• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    ANNAWA: :)) tak to jsme rodinne vyresili tak, ze je tam psano jedina byla mezi nebem a zemi:)

    vsem moc diky za odpovedi.
    my kolem toho po prvnim precteni mlceli a tvarili se divne a pak knizku nechali volne neuklizenou, jak byva zvykem, kdyz je nejaka nova, aby se k ni dalo vracet, ale zatim bez zajmu. tak uvidim:)

    btw. předspaňovou ted mame http://www.baobab-books.net/lililinda-superhvezda a uzivame si ji vsichni moc, hlavne kolazove obrazky, doporucuju:)
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    ANNAWA: ale tohle děti apriori přece neřeší ... prostě se proměnili a hotovo ... bo ano? ='))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDOULKA: Já jsem sice taky trochu rozpačitá, ale B chce číst knihu každý den několikrát, nakonec i mně se líbí, že je to zase něco jiného, než zná a máme v knihovně. Osobně nechápu jen to, že se proměnili i ptáci, když přece minimálně někteří z nich museli být v době, kdy Ajdar zatřásl zemí, v letu :-)


    MAGGIE: jj, mi u toho nakonec taky vedeme spoustu řečí a to se mi líbí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    naše děti se ptaly na leccos, co není přímo řečeno, a to se mi právě na tom moc líbí - lze si domýšlet a není to nikdy špatně, plus jsme k prvnímu čtení dostali úžasný, podrobný komenář od jedné pětileté holčičky, která knihu dokonale znala, a popravdě možná i to bylo tím prvním impulsem, proč mne ta kniha tak zaujala
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MEDOULKA: mně to taky přijde scenáristicky nevyrovnané (hrozně dlouhej úvod a pak honem honem a konec, ten taky mohl bejt rozvedenej víc, nebo třeba zmíněnej v úvodu - jakože v tom idylickém království někde vrtají do země).
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MEDOULKA: nam se líbí jak celý příběh, tak ty ilustrace
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SYMAQ:
    MAGGIE:
    ..nevim, cim to je, ale my (oba rodice a 4leta dcera) jsme z ni trochu rozpaciti. co vas/deti nani zaujalo? ta pointa? ty popletenosti?
    ja osobne nechapu, proc je tak preskocena pasaz o tom potkavani ruznych zivlu na ceste k drakovi.
    SYMAQ
    SYMAQ --- ---
    MAGGIE: taky mohu jen doporučit ... moc fajnový příběh i ilustrace

    MAGGIE: jj to taky známe ... a občas mě i opravuje když unaveností už blekotám ='))
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Koupila jsem v Baobabu knížku A Ballet Girl, kterou napsala a nakreslila japonská ilustrátorka Yukiko Taima při stáži na pražské UMPRUM. Vypráví v ní svůj příběh z dětství, kdy se věnovala baletu, ale když začala čím dál víc kreslit, musela se rozhodnout, jestli dá přednost tanci nebo výtvarnému umění. Je to psané anglicky, ale snadno se to dá převyprávět (nejen) malým baletkám. Těm našim se to moc líbilo.
    Smiley face
    Můj dům, můj squat: A Ballet Girl
    http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2014/06/a-ballet-girl.html
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    BEBERA: ty medvedi vypadaji dobre, diky za tip!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: ANNAWA: Děkuju. Pořád mám pocit, že mu toho nestíhám přečíst tolik, kolik bych chtěla.. :( Máme teď doma knížku "Z čeho to je? Začínáme s pokusy" a na jedno polední spaní mladšího vyjde vždy jen 1 dvoustrana + pokus, takže knížka na sakra dlouho :(

    Včelí medvídky dostal syn od tchýně a má je strašně rád. Teď je s paní na hlídání čte už potřetí :) Tchýně tvrdí, že ve školce je milují všechny děti, prý nejoblíbenější knížka...
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    ATUARFIK: Taky jsem pořídili, je to krásná knížka a skvělá je hlavně před spaním, jak nám někdo poradil.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: nakonec jsem to riskla a Ajdar rovnou objednala narozeninám, co má B příští týden.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: před usnutím po obědě i večer, někdy občas přes den, při cestě vlakem a podobně. Taky to všechno nestíháme :-) B taky střídá různá období, někdy chceš spíš encyklopedie, jindy beletrii. Momentálně jsme do "zblbnutí" četli Včelí medvídky, které jsem ani neplánovala, ale někdo nám je dal a B na nich slušně ujel.

    MAGGIE: já koupila tuhle, před Vánoci ji tu někdo doporučoval, a spokojenost naprostá http://knihy.heureka.cz/podivej-se-do-sveho-tela/ Bart ji má tedy od dvou a půl, oblíbil si ji hned, i když některé věci zatím třeba nečtu do podrobností.

    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ANNAWA: Mohla bys poslat odkaz na to Lidske tělo? Takových knížek je na trhu, jak jsem pred chvílí zjistila, mraky. Diky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BEBERA: A jeste dodám, ze je naprosto normální, ze čtete neco neustále dokola. Deti cítí u známých příběhů jistotu, nic je nepřekvapí a to je uklidňuje. Ve Waldorfske pedagogice se dokonce čte/říká ve školkách jedna pohádka dokola cely měsíc, ale to sama dobře víš. Mozna je to akorat obcas pro predcitajiciho trochu ubijejici, kdyz se nepokračuje v příběhu dal, ale zase můžeš poradně vychytat veškerou intonaci, hlasy postav atd. ;) Ja uz takhle mam několik pohádek dovedenych témeř k dokonalosti - dokonce jsme se s Jendou a Kajou dostali do stadia, kdy na jejich prosbu musím během čtení obcas zastavit a oni dorikaji danou vetu sami a maji z toho ohromnou radost. A jen pro doplnění - my jsme neustále na pohádkách bratři Grimmu a Fimfaru a vedle toho jsme takto četli snad jen Deti z Bullerbynu - a i tam jsem vynechala několik kapitol, protože jim jeste nemohou podle mne úplně porozumět (ty ze školního prostředí); pokud vynechám všechny knížky s poezii, encyklopedie a jiné spis "naučné" knihy pro deti. Děda jim jeste četl Ferdu Mravence a Kocourkov, ale to ja od dětství nemám vůbec rada, takže tyto tituly se mnou asi nikdy číst nebudou. Plus s dedou četli i pohádky od Aloise Mikulky a Devatero pohádek, ktere je podle mne moc neberou.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BEBERA: Čtu pravidelně pred usnutim po obědě a večer. Pak dle situace i během dne, plus oni sami si moc rádi prohlíží sami knížky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Kolik času strávíte denně čtením s dětmi? Mám nějaké knihy koupené, jiné napůjčované a nestíháme to všechno učíst. U všeho si povídáme, všechno rozebíráme, něco chce syn číst pořád dokola... Četli jsme každý den před spaním Neználka a trvalo to snad měsíc, než jsme se dostali na konec... A u encyklopedických knížek se zasekneme ještě na déle...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: to vypadá skvěle, díky za tip.

    Já se teď chystám prozkoumat toto, architekturu miluju :-)
    D.O.M.E.K. knížka
    http://www.domek-knizka.cz/cz

    A k narozeninám příští týden dostane B od bráchy Vesmír a la Lidské tělo, které má hodně rád
    Podívej se do vesmíru – Knihkupectví Neoluxor
    http://neoluxor.cz/detske/podivej-se-do-vesmiru-vice-nez-70-odklapecich-okenek--198110/


    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Měli jsme dnes pujcenou knihu Ajdar od Marjane Satrapi a teda pecka - oba prckove (cca 2,5 a 3,5) to chtěli přečíst n-krát za sebou, jak je to zaujalo. Plus nádherné ilustrace. Takže vřele doporucuju!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Dnes jsem se po dlouhé době dostala z vidlákova do knihkupectví, hrubý národní produkt ČR je zachráněn. Mimo jiné jsem pořídila prohlížecí (věk rok a půl) http://www.baobab-books.net/jak-zvirata-spi-0 - doufám, že se bude líbit (mně se líbí).

    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    Je tu někdo, kdo by mi byl schopen poradit s otázkou "Specifika edičního a redakčního zpracování u literatury pro děti a mládež"? Prosím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam