• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    Kettlebell nebo také girja je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice, ke ztrátě tělesného tuku a k posílení všech svalových partií. http://en.wikipedia.org/wiki/Kettlebell http://www.youtube.com/watch?v=Lwme8rkzetg http://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo
    rozbalit záhlaví
    BAAL
    BAAL --- ---
    SRNECEK: Osobně jsem zkusil zeleznou kouly a kb5 a x let jsem dělal kruháče a kb5 je pro mě favorit, protože ty lidi minimálně v naší pobočce vědí co dělají a dobře se o tebe starají, přesně jak zmiňuješ trenér tě zná jménem ví co můžeš a nemůžeš a přizpůsobuje tomu to co děláš. Není taková masovka jako železná koule z mého pohledu, kde po se musíš po x měsících připomínat kdo seš a o čem jste se bavili minule.

    Osobní přístup a odbornost na maximu. Pokud pominu kvalitu zázemí, kde sprchy jsou min u nás hnus fialovej ze kterého chytneš plíseň a filcky tak trenéři a atmosféra jsou na mém osobním žebříčku 15 hvězdiček z 10 možných.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SRNECEK: osobně doporučuju kb5 (jiný gymy neznám) .. tady jsem to zkusila, sedlo mi to a po roce a půl jsem stále spokojená a nadšená .. ale lokace a "atmosféra v gymu" je asi prioritní, takže jak tu všichni zmiňují, zašla bych na úvodní hodinu a rozhodovala se podle toho ..
    .. já jsem věčně nějak rozbitá (rameno, koleno, zápěstí, krk - stará dlouhodobě zanedbávaná zranění ze sportů, kde trenéři i my věděli houby a protože jsme byli mladý, tak se všechno házelo na to, že jsme padavky a že to "bude dobrý, než se vdáš", teď po pár letech "nicnedělání" a troše zátěže to zase leze na povrch) .. za mě zčeknout u doktora/fyzioterapeuta a s tím pak za trenérem (na úvodní hodinu) .. i s omezeními se dá dělat kdeco, ale chce opravdu znát ty omezení - trenéři sice často ví a vidí hodně, ale do budoucnost předpovídat prostě ještě nezvládnou a rentgen místo očí taky nemají - čili všem (a hlavně tobě) pomůže, když budeš vědět, kde ty hranice máš .. a pokud máš nějaký problém dlouhodobě a víš o něm, tak fakt doporučuju návštěvu doktora a pak pravidelně navštěvovat fyzioterapeuta, a nakonec ideálně koordinovat to co děláš v gymu, s tím jak na to tvoje tělo/zranění reaguje :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SRNECEK:
    1) v trojici gymů jedoucí podle metodiky Strongfirst ti vypadla ještě KB5 - další místa na mapě
    2) první se napravují právě disbalance, ale pokud už je to na ortopeda / chiropraktika / fyzioterapeuta / apod, tak nečekej nic jiného, než odeslání k danému specialistovi
    3) nevím jak první dvě, ale v KB5 si pokročilejší cvičí program a tréner se věnuje především nováčkům - a pokud i to by bylo málo, pořád jsou možné soukromé lekce
    4) není třeba, prostě budeš začínat s teniskou místo 8kg kettlebell
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, mám několik laických otázek ke cvičení s bulinou. 1) Povšiml jsem si, že se doporučuje navštěvovat Železnou Kouli a ARENU Pavly Kladivové - nepřepokládám, že by se mi poštěstilo cvičit přímo s jmenovanou, ale rozumím, že instance jako taková má určité kvality. Ocením doporučení na další cvičební místa. 2) Je tento typ cvičení vhodné pro osoby s nějakou tělesnou deformitou - např. křivá páteř? Nerad bych ony vady prohluboval, ale naopak mírnil. Není rozumnější volba např. pilates? 3) Obecně mám zkušenost, že lekce ve skupině pod dozorem trenéra často přehlížejí možnosti jedince, např. nedostatečná pohyblivost a pružnost nebo svalová hmota, jsou vyvíjeny nároky, aby jedinec vykonával cvik, na který není připraven. Což mne vrací k otázce 1 a kvalitě daných center. 4) Možná ještě spíše doplňující otázka. Není zapotřebí jistá úroveň pružnosti a svalové hmoty pro začátek - což bude vždy - ale zdali je sport vhodný pro někoho, kdo řadu měsíců necvičil až let necvičil. Děkuji za odpovědi.
    SPEKULANT
    SPEKULANT --- ---
    Prosím o radu. Chci se naučit dřep na jedné noze, ale jedna noha odmítá se ohnout. Vím že je to ta slabší, ale nic mě nebolí a jako bych si to podvědomě zakázal. Prostě se na ní postavím a dostanu se do úhlu kdy končím. Při pohárovém dřepu vím, že si ta noha snaží ulevit a musím myslet na to, abych měl kolena vytočena ve stejném úhlu. Existuje nějaké cvičení abych to dostal do symetrie, nebo nějaké jemné cvičení, které posílí vazy v koleni?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Už jsem relativně komfortní s 28kg BAAL, nicméně postupy budou asi čím dál horší než se vyhrabu na 48kg, tak to bude asi ještě hodně dlouhá cesta.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    XCIDER: první fáze (z lehu do sedu) mi pomohlo:
    - dávat bacha na podsazení pánve (aby bederka byla na zemi a fakt to táhlo břicho - taky se ti bude míň zvedat napnutá noha)
    - odstrčit se pokrčenou nohou - pěkně od chodidla (půlka zadku - na straně pokrčené nohy - musí být ve vzduchu a zatnutá - jinak se akorát ohneš v kyčlích a bell ti spadne na hlavu)
    - netáhnout pohyb hlavou - fakt to spíš vychází z té pokrčené nohy a zatnuté půlky, než z hlavy a ramene (tohle jsem si zkoušela dlouho i jako "naked" variantu bez váhy a je to najednou úplně jinej pohyb)
    .. třeba něco z toho užiješ :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JAROUSH: problem mam uz na zacatku, zvednout se z lehu do sedu. ale myslim ze to pujde, vcera jsem delal dvojite (popr. trojite) s 20kg a prokladal to s prvni fazi s 28kg. tipuju ze behem par tydnu bych se mel dostat k jednomu kompletnimu...
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    XCIDER: Taky je otázka, která fáze ti nejde přejít a drilovat o něco víc ten konkrétní přechod, případně zařadit nějaký cvik pohybem podobný té problémové fázi. Taky může být potíž s mobilitou, která se ukáže až při té větší váze. To bych pak zkusil nějaké resety, zatížené resety, kloubní mobilitu apod.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    diky vsem za rady, nejak to zkloubim dohromady, budu delat s 20 hodne pomale, zdvojene a do toho s 28 polovicni. s tou 20 uz cvicim docela dlouho, posledni dobou jsem daval klidne 3 serie po 10, coz je mnohem vic nez tech 5 opakovani, co me ucili v kb5, takze jsem cekal, ze 28 dam aspon jednou a postupne na ni prechazet....
    BAAL
    BAAL --- ---
    XCIDER: Jsem v podobné pasti zaseknutý na 24kg a nějako ne a ne bezpečně s 28kg, dostal jsem radu jet s tou 24kg pomalu, třeba 10 sec v každé pozici a tím si to stížít tak ti to třeba bude k něčemu
    VERT
    VERT --- ---
    XCIDER: Je možnost dělat chvíli "dvojté" TGU s 12kg, 16kg nebo 20kg (udělat jedno TGU, v poslední fázi na zemi a s kettlebell ve vzduchu nepokládat a hned začít druhé). To jsem jel asi 2 měsíce (postupně s 16-28kg) a pak šlo 48kg nahoru jak nic.
    Nebo je možnost si to s 16kg/20kg "ztěžovat" - udělat první fázi TGU - vrátit se na zem - udělat první dvě fáze - vrátit se o jednu fázi zpět - udělat další dvě fáze - vrátit se o jednu fázi zpět...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    XCIDER: zařaď s 28 sendvičově poloviční GU (jen do sedu) - kdyby to šlo .. a s dvackou se snaž "na krásu" - klíďo v jednotlivých pozicích chvíli (pár vteřin) drž a hezky se tam porovnej (to třeba mě hrozně pomohlo) - a když vydržíš a nepolevíš .. tak bude i zlatý prasátko ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XCIDER: 20kg a 28kg jsou mezi (násobkama osmi) ;p

    Ale kdysi jsem musel, do té doby odmítající meziváhy (12, 20, 28,...) jako divnokoule, potupně přijmout 20kg (v gymu, takže bez nákladu), protože mi to z té 16kg rovnou na 24kg prostě nešlo... A docela dost času jsem s tou 20kg strávil, než jsem mohl bezpečně na 24kg.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    delam doma get-upy, par mesicu mi stacila 20kg, ted jsem si poridil 28kg, ale zjistil jsem, ze nedam ani jeden. neznate nejaky "mezicvik" pro prekonani rozdilu, abych nemusel kupovat jeste dalsi kouli s vahou mezi?
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    Sorry za OT snad me tu neukamenujete :)

    Zdravim, je tu prosim nekdo kdo by mohl poradit s vyberem nakladacich cinek? Jake jsou vyhody sroubovacich tyci a tyci bez zavitu se svorkou? Predpokladam, ze jednotlive koupene cinky jsou asi kvalitnejsi nez cinkove sety s kufrem? A daji se sehnat treba nejake litinove nelakovane kotouce?
    Jsou litinove nejlepsi nebo ktere jsou ? Jsou lepsi tyce s prumerem 25mm nebo 30mm?
    Uvazuji o tomhle, ale nejak se mi to nezda co se kvality tyce https://gorillasports.cz/cinkove-sety-sety-zavazi-a-tyci%20/20-KG-jednorucni-litinovy-set-kufrik Tohle uz vypada lepe, ale nejsem si jista vyhodami svorek. https://gorillasports.cz/cinkove-tyce-osy/olympijska-jednorucka Mam na mysli celkovou vahu 30-40kg (napriklad 4x2,5kg a 4x5kg) Diky za odpovedi!
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    GRYFY: Hlavně ne barvou na tabule, nebo co to bylo. Kdysi tu někdo radil přetřít to nějakou podobnou "nehladkou" barvou, aniž by měl zkušenosti. A pak mu daný člověk pěkně "poděkoval" :-)

    Osobně omlácené kettlebelly nemám v plánu natírat. K čemu by to bylo dobré
    GRYFY
    GRYFY --- ---
    trochu se nám podařilo sedřít barvu z kettlebellu, neřešil někdo jakou barvu je přetřít?
    je to ňákej takovejhle:
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    RODWY: Sedco je stejná povrch a tvar, jako Fever? Vážně? Já od nich mám jednu tu comptetition variantu, která má čistě kovové madlo. Ale právě tu "klasickou" lakovanou verzi jsem zatím osobně nikde neviděl
    RODWY
    RODWY --- ---
    SPEKULANT: stejna forma jako Fever a spousta dalsich.)
    JEREMIUS: btw..ten tvuj link je take stejna forma a povrch!
    Ta forma je puvodne pro Fever,ktery uz neexistuje a cinan tlaci dalsi labels!

    Jinak cena RKC v cr je pod doporucenou moc,ale je to dost o tom zadna:(
    SPEKULANT
    SPEKULANT --- ---
    Mám doma Rogue a jsem spokojený. Sice to nevyšlo na poprvé a reklamoval jsem ho kvůli kosmetické vadě, ale hned jsem dostal 2 možnosti. Pár Euro mi vrátí, nebo mi ho vymění. Vybral jsem si výměnu a oni zařídily vyzvednutí. To mě vážně potěšilo. Moje zkušenost tedy je že cena je rozumná, kettlebell je hrubší a neklouže mi v upocených dlaních a komunikace se zahraničím překvapivě v pohodě.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NAVARA: asi je to o zvyku
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam