• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SYNAESTHESIA: vedla jsem s kamaradkami matkami dlouhou diskusi o tehle ilustratorce/malirce.. mne se tyhle veci docela libi, prestoze by se s uspechem dalo mluvit o kyci, ale ony jsou v te kycovitosti takove uprimne a pro me maji jeste osobne psychedelicky nadech. Nicmene kamosky rikaly, ze jejich deti se spousty tech obrazku boji, jak tam vsude koukaj oci odnikud apod. Co vase deti na to?
    CNV
    CNV --- ---
    Která nakladatelství kromě Albatrosu u nás vydávají knihy pro děti? Už to chvilku je, co jsem se v tomhle světě pohybovala, a nemám přehled...
    KEYA
    KEYA --- ---
    SHANA: Tak tohle mě dnes moc potěšilo - s touhle paní malířkou jsme se dcerou potkaly před pár lety při nějakém veřejném kreslení a naprosto nás její obrázky dostaly... Takže knížku rozhodně musíme mít. Díky moc za tip :-).
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    SHANA: vložené obrázky se nezobrazovaly, tak jsem je smazal a dovolil jsem si je uložit k sobě :-)




    SHANA
    SHANA --- ---
    NAKLADATELSTVÍ A VYDAVATELSTVÍ OBHAJOBA PASTELKY s.r.o. vydává autorskou tvorbu výtvarnice Marie Brožové

    DUŠE STROMŮ (medicína pro oči i pro duši)
    Vázaná publikace, 160 stran, plnobarevný tisk na křídovém papíře. Cena Kč 499,-

    Dlouho očekávaná kniha Marie Brožové, ve které najdete 26 barevných obrazů – portrétů duší stromů a 26 příběhů, které autorka napsala o tom, jak se duše stromu setkává s člověkem, předává mu svou medicínu a pomáhá mu ve složité životní situaci.

    Ilustrace jsou určené všem včetně nejmenších dětí, u kterých mohou rozvíjet fantazii. Příběhy nejvíc osloví dítě, kterým jsme my dospělí kdysi dávno byli a které v nás žije často na zapřenou, protože pomíjíme jeho potřeby a přání. Na mnoha místech v této knize najdete návod, jak se s ním usmířit a znovu spojit.

    „Stromy, které tu často byly před námi a po nás tu ještě dlouho budou, si zaslouží nejen naši úctu a respekt, ale také naše přátelství a lásku.“
    Marie Brožová v Dopisu autorky čtenářům v úvodu knihy Duše stromů

    Více na www.mariemab.com
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    něco k tématu:

    Faktory ovlivňující dětského čtenáře

    "Článek je shrnutím bakalářské diplomové práce autorky obhájené v roce 2007 na Slezské univerzitě v Opavě. Tématem diplomové bakalářské práce jsou faktory, které ovlivňují dětského čtenáře. Úvod práce je zaměřen na ontogenezi a k tomu vztahující se věkové zvláštnosti. Každé období je zaměřeno na četbu a jak se vyvíjí vztah k četbě. Práce je zaměřena na několik činitelů, které nejvíce působí na dětského čtenáře. Zaměřuje se na rodinu a její vztah k četbě. Dále to je škola s knihovnou a jejich vliv na dětského čtenáře. Nejčastěji jsou to však média, u kterých děti a mládež tráví mnoho volného času. Práce je zaměřena na televizi, která stále má své místo v životě dnešních dětí. V posledních letech se dostává do popředí vliv počítače a internetu, kterým děti věnují mnoho času. Součástí diplomové bakalářské práce je také průzkum, který byl proveden na základních školách v Karviné. Jeho výsledky jsou zpracovány pomocí grafického zobrazení a dospěly k zajímavým závěrům"

    celý článek ZDE

    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Hlupýš - Jak slimák zahradní ke štěstí přišel
    Magdalena Wagnerová



    Nakladatelství: MLADÁ FRONTA
    Rok vydání: 2009
    Počet stran: 109
    Rozměr: 290x230x10 mm
    Úprava: barev. ilustrace
    Vydání: 1. vyd.
    Spolupracovali: ilustrace Martina Skala
    Jazyk: česky
    Vazba: Pevná bez přebalu matná
    ISBN: 978-80-204-1891-3




    Anotace:
    Pohádkový příběh s nádhernými ilustracemi Martiny Skaly o poněkud hloupém slimákovi se odehrává v prostoru jedné obyčejné zahrady od jara do zimy. V zahradě žije všemožná havěť, rostou zde květiny i zelenina, ovocné stromy, ale je tu také nebezpečný skleník, k němuž není radno se přibližovat. Jednoho dne vznikne hádka mezi vosami místními a sousedními o zralé třešně. Rozepře přeroste v diplomatickou krizi. A slimák Hlupýš se jaksi mimoděk dostává do středu dění. Přežije všechny nástrahy, které na něj čekají při putování z jednoho konce zahrady na druhý? Pro děti od 6 let Ilustrace Martina



    Pokud někdo najdete ukázky, vložte je, prosím, nepodařilo se mi nic najít.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Viola Fischerová .:. CO VYPRÁVĚLA DLOUHÁ CHVÍLE

    Nakladatel: Meander
    Ilustrace: Ivan Hísek
    Počet stran: 89
    Vazba: Vázaný
    Rok vydání: 2007



    Anotace (www.citarny.cz):
    Všichni občas míváme dlouhou chvíli - zejména když onemocníme, a najednou se nám venkovní prostor her uzavře a s nimi i tajemství, setkávání a zábava… Nudíme se tak, že očima skoro posunujeme ručičky hodin, aby čas rychleji ubíhal a maminka se už konečně vrátila z práce domů. Jaké štěstí měl nemocný Jakub, když se mu jeho dlouhá chvíle zhmotnila – zničehonic se vysoukala z hodin – a jak uměla vyprávět! Tak začíná první kniha pro děti Violy Fischerové "Dlouhá chvíle".

    Viola Fischerová napsala tuto pohádkovou knížku již jako velmi uznávaná básnířka, která si i ve verších dovedla uchovat hloubku dětské duše a její zvídavost. Její pohádky nás zavedou do africké pouště, do pralesa, do cirkusu i do domu, v němž je možno si hrát v ještě menším domečku.
    Violiny příběhy vycházejí z pohádkové fantazie, ale je v nich mnoho z toho, po čem toužíme i v našem všedním životě; po lásce, spravedlnosti, dobrodružství, ale třeba i po umění.

    A tak moc držíme palce malému lvovi Eduardovi, aby se naučil hrát na kytaru jako koncertní mistr, anebo panence Serafince, aby našla svoji Dorotku a ztracený domov. A každý z nás určitě zná nějaké papejše, kteří nás neustále pokoušejí k nepravostem…



    Vyprávění Dlouhé chvíle doprovázejí snové obrázky Jana Híska, které jako by se z pohádek vynořovaly lehce, lehounce, a snad ještě ze vzdálenějších pohádkových končin.

    Ale nemylte se, jsou vytvořeny velmi obtížnou technikou, které říkáme mezzotinta a která je v ilustrovaných knížkách spíše výjimečná. Autor pečlivě a dlouze vyhlazuje obrázek do nazrněné měděné desky a k vám se dostane jako jeho otisk anebo jinak - jako záblesk grafikovy fantazie. A obojím, vyprávěním a obrazy se můžete nechat unášet do pohádkového světa.

    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Viola Fischerová .:. O DOROTCE A PSOVI UKŠUKOVI

    Nakladatel: Meander
    Ilustrovala: Pavlína Řezníčková
    Počet stran: 112
    Vazba: Vázaný
    Rok vydání: 2007



    ZLATÁ STUHA 2007 - nominace

    anotace:
    Respektovaná básnířka Viola Fischerová vydala řadu básnických sbírek a její verše byly přeloženy do mnoha jazyků.
    Její první knížka pro děti CO VYPRÁVĚLA DLOUHÁ CHVÍLE dostala v r. 2006 Magnesii Literu za nejlepší dětskou knihu roku a s obrázky Jana Híska se stala i knížkou nejhezčí, odměněnou cenou ZLATÉ STUHY za ilustrace.
    Tentokrát napsala pravdivý příběh o Dorotce a podivuhodném psovi Ukšukovi.
    A věřte, že děti budou mít z knížky velkou radost, nejen pro krásný příběh, ale i pro velmi povedené ilustrace Pavlíny Řezníčkové.



    Příběh vypráví o obyčejné touze malé holky mít psa.
    Myšlenka Dorotce byla vnuknuta psicí Tarou, jediným mluvicím zvířetem, které není jen antropomorfizovanou bytostí, ale přichází k nám z dávných mýtů, kdy si naši předci předávali představy o původu člověka a přírody.
    Dorotka od počátku vnímá její rady a učí se být dítětem k psovi.
    Jejich vztah je oboustranný, zažívá s Ukšukem nesčetná dobrodružství, v nichž se oba občas stávají hrdiny.
    Přitom žije v harmonické rodině a na svých toulkách se setkává s dětmi i dospělými, stejně jako Ukšuk s jinými psími kamarády a nepřáteli.
    Jednotlivé epizody jsou zábavné (Dorotčin dědeček Ukšuka vytahuje z bazénu, porostlého žabincem a sám z něj nemůže vylézt), je v nich pokora (kočka pro starou opuštěnou paní) a statečnost (Ukšuk pomůže vylézt Dorotce z moře).
    Příběh učí i základním pravidlům chovu štěněte a posléze psa, autorka zdůrazňuje, že každý živý tvor potřebuje v prvé řadě tolerantní a chápavý přístup.
    Kniha O Dorotce a psovi Ukšukovi je bohatě ilustrována, kresby jsou akční a vhodně doplňují vyprávění o velkém přátelství dítěte a psa.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Jan Hlaváč .:. KRTČÍ VÝLETY

    Nakladatel: Baobab
    Ilustrace: Jitka Petrová
    Formát: 70 stran, 16x16cm, česky, vázaná vazba
    Rok vydání: 2006 (1. vydání)

    Kniha má i svůj web



    anotace:
    V této knížce si Vaše děti přečtou, jak to dopadá, když se krtek Hloubal rozhodne oslavit narozeniny, a pobaví se peripetiemi jeho pěti povedených a trochu popletených bratranců.
    V přiložené počítačové hře, která na knížku volně navazuje, budou spolu se svými hrdiny sestavovat velkou vzducholoď.
    Lehkost a vtipná jednoduchost vyprávění psaných příběhů připomínají skvělé příběhy Arnolda Lobela.
    Interaktivní hra na CD, které je součástí knhiy, otevírá dítěti originální nenásilný a humorný svět, výtvarně inspirativní, plný skrytých tajemství a šibalských překvapení.
    Hra je v češtině, angličtině a francouzštině.





    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    YENNEFER: ajo, na obrázky jsem zapomněl :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    THOMASMORTA: oni tam pisou, ze jsou na kazde strane obrazky :-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SYNAESTHESIA: 11 stánek v těchto bichlích? To už jsou spíš menší romány, ne?
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    SYNAESTHESIA: tak to jo :-) ale stejně by se mi to libilo jako darek. A sama bych četla napřed :-)
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    MARKYTKAK: Jedna pohádka má průměrně 11 stránek a náš Hugouš vydrží poslouchat zatím tak půl stránky :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SYNAESTHESIA: tohle chci ja :-)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    SYNAESTHESIA: 156 pohádek je do roka přečteno jako nic ne? :-)
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    možná trochu mimo, ale příjde mi to zajímavé a dětských knih nabízejí vcelku dost.

    Doplňte si knihovnu o knihy z vyřazeného fondu (ty co vás nezajímají můžete trousit po mhd, či je nechat u kontejneru na papír více zde: http://www.mlp.cz/vyrazene.php)

    literatura pro děti:
    http://www.mlp.cz/cz/offline/nabidka/H-DET-0254-1-210409-305.txt
    http://www.mlp.cz/cz/offline/nabidka/H-DET-0255-1-210409-270.txt
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Tohle mě dostalo už svým rozsahem :-) chudák dítko by nepoznalo pak už žádný jiný pohádky než od Andersena :-)



    Autor: H. Ch. Andersen
    Ilustrace: Dušan Kállay, Kamila Štanclová
    Překlad: Gustav Pallas, Jan Rak, František Fröhlich
    Nakladatelství: Brio
    Počet stran: 1720
    Vazba: vázaná
    Formát: 210x290

    Cena: 1116.00 Kč

    Nové souborné vydání pohádkového díla Hanse Christiana Andersena. Připomíná 200. výročí spisovatelova narození (2. 4. 1805) a nabízí na 1720 stranách tří výpravných a bohatě ilustrovaných knih 156 příběhů, jež zajistily jejich tvůrci věčnou slávu a nesmrtelnost. Vraťte se s námi k Malé mořské víle, Ošklivém káčátku, Cínovém vojáčkovi či Princezně na hrášku a objevujte další magická vyprávění geniálního pohádkáře. „Kompletní Andersen u nás vychází po dlouhých devadesáti letech a je pravděpodobné, že dalších sto let nikdo nic takového nevydá,“ říká redaktorka edice Hana Neborová a připomíná, že na žádné ze 1720 stran tří knih nechybí barevná ilustrace. „Celobarevný kompletní Andersen je raritou i ve světovém měřítku.“

    KEYA
    KEYA --- ---
    SYNAESTHESIA: Všechno si píšu a razím do knihovny :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam