• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    ILTU
    ILTU --- ---
    SANIAINEN: Holkám se líbila Matylda od R. Dahla. Nebo Mach a Šebestová.
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    Sháním tip na audioknihu (na delší přejezdy autem teď na blížící se jarní prázdniny), která by bavila obě dcery - necelé 3 roky a necelých 7 let. Ale hlavně teda tu starší. Zatím nemáme s audioknihami moc zkušeností. Starší poslouchala ve 4 letech hrozně ráda a opakovaně Honzíkovu cestu a pak jsem na doporučení z tohoto klubu pořídila Příhody telátka poplety, to jí taky jeden čas moc bavilo. Jinak jsme zatím audioknihami netknutí. Díky!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GALE: To není o moc kratší koukám :/ ale díky. Snad jsme to už trochu zlomily a dočteme Dračí dceru. Už je tak v sedmině.
    GALE
    GALE --- ---
    QUANTI: Co Urban fantasy? Řeky Londýna.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ole, doporučíte knihy podobné v kombinaci čtení a obrázky? u nás je velký hit Koho sežere vlk? stejná je i Co slupne liška? ale víc od té autorky Ester staré doma máme, ale nejsou to takové hity. Narazil jste někdo? Dceři bude 6 a čteme spolu, teprv se učí a kombinace s obrázky a legrací je teda baví mnohem víc než nějaký podobný splácaný pohledy, který bývají ve Sluníčku.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VOY: ty jo, já ty ilustrace milovala :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    QUANTI: [FIFI @ Terry Pratchett - Uzasna Zemeplocha]

V prime u mejo syna Pratchetta cetli.

Barva kouzel 292 stran

https://www.kosmas.cz/knihy/107129/barva-kouzel/ Ale treba moje mladsi dite Pratchett vubec nechytil 🤷‍♀️
    FIFI
    FIFI --- ---
    QUANTI: Taky mne napadla pratrchettovka. Ale spise Carodejky
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    QUANTI: Dobře se podle mě čte taky Legenda o Podkinovi Jednoouškovi (216 stran).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HANELA: Jasně, je to subjektivní. Mě dřív děsily nebo spíš hodně znepokojovaly ilustrace Daisy Mrázkový, dospělá si na nich ujíždím.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALEXIS: Haha, ten jsem teď dočetla a mluvu Nac Mac Fíglů by teda dozajista nedala :)))
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: také jsem příznivkyně Zmatlikove, naopak současne ilustraci dětských knih nerozumím. Občas mi ta současná přijde přímo děsivá 😀
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUANTI: Co nějakou prattchettovku? Třeba Svobodnej národ mi připadá docela krátký.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: mně se už teď nelíbí, ale jako dítěti mi připadala roztomilá a nijak mě neděsila ani tehdy ani teď. :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: 272. +/-20 je pod mou rozlišovací schopnost :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak se přiznávám, že Zmatlíkové naivní kresba se mi (pro danou věkovou kategorii) líbí a až z nyxu jsem zjistila, že někoho může děsit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: co ta https://www.databazeknih.cz/knihy/felikracie-566778 ?
    má to 251 stránek, tak nevím, jestli je to "krátký", ale čte se dobře.
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    QUANTI: Co Mesto Ember?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Když už jsme u fantasy.

Třináctiletá dcera potřebuje přečíst něco do čtenářského deníku, žánr sci-fi nebo fantasy. Má rozečtenou knížku, sama si ji vybrala, ale je relativně dlouhá a má strach, že to neučte. Poprosila mě, jestli nevím o něčem kratším. Napadá vás krátká a čtivá sci-fi nebo fantasy pro tuhle věkovou kategorii? (Narnie i Hobita jsme četli.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CORWEX: To jsem určitě četla v dětství a creepy mi to nepřišlo. Nikdy by mě nenapadlo, že by to byl živý šašek, prostě vyřezaná postavička jako kůň nebo jiné zvíře :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam