• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    Kettlebell nebo také girja je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice, ke ztrátě tělesného tuku a k posílení všech svalových partií. http://en.wikipedia.org/wiki/Kettlebell http://www.youtube.com/watch?v=Lwme8rkzetg http://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo
    rozbalit záhlaví
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    SVATY: takhle z fotky mi připadá, že má madlo trošku tlustší (na úchop) a užší (pro 2 ruce), než by bylo ideální, ale nijak dramaticky
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SVATY:
    SVATY:
    imho je to normalni spartan;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    SVATY: Nevypadá to špatně
    STENNY
    STENNY --- ---
    SVATY: Jestli ji vezmeš, tak prosím vyfoť, jak široké je madlo ve srovnání s rukou/dlaní. Připadá mi to jako KB spíš na jednoruční manipulaci (úzké madlo), ale možná se pletu.
    SVATY
    SVATY --- ---
    SVATY
    SVATY --- ---
    Náhodou někdo zkušenosti s těmahle ? http://levnecinky.cz/?p=productsMore&iProduct=633&sName=kettlebell-32kg . Z fotky povrch i madlo vypadá celkem solidně. Sváry by mi zase tak nevadily to si obrousím, jde mi spíš o šířku výšku a tloušťku madla.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Nezbavuje se nahodou nekdo 32ky :-)
    TCHAJ
    TCHAJ --- ---
    Taky mam na prodej 20Kg comp kouli. Kdyby kolega prodal a na nekoho nezbylo, taky muzu pomoct ;)
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    nemel by nekdo zajem o tuhle 20Kg comp kouli? mam dve a potrebuju tezsi :) necham za 900,-
    ČINKA KETTLEBELL COMP 20KG | Fitness posilování | Kettlebell | SEDCO | velkoobchod, maloobchod se sportovním zbožím a hračkami
    http://www.sedco.cz/cz/eshop/k/fitness-posilovani/kettlebell/cinka-kettlebell-comp-20kg/1541/
    SVATY
    SVATY --- ---
    VASIL: Vidíš uplně jsem se zapomněl ozvat protože to vypadá, že vše dopadne dobře :) Byl jsem u toho ortopeda a říkal mi, že tam mám nateklej nějákej váček, kterej mi tam na něco tlačí tak mi dal obstřik a nějáký prášky s tím, že pokud jsem profesionální sportovec (:D) tak můžu jet i přes bolest.. Samozřejmě chci počkat než to bude 100% v pohodě, ale popravdě jsem včera zkoušel TGU s 24KG a necítíl jsem naprosto žádnou bolest, tak tomu dám klid ještě do příštího týdne a už zase pomalu najedu na starej program :) Ale všechno zlý je k něčemu dobrý, vzhledem k tomu, že mám doma kettlbel s mnohem širším madle než jsou RKC v KB5 tak jsem nebyl schopnej zvýšit počet opakování na Swing protože mi nevydrží úchop, ale zato si myslím, že se mi po takřka každodenním swingovaní o dost zlepšila technika (citím tam větší výbušnost, víc kettlu zahazuju...). Tak se snad příští týden dozvím zda je to pravda :)
    VASIL
    VASIL --- ---
    SVATY:

    Měl jsem velice podobnej problém a dostával jsem se z toho asi rok a půl. Klíčový u mě bylo nejdřív vyléčit zánět (obstřiky + klid + ještě jsem měl nějaký prášky), to trvalo cca dva měsíce a pak následně fyzioterapie. Když už to vypadalo beznadějně, tak jsem se dostal k Pavlovi Mackovi do KB5 a TGU mě to rameno nakonec zachránilo. Ale všechno má své místo a čas, takže hlavně trpělivost a přeju brzké uzdravení ...
    PMPM
    PMPM --- ---
    ne mínus, ale pomlčka - takže mělo bejt asi + :-)

    Všeho moc škodí, nelze nesouhlasit - proto hledáme "minimální efektivní dávku", jak pro posílení (nejen) posteriorního řetězce, tak vitamínu D.

    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PMPM: Jenže win-win = 0. Tak to jsme v prdeli. Všeho moc škodí :D
    PMPM
    PMPM --- ---
    David "Iron Tamer" Whitley, Master SFG, říká: Den bez swingu je jako den bez sluníčka.

    No a den bez sluníčka je naprd. Swing+sluníčko=win-win :-)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    ja jsem si dneska vychutnal prvni venkovni swingovani, bylo nadherne...

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVATY: svalová paměť je v tomhle milosrdná... jak se uzdravíš, tak seš ve formě mnohem rychleji, než když jsi začínal
    PMPM
    PMPM --- ---
    SVATY: Zdraví je priorita. Vyčkej na to, co řekne lékař, a pak se ozvi, vždycky se dá něco vymyslet.
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím přátelé mám takovej problém, sice pochybuju, že mi pomůžete s jeho řešením, ale tonoucí se stébla chytá... cca. před měsícem jsem si při docela ošklivým pádu na snowboardu něco u dělal s ramenem, stále nevím co, ale příští týden už se konečně dostanu k ortopedovi a fyziterapeutovy. Každopádně od té doby nemůžu shybovat, klikovat a především ani TGUčkovat (což mě štve nejvíc protože by stačili tak dva týdny a už bych byl na polovině vlastní váhy, 40kg). Každý den jedu resty, začal jsem běhat, pár dní zpět jsem zjistil, že už můžu swingovat, ale nenapadá někoho nějáký způsob jak nějákou nenáročnou cestou zpomalit slábnutí (nevím jak jinak to nazvat). Jakýkoliv cviky, který zapojujou ramena jsem pro mě prostě pasé, napadlo mě třeba aspoň nahé tgu, pokud se nepletu a pokud jsem dobře pochopil vše co jsem se dosud o síle naučil i to mělo pomoci zlepšovat komunikaci CNS se svaly, tudíž pokud se problém s ramenem ještě protáhne, nedej bože na měsíce, návrat zpět na váhy, na kterých jsem skončil by mohl být rychlejší ne ? Jsem z toho fakt na nervy, běhání mě nikdy nebavilo a swing jako náplň celého tréninku mě taky uplně nevyhovuje.. Samozřejmě mě napadlo ještě začít dřepovat s činkou, ale neumím techniku a obecně mi to nepříjde jako nejlepší řešení když už půl roku pracuji primárně na swingu a TGU.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    PMPM: dobre, ten Hardstyle me zaujal:) Nejdriv ale musim zocelit (KB) a znat a umet pouzivat (ashtanga vinyasa) telo. do te doby drilovat radeji nebudu.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Super! Diky.
    PMPM
    PMPM --- ---
    CLOJSTER: Lépe než Jaroush bych to nenapsal, jen bych dodal že:

    - Girevoj sport je o tzv. silové vytrvalosti - neřeší ostatní aspekty, jako výbušnost, absolutní síla, relativní síla, rychlostní vytrvalost, atd.

    - název Hardstyle/StrongFirst může být matoucí - celý systém samozřejmě zahrnuje i drily na mobilitu, flexibilitu, uvolnění atd.

    - slovo "systém" je klíčové - Hardstyle/StrongFirst kettlebell lifting učí obecně platné principy, které člověk využije ve cvičení s velkou činkou, vlastní váhou, a dalšími nástroji
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    CLOJSTER:
    - Girevoy je sport sám o sobě, ve kterém jde o maximální počet opakování za nějaký čas. Takže se snažíš provést cviky co nejvíce efektivně (aby ti zbyl dech na později)- požíváš jen tolik síly kolik k provedení cviku (clean, press, snatch) potřebuješ, ale ani o trochu víc. Bude zde menší přenos do jiných sportů než z HS.

    - V hardstyle se snažíš dělat každý opakování s maximálním použitím síly/tenze (zpevnění) - tedy víc, než bys vlastně skutečně potřeboval. Je zde větší intenzita, menší počet opakování, kratší čas, více soustředění na střídání maximální tenze a maximální uvolnění. Není to (až na pár drobných výjimek) sport sám o sobě, ale bude mít větší přenos do ostatních aktivit (bojovky, kolektivní sporty...) a dalo by se říci, že HS bude pro sportovce (a pro vybudování síly, zdraví, kondice, a rozumné fitness úrovně) obecně univerzálněji použitelný.

    tl;dr: GS má cíl v soutěži na GS. HS má cíl ve zlepšení se ve většině ostatních disciplín.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PMPM: A jake jsou cile Hardstyle vs Girevoy?
    PMPM
    PMPM --- ---
    ITCHYHEAD: Hardstyle/Girevoj - různé cíle, různá technika (místy diametrálně odlišná)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam