• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    YMP
    YMP --- ---
    RODWY: je prosim nejakej posun s temi fever kb, o kterych si psal zde RODWY: ? thx
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Ty CKB podle mě nabízí zatím nejlepší poměr cena/výkon. Normálně se s nimi cvičí a jsou dobry. A ceny jsou o dost lepší než třeba u Kettlebell.sk. Doufám, že mi to vyjde a z dovolené si dovezu nějaké to želízko do zásoby
    SYDO
    SYDO --- ---
    Bohuzel nestiham Berounsky Enter the Kettlebell (po nadseni z prazskeho jsem s sebou chtel vzit i zenu, ale ten den se vracime z dovolene), ale radi bychom chodili na lekce od zari. Uz se vi, ktere dny a cas to bude? Na zelezne kouli zatim nic.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    ZORRO: jak píše JAROUSH: " stará dobré" úplně v pohodě - guma nečerní, zespodu je jenom šroub co ji drží, KD je plný,litinový, ničím neplněný..

    Držení v pohodě, po tuningu smirkem ( 5 minut ) úplně v pohodě..

    "krásné nové" - jsem neměl v ruce, ale očekávám další zlepšení..
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    ZORRO: jak píše JAROUSH: " stará dobré" úplně v pohodě - guma nečerní, zespodu je jenom šroub co ji drží, KD je plný,litinový, ničím neplněný..

    Držení v pohodě, po tuningu smirkem ( 5 minut ) úplně v pohodě..

    "krásné nové" - jsem neměl v ruce, ale očekávám další zlepšení..
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Tech typu kettlebellu je tolik, ze se clovek v tom fakt nevyzna co koupit... zrovna ty z toho sk shopu vypadaj fakt solidne... :o)
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    JEREMIUS: co jsem koukal na jejich web, tak teď nabízejí 2 druhy bell
    1/ "starý dobrý" který je s tím gumovým kroužkem na dně (16 kg mám doma několik let + jsem je občas potkal i jinde). Ta guma je tam imho kvůli pokládání bez dělání bordelu a ničení podlahy. Při hodně vytížených koulích jsem je viděl utržený. Víčka si vědom nejsem- nemáš na mysli spíš ten šroub, který dole drží tu gumu? (nijak jsem to ale nestudoval), rozhodně si ale nemyslim si, že by to bylo čímkoliv plněný.
    Madlo to má v pohodě bez sváru, klouže trochu víc než RKC, ale neni to úplně hladký jako některý jiný koule.
    2/ "krásný nový", který je bez té gumy dole. To jsem ale v ruce neměl.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ZORRO: Taky jsem po nich šilhal, máme v tělocvičně 16ku. Ale dole má gumový kroužek a pak i nějaké víčko, které se odmontovává... přijde mi, jestli to není něčím plněné. A nevím, jestli by ta černá guma nedělala čáry třeba na parketách
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    Teď se mi na treninku dostaly do ruky tychle kousky - http://www.kettlebell.sk/sk/obchod/kettlebell/ a vypadají co se opracování týče dobře
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ZORRO: Já právě budu u hranic, takže si chci nakoupit
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    JEREMIUS: Przesyłki kurierskie do Czech są bardzo drogie, bo 1 kettel 16kg = 100zł przesyłka ale do kogoś w Polsce 1 kettel 16kg = 30zł przesyłka - dwalus@poczta.fm

    takže poslat někam na poštu někde na hranicích a zajet si proto :-)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    GRISS: ja ti nevim, 12ctku mam a dobry (pres leto na futr nechodim a cvicim press program doma vcetne snatchu), spis si myslim ze problem je prave ve vaze a vel. madla. 16 imho jeste pujde, vyssi vaha uz ne. me to jako takovy rozdil oproti gymu neprijde, ve vetsi vaze bych asi pocitia, ale u nizkych damskych imho ne.

    a jinak sem maslo, ja proste potitka pouzivam. nevim proc bych nemela, nemam potrebu se bez nich obejit. modriny mit nechci (uz sem mela), a jinak mam uchop dobrej. co resit.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Nemáte polský levný zdroj CKB? Nebo je to tam všude cenově nastejno?
    GRISS
    GRISS --- ---
    STENNY: hmm, tak je to potom jasné:) dal jsi mi naprotosto jednoduché vodítko pro co se rozhodnout... užít si to chci vždycky, převážně bude rotovat a malou ruku asi mám:) tak dííík
    STENNY
    STENNY --- ---
    GRISS: Tady nejde až tak o váhu... kvůli těm rozdílným rozměrům dochází k tomu, že na TGU s 16 kg nátepník potřebuju, ale na 24 kg tolik ne, protože tam už ten KB leží kde má. 12 kg by mi asi ležela na hřbetě ruky, nebo nevím, ale rozhodně bych si ji nekupoval, dokud bych ji nevyzkoušel.
    Kdybych si chtěl to cvičení vážně užít, tak poté, co jsem si párkrát ohmatal cosi kvalitnějšího (RKC a myslím že 360GEARS), bych ty peníze za lepší kvalitu možná dal - pokud by ten kupovaný KB byl moje hlavní náčiní na cvičení, tzn. cvičil bych jen doma a ne převážně někde, kde mi kvalitnější KB půjčí. Taky bych uvážil koupit něco vážně kvalitního, pokud by velkou část tréningové náplně tvořily cviky, kde držadlo výrazně rotuje v dlani - clean, snatch a tak. Především kdybych měl malou plochu dlaně, ve které se ta váha tolik nerozloží.
    GRISS
    GRISS --- ---
    STENNY: to znám, bez nátepníků nemůžu dělat TGU už asi od 8kg, jinak mám modřiny...ale možná jsem taky citlivka:) Spíš bych chtěla kouli domu pro takové to občasné swingování, TGU, dřepy atd. Jinak chodím pravidelně k Justy:) Ta bude mít železa až koncem srpna, takže možná počkám na to, co jim přijde a nebudu to teď hrotit...ale to nejdeeee :D
    STENNY
    STENNY --- ---
    GRISS: Nejsem sice SVATY, ale víceméně na jeho doporučení jsem si tuhletu šestnáctku koupil a jsem spokojený. RKC to vážně není, ale swingy i cleany se s tím bez problémů dají. U TGU a pressu je trochu otrava, že držadlo je "nízké" a KB místo na předloktí leží vlastně na zápěstí, takže bez nátepníků to moc nejde (nepohodlné až k bolesti, i když možná jsem jen máčka). Ale u téhle váhy mi to moc neva a u větší váhy už jsou větší celé KB a leží na předloktí.
    Pokud budeš chtí i vyšší váhu, dej pozor, že se s váhou zvětšuje i průměr držadla. 24 kg už má držadlo 4,5 cm v průměru a 32 kg prý skoro 5 cm. Neboli Bestií od tohohle výrobce nejspíš swingovat prostě nepůjde, protože držadlo neobejmeš prstama :))
    GRISS
    GRISS --- ---
    VOY: nn, myslela jsem tuhle http://www.nejlevnejsisport.cz/cinka-kettlebell-p-9768.html. Spartana tu vsichni nedoporucuji, takze na toho ani nemyslim:)
    VOY
    VOY --- ---
    Spartan rozhodne nedoporucuju, bez dalsich uprav nepouzitelny. Mam 24 a po swingovani s ni mam tak zrusenou ruku jak nikdy s RKC. Opravdu tam _je_ rozdil -- pokud nechcete delat pouze TGU, kde to mozna tak nevadi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam