• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DIABOLUS: U mě nestačilo vysadit a tadá.
    U mě stačilo brát třikrát denně Prednisone 5mg jeden týden, druhou krabici brát dva týdny po jedné tabletce denně, Elocom na horší ložiska a udržovací mast (ambiderman a Cutivate). Bez vyléčení akutního zánětu se nic nestane když jen něco vysadíš. Od té doby trvale neberu nic, třeba jednou za dva měsíce si dám jednu tabletku, když se cítím, že to "na mě leze". Podle mé alergoložky v té chvíli prostě tělo nestíhá tvořit kortizol, takže není špatné mu trochu pomoci. Když to není dlouhodobě, tak si tělo nezvykne.
    Nejsem pro užívání kortikoidů dlouhodobě, vedlejší účinky jsou prokázané, ale třeba u mě to určitě souvisí s kortisolem a zvyšenou měrou stresu. Teď když dopisuju disertačku to na sobě zase vidím...

    Jo! A taky chilli, to pomáhá taky:)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    to vám gratuluji pánové. já už vysadila z jídelníčku kde co a ekzém stále stejný. Ještě zkusím centrum celostní medicíny, to je snad poslední možnost, kde by mi mohli něco říct.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GREGI: Jj, to si myslím taky, ale chtěl jsem vydržet rok úplně 100% a pak postupně zkoušet.
    Podle mě to u lepku funguje tak že snižuje absorpci střev a při normální české spotřebě to může zahýbat s celkovým trávením. Díky tomu se tělo otravuje látkami, které už by dávno měly být pryč, ale zůstavají ve střevě.
    Prostě zkusím nějakou normální českou omáčku... na pečivo nebo těstoviny to nevidím, ale upřímně mi ani nechybí :)

    Kamarádka to měla podobně jako ty ale + coca cola.

    Protože jsme atopici, tak se to pořád stejně trochu vrací a kůže zůstává křehčí a citlivější, ale bez extra stresu mám skoro 0%:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    UMIAKI: Jasny chapu. Ale myslim ze male mnizstvi by nemuselo byt problem. Obcasne. Taky se mi stane ze obcas nejakou cokoladu snim protoze se mi dostane do ruky jako darek nebo si objednam neco v cem je... Ale prijde mi ze exem funguje na prehlceni tzn je tam nejaka rezerva urciteho mnozstvo co clovek dat muze. Ale chapu taky ji nejim jak jen to de. A u cokolady je to teda mnohem snazsi nez u lepku...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GREGI: Víš co, to si můžu říkat milionkrát a po pár měsících už kolegové třeba přestali dělat vtípky a v rodině už taky v pohodě (už mám třeba bezlepkový chleba na oslavách a tak...), ale v restauracích to pořád trvá. Nikdy nemůžeš ani "polevit" protože se musíš fakt zeptat na každou věc, co ti dají nebo co ti můžou dát. U každodenního meníčka nebo na večeři s rodinou je to strašná pruda.
    A jak jsem teď v pohodě tak se mi ani nechce testovat hranice toho, co je v pohodě a co už bych nesnesl, protože nechci ať se mi to vrátí.
    GREGI
    GREGI --- ---
    UMIAKI: jo lepek je hc. Ale ser na to co si ostatni mysli. Myslim ze lepek ma dost lidi spojeno s celiakii a s tim ze ho dost lidi proste nemuze a ne jen jako modni vymysl... a hlavne po nem muze uletet ptak

    Look His Dick Flew Off
    http://www.youtube.com/watch?v=pbMq7Pme5pk
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    STARF: Mám to podobně, ale bohužel lepek v české společnosti není až tak total easy :/
    Všude si teď připadám jako zkurvený hipster, když se ptám jestli je to nebo tamto bezlepkové.

    Resp. loni v únoru jsem narazil na skvělého kožního, který to vyřešil do dvou minut a od té doby jsem úplně stabilizovaný a jenom stres funguje jako rizikový faktor.
    STARF
    STARF --- ---
    GREGI: ja vysadil pred pul rokem lepek a jsem na tom stejne... po letech ruznych masti a kdovi ceho :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Sem vysadil cokoladu komplet a sem bez exemu:) Total easy. uf.
    VENDETA
    VENDETA --- ---
    TOMINO_I: poctivou domaci
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    VENDETA: home made? Nebo komercni?
    VENDETA
    VENDETA --- ---
    kamoska mi dala ganjovku s hermankem a za tri dny po ekzemu ani stopy
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    CMLKA: věřim. stejně jako konopí
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    dotaz uz tu padl, ale bez odpovedi, mate vyzkousene nekdo ty enzymy? kamaradka rika, ze ji wobenzym fakt dobre zabira, ale samozrejme se do te investice moc nehrnu....takze nez ho koupim, rada bych mela opravdu jistotu..pripadne zda se neda koupt nejaka levnejsi aleternativa
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIABOLUS: hermanek je taky docela kontroverzni, taky nekomu muze vadit
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    STANDART: jasně, nevim no. zkoušim kde co. Třeba ¨v nejhorší fázi jsem objevila v DM baby krém od Alverde s bio heřmálnkem a ten teda příznaky nelikviduje, ale hlavně mě to po něm nesvědí a řeší suchost kůže. Ale potřebuju změnu, kůže už si moc zvykla.
    STANDART
    STANDART --- ---
    DIABOLUS: to bych potom volil asi tenhle krém, já ho používám i jako krém na ruce a nevidím žádný rozdíl - http://ecx.images-amazon.com/images/I/31-9dXyNZhL._SY300_QL70_.jpg

    Ale jak říkala CMLKA, nejdříve je třeba vyzkoušet, jestli to vůbec má na tebe Urea pozitivní účinek a to bych zkusil hand cream (menší balení). Pokud zabere a budeš cítit sklidnění, potom si toho nakup víc, měla by fungovat celá produktová řada.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    STANDART: aha, ok. a dá se to mazat na celý tělo? já mám na rukou postižený jen jeden prst, ale jinak celý tělo...
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    STANDART: můžu se zeptat který krém konkrétně? od sebamedu je toho hodně :/.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam