• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MAR_TINA: jestli jsou to amíci, tak ti prý neumí tak do deseti jíst příborem, protože nůž = smrtelné nebezpečí (prý)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TYRKYS2: tomu kdyby rozebrali pizzu na základní suroviny (bílé kynuté pečené placky, rajčata, sýr, šunka, jiná zelenina a olivy), tak by to nesnědl.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    MAR_TINA: U většiny (zejména u toho spratka v modrém) je vidět, že se živí hlavně pizzou a podobným jídlem. Ostatně kdo viděl nějaké díly pořadu J. Olivera o školním stravování v USA (bylo tam i nahlédnuto do rodin), toho to moc nepřekvapilo...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: tak malý na takový chování zas nejsou.

    A jestli nejsou schopni jíst bagetu = normální bílé pečivo s camembertem, knäckebrot se sýrem, bramborovou kaši, rýži s nějakou tofu/maso-zeleninovou směsí a podobné věci, jsou to malý omezenci.

    A jejich držení příboru a chování u jídla je ... dechberoucí.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ZUZKAOU: suprise suprise, malý děcka nechtěj jíst divně vypadající jídla a nejradši maj kostku ztuženýho cukru...
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ZUZKAOU: Soudruh Herodes měl recht...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    American Kids Try School Lunches from Around the World
    https://www.youtube.com/watch?v=qsyhtzKLxkw



    Spratci...
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    MEANDER:
    TAPINA: Dík. Ale ani jeden popis mě moc nepřesvědčil :-D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TAPINA: Což je samozřejmě úplná blbost :-D

    TYRKYS2: Slané, horké mléko s máslem, trochou muškátu, fakultativně trochou petrželky (krásně voní) se zavářkou v ideálním případě domácí drobení nebo strouhání (v horším případě vlasové nudle, to jsem nesnášela a nejedla).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TYRKYS2: Já už jsem to asi vytěsnila, ale nejvíc bych to připodobnila k teplému mléku, ve kterém plavou nespecifické sražené cucky něčeho.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    TAPINA: Já ji asi nikdy nejedla. K čemu se dá přirovnat?
    MEANDER: Vše, krom těch plíčků, mám taky ráda :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdo by hledal inspiraci pro přípravu řepy ...
    Your Best Beets - Week 37 - Contests - Food52
    https://food52.com/contests/119-your-best-beets

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: hele - vař hrách v uzeném vývaru s kořením, nešetři na cibulce a tuku a příapdně vysmažené slanině. Pak je hrachová kaše velmi jedlá. Obecně luštěniny vařené s něčím, čeho chuť natáhnou se dostanou na zcela nový level.

    Ale teda pořád je lepší klasický hrách s cibulkou, bez to rozmačkání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANDER: to není tak strašné. Já myslela hrachovou haši, tak se to u nás jmenovalo a toho se bojím, moc bojím.


    MEANDER: nenapadlo by mě jíst teplé mlíko se strouháním, ale jestli to někdy přijde, postavím se k tomu čelem. Všechny složky jím, pohromadě to taky nemůže být nic strašnýho.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MEANDER: Oschlé strouhání! Ano, jmenuje se to přesně tak strašně, jaké si to pamatuju. Haše není až taková katastrofa, tu bych si i dala.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    A tady haše:

    MEANDER
    MEANDER --- ---
    IDENTITY: Chytej!

    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TAPINA: Vidíš, a vono jo :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANDER: nevím, co je rigidní a jestli se nemám urazit.
    Ale myslela jsem tím, že nechápu oblibu haše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam