• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LADY_MYSKA: Syn kdysi dávno přečetl tyhle čtyři - měl zrovna období "gladiátoři, faraóni, středověk", tak ho to chytlo, četl je několikrát dokola. Bylo mu tak 7-8, což podle mě úrovní odpovídá, odezvu u starších nevím.

    Ve službách krále - Timothy Knapman | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruzna-historie-ve-sluzbach-krale-227887
    https://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruzna-historie-faraonova-hrobka-227874
    Ave, Caesar! - Timothy Knapman | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruzna-historie-ave-caesar-227884
    https://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruzna-historie-honba-za-zlatym-rounem-227880
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    JANISKA: dík, tak to ještě počkám... synovi je deset a půl a zase takovej drsňák to asi není :)) (Já už jsem si mezitím ve vedlejším čtenářském klubu na nyxu přečetla, že je to krapet hororová pohádka...)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ELIZHANNAH: Je to takovej crossover, tzn. za mě spíš pro dospívající a dospělý. Třeba od jedenácti pro velký drsňáky a drsňačky, nebo klidně trochu později?


    GORMIE: Pro mě jsou ty druhý dva díly slabší než ten první. Pokud se mi v něčem zdál první díl povedenej, tak to je rozehrání příběhu přesně na pomezí reality a fantazie. V dalších dílech se tahle rovina nejdřív rozbředne a pak se objeví naprosto banální vyústění. A slabiny prvního dílu přetrvávají.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ctou vase deti gamebooky?
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    JANISKA: Zajímalo by mě, jaký je druhý a třetí díl toho Edwina Lindy. My jsme četli jen první díl, který působí jako dlouhý úvod k něčemu, co se možná stane v dalších dílech ...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Pro jak velké děti asi by mohla být Koralina od Neila Gaimana?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Jen doplním, že mně subjektivně připadají lépe napsané ty díly Mimi a Lízy, na jejichž tvorbě participovala Alexandra Salmela. Ale tematickou relevanci této knížky samozřejmě uznávám, taky jsme ji teď nedávno doma četli :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Jen doplním, že mně subjektivně připadají lépe napsané ty díly Mimi a Lízy, na jejichž tvorbě participovala Alexandra Salmela. Ale tematickou relevanci této knížky samozřejmě uznávám, taky jsme ji teď nedávno doma četli :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ATUARFIK: A Toybox tam vyšla nová knížka!
    REONA
    REONA --- ---
    LADY_MYSKA: Děkuji za tipy, podívám se.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: dneska vyslo Nechteli jsme na more:
    https://www.kosmas.cz/knihy/500921/nechteli-jsme-na-more/ 5.vydani.

    Vzpominate jak, mela Zuzana morskou nemoc?
    Jinak je tu cely klub: [Arthur Ransome]
    FIFI
    FIFI --- ---
    LADY_MYSKA: u te Mimi a Lizy se hodne (vzhledem k blizicicm se vanocum ) prodava
    https://www.kosmas.cz/knihy/252583/mimi-a-liza-zahada-vanocniho-svetla/ (
    FIFI
    FIFI --- ---
    TINA: a co neco strasidelnelneho od Priestleyho? To by bylo pro tenhle vek, ted na podzim vysly Moldankovske veze, tady je rozhovor s autorem: https://www.kosmas.cz/oko/rozhovory/509583/pozdravujte-vsechny-moje-ceske-ctenare-rozhovor-s-chrisem-priestleym/ - to ale strasidelne asi neni.

    U nas se cetlo https://www.kosmas.cz/knihy/208326/priserne-pribehy-vanocni/ Coz je vlastne vanocni… skoda, ze neni doba na potkavani a autor zase neprijede
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    REONA: co druhacce nabidnout Mimi a Liza ( jsou tri dily) a na na pomezi druhe/treti tridy mi dcera cetla Barin kouzelny atlas, coz se nasledne hodi i do dalsich hodin
    Bářin kouzelný atlas
    https://www.kouzelnyatlas.com/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LORAIN: ja jsem si hranicarova ucne poslouchala na audiu a posledni dil tu ceka asi pod strom pro nejstarsi, ktera se na nem pekne rozecetla
    TINA
    TINA --- ---
    Plus na mě v knihkupectví vypadlo https://www.databazeknih.cz/knihy/sifra-mistra-leonarda-vydani-pro-mladez-320986 taky to dostanou kluci pod stromek. Znáte někdo tuhle verzi?
    TINA
    TINA --- ---
    Mám syna, čerstvě 13, taky je pro mě záhada co ho baví. Komiksy miluje, všechny díly Poseroutky má přečtený aspoň čtyřicetkrát. Rychlý Šípy komiksy miluje, knihy Stínadla se bouří a Záhada hlavolamu se mu líbily, teď ho čeká pod stromek Velký Vont, tak uvidíme. Fotbaláci ho bavili (hraje fotbal), i když ten pátý díl dočetl asi jen ze setrvačnosti. Hrozně ho ale bavilo tohle https://www.databazeknih.cz/serie/michael-vey-8648 už to čte podruhé. Jinak Doctor Proctor nebavil, Williams taky ne, Roalda Dahla nebo nebo Geralda Durrella jsem ani nezkoušela. Mikulášovy patálie celkem prošly, mně se v dětství moc líbil Jirka postrach rodiny, ale to je moc nebralo.
    Teď čtem spolu Stopařova průvodce a to ho baví dost. Ale se mnou, no.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    REONA: Nejsem si jistá, jestli pro bojující druhačku nebude Prašina moc velké sousto. Ale každopádně do domácnosti je to stejně potřeba, takže to kdyžtak přijde na řadu později. :)
    REONA
    REONA --- ---
    ATUARFIK: OK, Prašina it is :-D

    Druhačka se čtením pořád trochu bojuje. A já jí hledám věci, co jí budou bavit - i za cenu toho, že je bude číst déle a bude mít méně zápisů ve čtenářském deníku. Nějak si myslím, že Prašinou bych mohla bodovat...a sama se na to dost těším :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: nedík :))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam