• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROCKOOPFIFA - FC 25
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    MICKEY_MOUSE: přesně ... pár let jednoznačně PES diktoval.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THESTOUPA: BTW: PES jsi na hrát manuál někdy zkoušel? Jednak to v podstatě nejde (má to hodně omezené možnosti - pouze přihrávky a centry), druhak to manuální ovládání je prakticky úplně nepoužitelný (zkus pravým kniplem trefovat zároveň směr i sílu, to prostě nejde, já to kdysi hodně intenzívně zkoušel). Čili od Konami super nápad starej deset let, ale do praxe jej převedla právě FIFA (podobně jako další kupu dalších super nápadů, který Konami vymyslelo, ale už už kloudně nezrealizovalo). Konami je pro EA zdroj skvělejch nápadů. :)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Andyho Graye nahradí ve FIFA 12 Alan Smith - GAMES.cz
    http://games.tiscali.cz/tema/andyho-graye-nahradi-ve-fifa-12-alan-smith-56231

...to je myslim, prvni zmena, ktera bude v novy verzi opravdu poznat :-). ted je jeste otazka, jestli budou neco delat i s ceskym komentarem.
    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    Nová úroveň inteligence hráčů ve FIFA 12 - GAMES.cz
    http://games.tiscali.cz/video/nova-uroven-inteligence-hracu-ve-fifa-12-56215
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GONZA223: není to snadný a kupu akcí spálíš, že bránu netrefíš. ale je to zároveň super a o tom ta hra je. akorát komunita FIFY to nějak nepochopila.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    THESTOUPA: no ty voe ... todle jsem hrál když mi bylo asi 8let na SEGA MASTER SYSTEM nebo jak se tomu řikalo - hrozná sranda to vidět po letech...

MICKEY_MOUSE: souhlasim stebou,ýe hraní s manuálnim ovladánim tu hru určitě spestří,ale musíš narazit na někoho kdo to ovládá taky manuílně,prozoýe jinak v on-linu se to nedá používat.Pro mě je největší problém vystřelit na branku.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE: kdybych chtel hrat fotbal na manual tak hraju PES :-P
    FIFA je arkada :-)

YouTube - ‪Fifa International Soccer‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=B6NTG00zylI
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: je to o zvyku, asi jako když hulán kritizuje mac :))
    bylo by zajímavý, kdyby implicitně tvůrci nastavili manuální nastavení, ale zas bych nechtěl vidět ten nával u nás na fóru, jak tu skurvenost vypnout! :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PROCKOOP: jsem přesvědčenej, že ti pozapínaní pomocníci tomu hrozně škodí. a jediný, co mě napadá proč je celej svět používá je to, že jsou defaultně zapnutí.
    tak jak by nikoho nikdy nenapadlo hrát Quaka s automatickým mířením (i když i to je možný), u FIFA to je naopak. myslím, že to bez nich většina lidí nikdy ani nezkusila a je to imho velká škoda. tam teprv začíná ta pravá zábava a variabilita. když vidím ve finále turnaje tři evidentně nacvičený branky jak přes kopírák, nemám z toho vůbec pocit, že bych měl z tohodle jásat.
    jenže rozumím i tomu, že když už manuál někdo zkusí, málokdo na něj bude hrát i online když to tam všichni ostatní mastěj na automat a maj tudíž obrovskou výhodu. kór když těm lidem je patnáct a ta hra nijak nehodnotí, jak ji ovládáš. myslím, že kdyby online zrušili automat, tak se ta hra posune o pořádnej kus dál a lidi v ní najdou to, co v ní dávno je, ale byl strach to zkusit.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PROCKOOP: tak vyklepanej by byl asi každej, kdo nehraje před kamerama obden, tomu rozumím. :) ale s tím manuálem mi to jasný není. protože to dělá tu hru mnohem fotbalovější. roky se snažej vymýšlet kde co proti tomu, abys přihrával naslepo na jeden ťuk jak ping-pong a přitom stačí povypínat tyhle pomocníky. počítačový F1čky se taky jezdí bez asistentů. v podstatě jedině tu FIFU vidím hrát s pomocníkama, jinou hru takhle hrávanou fakt neznám.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: když na to teď koukám, tak to je fakt děsně amatérský. ten portugalec to hrál trochu jak ten polák, hrůza děs
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: jo a taky ber v úvahu, že tyhle patnáctiletý cápci z toho musej bejt vyklepaný jak cyp. prostě hrajou jak posraný :)
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: myslim, že hrajou většinou na automat. fifa neni cunter strike (:)) a je každej rok nová... v tej českej kvalifikaci, která by se měla hrát podle oficiálních pravidel myslim bylo možný si to nastavit, ale málokdo to dělal.
    například ten polskej vocas co v tej praze vyhrál měl taktiku totálně postavenou na automatickym ovládání - dycky nacentroval na drogbu a uměl hlavičkovat. ty centry prostě lítaly na slepo nehorázně, že by to na manual nikdy takhle stejně neudělal.
    nebo vlastně voni sou možná centry "poloautomatický," ale to situaci nemění
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PROCKOOP: rozumím, celej špíl hjerpsetha jsem nikdy neviděl, ale z těch sestříhanejch ukázek tak nějak čiší, že to hraje s přehledem. což mi u toho finálovýho špílu vůbec nepřišlo - klasický honění od brány k bráně, přímočarý akce, ťukec naslepo na jeden dotek apod. tohle jsem možná myslel spíš než to, že se neděly bůhvíjaký parádičky a nepadaly góly z pětatřiceti metrů.

mimochodem - nechci se mýlit, tak se raděj zeptám: hrajou se tyhlety špíly na manuální ovládání? mně to nepřijde, třeba z těch přihrávek naslepo a minima pokaženejch nahrávek. já se teda musím na to abych přihrál chlapovi na nohu anebo nacentroval ve vápně na hlavu o poznání víc snažit a často se stane, že přihrávku zkazím, to samý při střelách na bránu není tak úplná sranda se vůbec trefit. ale když jsem koukal na videa z turnajů, tak jsem tam podobný věci neviděl a to mě zaráží (ale třeba jsou tak dobří, já jsem sváteční čutálista). nechce se mi zdát, že by se takovýhle akce hrály na automat (to je jak hrát turnaj v Counter-Striku s automatickým mířením), ale na pohled to tak na mě působí.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    MICKEY_MOUSE: taky mě právě překvapilo,že paradičky y kliičky jsem v tom finálovém videu moc neviděl.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: a viděl si někdy sestřich z celýho zápasu, kde by borec dával parádičky od začátku do konce a vycházely mu? je to o náhodě všude. kdybys byl na tej českej kvalifikaci FIWC, tak to pochopíš. v zápase o třetí flek se hrálo třeba uvolněně a některý góly byly fakt parádní...
    ač nejsem nějakej megafanda, tak sem shlídnul video toho slavnýho hjeprsetha, kterej má jinak nejmastnější videa, kde ukazuje, jak hraje ve dvou s fifaralle se myslim menuje. no a tam je vidět, že ty akce ze sestřihů jim výjdou jednou za dvacet zápasů.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    v souvislosti s tím videem z finále turnaje mě znovu napadá otázka, na kterou marně hledám odpověď už delší čas: ten finálovej špíl vypadá naprosto normálně, v podstatě jako špíly jaký hrávám i já (mnohdy mi to moje hraní přijde i fotbalovější, víc kombinační, ale to může bejt subjektivní dojem). a pak vlezu na net a tam se to hemží videema, kde jsou k vidění parádní kombinace, dělovky z dálky, parádičky, akce, kde kolem útočníků i ve vápně je kupa volnýho místa a oni si to vychutnávaj atd. vždycky si při tom říkám, že asi hraju úplně jinou hru a čímpak to. a pak se podívám na nějakej záznam gameplaye z turnaje a tam vždycky vidím fotbal, na jakej jsem ze svýho komplu zvyklej a jsem zmatenej. kde se teda hraje ten úplně jinej fotbal? to to hraje někdo nabušenej proti dětem? anebo to je samej fake a soupeře dělá někdo, kdo se schválně chová jak nemehlo? vysvětlí mi to někdo? moje hlava to nedává a už jsem nad tím přemejšlel mockrát.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    YouTube - ‪FIFA Interactive World Cup | Final Game‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=_GpZG_HEjo8&feature=player_embedded
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    taky jsem přesvědčený, že žádný otevření se jinejm platformám žádná z konzolí nepodpoří, i když by to bylo krásný. důvodů se najde kupa, od obchodních přes technický, finanční i bezpečnostní. vždyť taková PS3 ani nepodporuje hry pro PS2 (a to by klidně mohla). tím by si i v podstatě konzole podřezaly větev, protože by vznikl precedent, kterej by popřel poslední důvod existence nějakejch konzolí. protože upřímně - reálnej důvod pro existenci nějakejch konzolí nevidím dneska vůbec žádnej. argument, že to pomůže vývojářům v ladění her už sami vývojáři popřeli a zastaralá technologie konzole je trápí víc než samotný hráče. čili dnes už ani hráči, ani vývojáři o konzolovou platformu nejeví zájem.
    jinými slovy - jedinej důvod proč vývojáři dělaj pro konzole hry je v tom, že to MS i Sony platí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam