VOY: jestli se mám k něčemu přiznat, tak třeba staré knihy mně osobně smrdí. Včetně mých třeba 30-35 let starých, čtu je vlastně s odporem a jen proto, že neexistuje varianta.
LUSINDA: tak jako knihovník bys snad měla uznávat, že existujou jiné formáty. Pro různé skupiny často vhodnější, často praktičtější... už jsem tu psala, že neexistovat e-knihy, čtu desetkrát míň. Dělá to ze mě knižního barbara? Tvoje poznámka o míň citlivých lidech mě popravdě až urazila. Z 99 % knih pro dospělý (ty dětský teď v tomhle vynechme) si pamatuju víc a je pro mě důležitější obsah než obálka. A ten obsah nemám provázaný s fyzickým otáčením papírových stránek.
Dětem knížky kupuju, a u nich je ten poměr zatím naprosto opačnej, tj. na deset papírových stěží jedna elektronická, ale nevidím důvod, proč jim ukazovat a vštěpovat trend "máme z půlky bytu zaprášenou knihovnu, kam do většiny poliček stejně člověk nesáhne, jak je rok dlouhý", jak jsem to viděla u prarodičů a rodičů. V době knihoven, internetu a e-booků je to absurdní. Budu ráda, když budou mít rádi knížky, ale nepohřbí se pod nimi.