• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    AGOG
    AGOG --- ---
    ENTENTYKY: Děkuju za tipy
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ale voni tak - zajdi nekam zkusit ;)

mandarinka: Aqua Allegoria Mandarine Basilic, ale nevim, jestli ji ted jeste nekde sezenes (kazdopadne zkus, je fakt uzasna)
    Mandarine Tout Simplement (L´Artisan) - v cerny ruzi by ji meli mit
    Alien Eau Luminescente

treba jeste nekdo poradi neco jinyho ..
    AGOG
    AGOG --- ---
    ENTENTYKY: Skvele a tak ještě mandarinku nějakou?... :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    novej viktor a rolf :) krome melounu to ma uplne paradni flakon :)

AGOG
    AGOG --- ---
    Holky, doporučily byste mi pro slečnu něco s melounem, nebo mandarinkou?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    CNV: chapu no :))) tak to bych snad mohla prezit ... kalkuluju s tim, ze to pak snad zesladne

ZARA
    ZARA --- ---
    CNV: pisu ze black truffle...lanýž hm, mozno to je ta okurka :)
    CNV
    CNV --- ---
    ENTENTYKY: Není to kyselá okurka, ale salátová, a je tam ze začátku, takový zvláštní melounově okurkový tón. Poněvadž vůně od Forda nemůže být jen tak přímočará a obyčejná, pochop :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZARA: tak to by se mohlo libit :))
    CNV: tak to by se mi libit nemuselo :D snad neni aspon kysela
    CNV
    CNV --- ---
    ZARA: A s okurkou k tomu...
    ZARA
    ZARA --- ---
    ENTENTYKY: aaaah, co si nepovedala, mohla som ti poslat vzorek :)
    je to sladke....ako vanilkovy kolac s cokoladou! som zvedava co povies.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    objednala jsem si naslepo black orchid, tak jsem na to zvedava ..

a dneska jsem dosla k tomu, ze krom angelique noire budu potrebovat i iris ganache, ach ouvej :D
    jesteze guerlani ohledne net objednavky nekomunikujou, tahle si budu muset pockat na jarni vejlet
    AGOG
    AGOG --- ---
    ENTENTYKY: Možná že se tam ta krabička octla nějakou náhodou, ten tester byl také černý. Budu to muset někde vyzkoušet jestli to nebylo Attitude
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nemohlo to byt attitude? (trochu podobnost slov na prvni pohled ;)
    armani nic s takovym nazvem nema (modre jsou panske) http://www.fragrantica.com/designers/Giorgio-Armani.html
    AGOG
    AGOG --- ---
    Zkoušel jsem nějakého Armaniho, na černé krabičce testeru bylo napsáno Animal, ale teď to nemůžu nikde najít. Nevíte o co jde?
    Sice to bylo ve vytrýně Armani, ale jediný co jsem našel je Animale, ale to vypadá zase jinak. Tak nevim.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Tak sem zkoušela Chloé intense a na první čuchnutí paráda - ušlechtilá růže, jemnost a čistota původní chloé - jenom je k tomu něco navíc asi ta růže a pak ten jemně kořenený růžový pepř. Pak mi ale bohužel moc nesedl ten santal (asi). Prostě to najednou bylo moc kořeněný. Nevím jestli si ji pořídím - musím zkusit ještě několikrát - bylo to jako bych měla něco od babičky, ale tak příjemně. Nevím jestli je to pro můj věk vhodná vůně (24), ale je rozhodně krásná...
    A pak jsem zkoušla Hypnose Senses. Na začátek (jako vždy) bomba svěží krásná vůně a na konci (jako vždy) chemickej uragán... Škoda začalo to tak slibně...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a co to bylo za vuni?

jinak krasna fialka je verte violette od l´Artisan
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    kdysi dávno jsem se v Sephoře zamilovala do fialkové vůně. Pak jsem jí dlouho používala a zbožňovala - do chvíle, než mi jí přestali vyrábět. a dneska jsem v autobuse cítila něco podobného, vynělo mi to tak! A já jí chci zase!

Nevíte nááhodou, kde sehnat fialkovou vůni?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZARA: jj, narocna je, a nam se oboum moc libi=) holt az budu starsi no......ted nam na ruce ten vzduch, dneska jsem ho oficialne dostala k narozkam, a nemuzu se nabazit=)konecne vune, co mi dokonale sedne
    ZARA
    ZARA --- ---
    LIMONADA: pekne :) habanita je rozhodne pekna ale celkom "narocna" vona myslim, tak nech sa mamce dobre nosi
    l'air habanita nepoznam priznam sa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam