• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    STENNY
    STENNY --- ---
    GRISS: Tady nejde až tak o váhu... kvůli těm rozdílným rozměrům dochází k tomu, že na TGU s 16 kg nátepník potřebuju, ale na 24 kg tolik ne, protože tam už ten KB leží kde má. 12 kg by mi asi ležela na hřbetě ruky, nebo nevím, ale rozhodně bych si ji nekupoval, dokud bych ji nevyzkoušel.
    Kdybych si chtěl to cvičení vážně užít, tak poté, co jsem si párkrát ohmatal cosi kvalitnějšího (RKC a myslím že 360GEARS), bych ty peníze za lepší kvalitu možná dal - pokud by ten kupovaný KB byl moje hlavní náčiní na cvičení, tzn. cvičil bych jen doma a ne převážně někde, kde mi kvalitnější KB půjčí. Taky bych uvážil koupit něco vážně kvalitního, pokud by velkou část tréningové náplně tvořily cviky, kde držadlo výrazně rotuje v dlani - clean, snatch a tak. Především kdybych měl malou plochu dlaně, ve které se ta váha tolik nerozloží.
    GRISS
    GRISS --- ---
    STENNY: to znám, bez nátepníků nemůžu dělat TGU už asi od 8kg, jinak mám modřiny...ale možná jsem taky citlivka:) Spíš bych chtěla kouli domu pro takové to občasné swingování, TGU, dřepy atd. Jinak chodím pravidelně k Justy:) Ta bude mít železa až koncem srpna, takže možná počkám na to, co jim přijde a nebudu to teď hrotit...ale to nejdeeee :D
    STENNY
    STENNY --- ---
    GRISS: Nejsem sice SVATY, ale víceméně na jeho doporučení jsem si tuhletu šestnáctku koupil a jsem spokojený. RKC to vážně není, ale swingy i cleany se s tím bez problémů dají. U TGU a pressu je trochu otrava, že držadlo je "nízké" a KB místo na předloktí leží vlastně na zápěstí, takže bez nátepníků to moc nejde (nepohodlné až k bolesti, i když možná jsem jen máčka). Ale u téhle váhy mi to moc neva a u větší váhy už jsou větší celé KB a leží na předloktí.
    Pokud budeš chtí i vyšší váhu, dej pozor, že se s váhou zvětšuje i průměr držadla. 24 kg už má držadlo 4,5 cm v průměru a 32 kg prý skoro 5 cm. Neboli Bestií od tohohle výrobce nejspíš swingovat prostě nepůjde, protože držadlo neobejmeš prstama :))
    GRISS
    GRISS --- ---
    VOY: nn, myslela jsem tuhle http://www.nejlevnejsisport.cz/cinka-kettlebell-p-9768.html. Spartana tu vsichni nedoporucuji, takze na toho ani nemyslim:)
    VOY
    VOY --- ---
    Spartan rozhodne nedoporucuju, bez dalsich uprav nepouzitelny. Mam 24 a po swingovani s ni mam tak zrusenou ruku jak nikdy s RKC. Opravdu tam _je_ rozdil -- pokud nechcete delat pouze TGU, kde to mozna tak nevadi.
    GRISS
    GRISS --- ---
    SVATY:ahoj, jaké máš tedy zkušenosti se šestnáctkou o které píšeš v odkazu? Přemýšlím, že jí koupim... popřípadě někdo tip na něco podobného? Nechci zbytečně šetřit, když je to láska na celý život:)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    CLOJSTER: značku netuším, mám 12 a 16 a používám a jsou OK, povrch je hladký, třeba oproti RKC, ale bez svárů atp
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    TAURUS: Nevypadaji spatne. Nevis co to je za znacku? A povrch tech ketlu je dobry?
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    JAROUSH: Diky
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    RODWY: 110kč kilo a bral jsem to přes Brněnskou Železnou kouli
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ZORRO: taky pravda. Já doporučuju ty z crossathlete.cz, pokud nemáte filosoficko-politické důvody zde nenakupovat
    RODWY
    RODWY --- ---
    ZORRO: na kolik prijdou 360?
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    TAURUS: no jakoukoli - né plast a pokud vadí představa, že možná budeš nucen popadnou pilník tak ani ne SPARTAN, ten je taky sázka do loterie. (sám jeden mám nic moc a k tomu jeden 360GEARS-který je super)
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    To já mámu swingů hlavně problém s počítáním - jeden, dva, zpevni nohy, tři, lopakty k sobě, čtyři, zatni břicho, pozor na kolena a pak už jsem v háji a netuším kolik bylo :-) , tak místo toho swinguju na časové intervaly 40 vteřin swingy a 20 vteřin pauza zatím 10 minut
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    SYDO: Co to je swing protocol? Nejaky odkaz na info? Google nic nenasel
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MAGUMI: PMPM s tím nic neudělá, to Justys :)

    JOHN_KRYSPIN: koupil bych jakoukoli...
    SYDO
    SYDO --- ---
    Kecam, 24 jsem si objednal. Nevim, proc se mi to furt plete
    SYDO
    SYDO --- ---
    Tak jsem dnes dokoncil Swing Protocol s 16kg. 32 uz je objednana spolu s 8kg pro pritelkyni :) A tak tedy zase od znovu s novou vahou.
    JOHN_KRYSPIN
    JOHN_KRYSPIN --- ---
    Ahoj, projel jsem celou diskuzi a vypadá to, že bych si rozhodně měl pro začátek koupit 16 kilogramový RKC kettlebell. Nemá ho někdo navíc, popřípadě kdy bude další dovoz z Německa?

    Dík moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam