009
2 odpovědi
MARKYTKAK
: A ještě osobní doporučení: mě škubánky nejvíce chutnají na slano s cibulkou na slanině-kysané zelí...
MARKYTKAK
---
---
12:55:33 3.2.2009
1 odpověď
ZUZKAOU
: praxe :-) jde jen o to vychytat dobrý poměr zbylé vody z brambor a mouky a nechat ji dobře propařit. DObré je si i slitou vodu uschovat pro případ přílišné tuhosti :-)
XMARGE
---
---
12:54:41 3.2.2009
POLINA
: Zbožňuju kapustový karbanátky - ať už jen z kapusty nebo namíchaný půl napůl s mletým masem!
POLINA
---
---
12:51:56 3.2.2009
2 odpovědi
nevím, jestli to tu už bylo, ale další nepoživatelná ,,věc,, z jídelny, zatím nepřekonaná averze je KAPUSTA v jakékoliv úpravě
ZUZKAOU
---
---
11:59:02 3.2.2009
1 odpověď
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/hvezda-rautu-ceska-kuchyne-se-svickovou-a-skubanky_103387.html
?
Tušíte někdo jak udělt škubánky tak, aby byly jedlé?
ZUZKAOU
---
---
15:43:54 28.1.2009
Článek o nákypu. Ale bojím se že to je příliš mnohakrokové, než aby se mi s tím chtělo piplat
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/dezert-nebo-sladky-obed_102643.html
MARKYTKAK
---
---
10:57:12 28.1.2009
ZUZKAOU
: to vypada dobře. Zkusím hodit kostku, ta podravka v receptu mi tam nesedi
MISHACZEQ
---
---
10:48:45 28.1.2009
ZUZKAOU
: ja mam takovej pocit, ze nam tam ani tu mrkev nedavali.. rozhodne diky a zkusim to. :)
MARKYTKAK
---
---
10:18:02 28.1.2009
hmm, ta byla :-)
ZUZKAOU
---
---
8:25:01 28.1.2009
2 odpovědi
MISHACZEQ
: tu dělá doma máma, máslo do hrnce, trochu na něm opéct vločky a kořenovou zeleninu, zalít vodou či vývarem a uvařit.
To husté tam udělá škrob z vloček. 'Tady je dávkování
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8922
, u nás doma se dělá bez vejce.
Jo - máte někdo představu jak děalt zde zmiňovanou haši? Zbylo mi spousta masa z polévky a recepty dostupné na netu
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=21497
mi přijdou vážně nelákavé.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam