TOM: sice si nejsem jist,jax to s tou žhavostí myslel ale......
prosil jsem o konkrétní část sestavy,cvik,který je podle tebe ta nouzovka
taky to zkusím jinak:předejít tebou zmiňované "nouzi" se dá na základě kombinace dovedností a zkušeností.Zkušenosti (feeling,timing a distanc)se získávají na různých úrovních konfrontace s pomůckou nebo partnerem a praxí.Dovednosti (stabilita,mobilita,paleta sil) se získávají procvičováním kvant cviků,které jsou pro snadnější předání kumulovány do sestav.Představa sestavy jako bojového manuálu,aplikací pro konkrétní situaci, jde proti metodice wingchunu a kung fu obecně.Je jiná taková sestava ve wingchunu (pominu,že jich znáš půlku),nebo v jakémkoliv jiném ČBU?Nepiš,že je ti jedno jak to dělají jinde,tím akorát ukážeš,jak malou máš kvalifikaci se k tomu vyjadřovat.Někdy se vyplatí znát širší souvislosti.
Kdyby byla metoda používána tak,jak píšu,nemusely by se tebou popsané situace hodnotit jako nouze (mimo tu páku,nejspíš....to nejsi v nouzi ale v prdeli :-)))))
Ad svaly - no já psal o příčně prohovaných,jestli ty máš svěrač z hladkého,tak potěškoště :-§
Na větvi z wingchunu nejsem,slezl jsem a chodím normálně po dvou.Nejsem organizován nikde,jestli se ptáš na tohle.
Ad lokty - nojo,ale v tom odstavci mi popisuješ svoji nespokojenost s cvičením loktů v nějaké organizaci - což evidentně nemá lautr nic společnýho s cvičením loktů ve wingchunu......
Ad klinč a)kdykoli,kdekoli b)kdybych měl korunu za každýho,kdo se postaví,nastaví si mě,křikne "můžeš" a triumfálně se potopí se salvou "řetězáků" do rozkroku.......takže doufám,že máš v zásobě i něco jinýho :-)
Nojo,to je těžký,to co považuješ ty za konvenční pojmy jsou v drtivé většině leta papouškovaný nesmysly,tak se nediv,že má někdo potřebu si je vyjasnit,pokud s tebou chce diskutovat.Obvykle pokud někdo takový nechce jen klouzat po povrchu problému ale rád se i ponoří.Třeba protože má k diskutovanému tématu dlouhodobý osobní vztah - i když chápu,že se to dneska moc nenosí,a tady na Nyxu už vůbec ne....