• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Peru všechny pleny na 95°C, čtvercovky, Pastelky i vkládačky (ty tedy skoro vůbec nepoužívám.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KOTENCE: A který? Já měla obyč a lux (nebo tak nějak) a ty obyč šly po prvním praní na hadry, ty s vyšší gramáží slouží v pohodě už na 4. dítě (v mezičase jsem je půjčila kamarádce).
    Peru většinou na 40, občas dám na 60, na 90 jsem v životě neprala.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MIKEYLA: Kikko mám a docela zklamaly. Čtvercovky se jim dalo říkat jen do prvního vyprání a sem tam se pářou. Ty "osušky" pleny z ikea jsou příjemný.

Perete ty čtvercovky na 90? Nakoupila jsem nějaký bambusový vkládačky a ty se smí jen na 60. Ráda bych všechno házela do pračky najednou.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    HADE: děkuju moc:), zítra jdu na prezentačku látkovek, tak snad se mi to ještě nějak urovná, než nakoupím :), každopádně VV jsou pro nás asi jasné:), klas.čtverce samozřejmě taky pořídíme, ale spíš pro sichr, na vyzkoušení atd.. a vůbec, ty se neztratí....
    HADE
    HADE --- ---
    MIKEYLA: Já měla na dcerky od začátku Bambino Mio vícevrstvé a byla jsem naprosto spokojená. Vyzkoušela jsem ještě vícevrstvé od Popolini (zbytečně velké) a Anavy (oproti dvěma předchozím toho pobraly málo, přišly mi obecně tenčí). Na podkládání hlavičky, ublinkávání, na kojení atd. jsem nakoupila vícegramážní od Kikko a taky bez problémů (drží relativně tvar a nejsou úplně průsvitné oproti čtvercovkám s normální gramáží, samozřejmě se čtvercovkami po nás se to srovnávat nedá). Od půl roku jsem k tomu kombinovala na noc kalhotkovky Tots Bots Bamboozle. Z hlediska schnutí jsou sice nejrychlejší čtvercovky, ale mě z praktických dvodů vyhovovaly víc vícevrtsvé pleny. Tak spíš na zvážení nebo jako další inspirace. :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Případně tedy Haipa Daipa Pastelky.
    do půl roku jsem používala Libštátské čtvercovky, když se začal víc hýbat přešla jsem na Pastelky a jsem s nima maximálně spokojená. Jsou z froté, které vypráním trošku zhrubne, ale stačí před použitím promnout v rukách. Rychle schnou a dají se naskládat na požadovnou velikost.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MIKEYLA: Za mě Libštátské s vyšší gramáží. Na ty obyčejné spousta lidí nadává, že po vyprání je to kus hadru. Ale ty s vyšší gramáží jsou opravdu skvělé, krásně začištěné a dobře sajou. Když se dobře pověsí nemusí se ani žehlit. Já s nima byla moc spokojená.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIKEYLA: Nejpříjemnější vícevrstvá, co jsem měla v ruce, byla od Anavy :-)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    THURINGWETHIL: děkuju, to jsem si tak nějak i myslela..., takže na úplné mimi je vhodnější spíš nějaká vícevrstvá, menší..., popřípadně s nějakými vkládačkami nebo tak....
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MIKEYLA: Mám Imse Vimse čtverce a pak Kikko Lux a ještě nejaké zděděné a Imse jsou opravdu nejměkčí a nejlépe sají. Ale jsou také velké, takže se příliš nehodí na úplného novorozence. Ale je na nich nejméně znát opakované praní....
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PETRUSKA: Momentálně se to těžko popisuje - L. už má 21 měsíců a momentálně trénujeme nočník (množné číslo je správně)...:-)
    Když byla miminko, tak vím, že to nebylo výrazně víc než v jednorázovkách (mám praxi z nemocnice, kde jsem mimina přebalovala...ale je fakt, že jednorázovky, co jsme používaly nebyly žádný zázrak)..... Upřímně - vycházelo mi to tak zhruba před jídlem...výjimečně víckrát (řekněmě 6-8 za den, spíš těch šest). V noci jednou - i když... než jsem šla spát, tak dostala najíst a byla přebalená (kolem půlnoci), pak cca v 5 ráno a pak až při vstávání v 9 (tak by to někdo mohl brát jako dvě). Novorozenecký sklad mi hrozně pochválili i v nemocnici na neurologii...
    Je mi jasné, že to nebude pro každého - nám to tak stačilo a vyhovovalo... Pokaždé, když jsem měla pocit, že to ty čtverce nedávají, že budu muset nějak něco někde vylepšit (a zoufala jsem, že snad jedině jednorázovky, tak se ukázalo, že to s nima není lepší) a našla jsem jiný systém, který mi vyhovuje (začla jsem skládat na šestnáctiny, přidala jsem další plenku složenou tak aby byla v místě, kde je potřeba nejvíc sát a tak... ).
    Upřímně jsem netušila, že v sobě mám tolik kreativity...

Jinak nemám pocit, že by L. pila nějak málo...ale jsou děti, co pijou víc... ona je tak průměr asi ve všem... (i když je moje NEJLEPŠÍ A NEJBÁJEČNĚJŠÍ A VÝJIMEČNÁ HOLČIČKA)....

GIMEL: viz výše...
    Jinak ta separačka byla úžasná - pocit sucha L. měla... co jsem viděla jiné separačky, tak dost bída... Momentálně už jedeme ve flísových, ale na to došlo až časem...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: já mám na dvojčatech odzkoušené, že kalhotkové pleny od PetitLulu vydrží dýl, než Pampersky (holky měly postupně rotaviry, takže ta průjmující byla v jednorázovce a ta zdravá v látkovce - no a i když tam nebyla nálož, tak jednorázovka prostě protekla dřív)...
    ale čtverce se mi neosvědčily. Buď měly zadek u kolen (když jsem dala novosklad + osminku), nebo byly po hodině mokré až na kalhoty. Tak holt kalhotkovky, ty vydrží všechno.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA: latkovky vetsinou co hodinu, max 2. ale ta fleesova separacka dava dobrej pocit relativniho sucha. proto jsem mela rada i ty kapsovky, pze ten dil na zadecku byl prave z fleesu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U těch čtvercovek hrozně záleží na dítěti, nejstarší dcera prokadila i novosklad, nakonec jsem na ni musela používat kalhotkové plenky (hlavně tots bots, baby lucy), jinak jsem mohla svrchňáky prát po každém použití. Teď jsem zkoušela čtverce na syna (kvůli rychlému schnutí, nemůžu si dovolit mít sušák dýl než 24 hodin ověšenej plínama) a ten může mít klidně jen čtvercovku na šestiny, na svrchňácích to zatím skončilo jen jednou.

A prvorozená se opruzovala z jednorázovek, druhorozená s ekzémem naopak nemohla být v látkovkách (což se ukázalo v jejích 2 měsících, kdy jsem si akorát dokoupila výbavu jí na míru, protože jí seděly jiné střihy než starší...), u syna kombinujeme a zatím nemá problém ani s jedním, snad to tak zůstane...
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ZABITULKA: A jak často přebaluješ? Protože já teď přebaluju jednorázovku jednou za 2-4 hodiny a je vždycky uplně pročůraná, takže v látkovce by to měl asi pořád mokrý si myslim, ne?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA: ja odmalicka jedu jen v plene na osminy, novosklad jsem se nikdy nenaucila. stridam s jednorazpvkama, tak 50/50. velkej zadek ma i v plince na osminy, ale neprislo mi to nijak zasadne dramaticky. a kdyz se dobre utahnou kalhotk, neprotece to. u maleho prcka jsem davala: plena na osminy, fleesova separacka a celulozova separacka. ted jeste pridavam frote nebo bambusovou vkladacku.

jinak moje obe deti maji tendenci se oprudit spis v jednorazovkach prave. zrovna aktualne resim fest opruzeny zadek dcery. pokadila se mi v noci, ja na to prisla az rano, jelikoz vyjimecne nesmrdela. a rano katastrofa! chudak mi ted place u kazdeho prebaleni, ze ji to boli. i hermanek ji na tom pali, i kremy na opruzeniny. rano jsem zahodila pokadenou jednorazovku a uz ma jen latkovky. ja mam totiz pocit, ze v tech latkovkach ten zadek lip vetra, lip se hoji.

BADIANE: co presne myslis tema 2v1? predstavuju si pod tim kapsovky - ty jsou rychlejsi na prebaleni, ale jak pises, je nutne je prat po kazdem pouziti. vyhovovaly mi u syna, u dcery vubec. mozna uz uplne nefunguje ten pul zater, ale je v nich mokra. takze jadra z nich pouzivam misto ctvercovek do normalnich svrchnaku. a ano, je to fakt boj prebalovat decko, co se pretaci a plazi jinam. prave premyslim, jak to vyresit, abych mela rychle prebaleno. premyslim, zda by nepomohla minimalni plena od Petit_lulu - zadne patentky (ty jsou ted teda fakt mission impossible), zadny suchy zip, proste nandat a hotovo. http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/minimalni-pleny/
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    Ohledne te bakule jsem taky premyslela.., ze bych zpocatku zkusila pouzivat spis nejake mensi 45-45, ale bambusove, ktere vice saji.., neco vicevrstve kvuli tem rozmerum.., zase si rikam, ze tolik maminek pouziva klas.ctverce a tolik je objem zadecku netrapi, tak nevim no..
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NIENNA: a jak často jsi pak přebalovala? Já teď ještě ve 3 týdnech používám jednorázovky, ale chci přejít na látkové a řeším, že už pak nebudu moct 3 hodiny v kuse spát, protože za tu dobu obvykle sundám úplně nacucanou plínu. Moje mimčo hodně pije a pak taky hodně čůrá.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    NIENNA: Aha.. a jak často přebaluješ? To musí mít pořád mokrý, ne?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    MIKEYLA: Já mám tyhle (http://www.kikko.cz/...nene-pleny-/70x70-/bile/bavlnene-detske-pleny-kikko-lux-70x70-bila/21635.html) a tyhle (http://www.kikko.cz/...ernetovy-obchod/bavlnene-pleny-/70x70-/bile/kikko-pleny-70x70-bila/8600.html). Obojí se po vyprání krabatí, ty druhé výrazně víc, tím, že mají nižší gramáž. Navíc jsem koupila pár (asi 6) měkkých bambusových (http://www.kikko.cz/...70/bubblesspirals/bambusove-pleny-xkkobmb-bs-cyan-mix-70x70cm-3ks/21871.html), které používám na odříhnutí, k doktorce a tak.. a spokojenost.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PETRUSKA: Dávala jsem jen novosklad... a separačku celulozovou...
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Já mam taky dotaz - před porodem jsem nakoupila čtvercovky, nějaké vkládačky a pár svrchňáků. Na úplné novorozeně jsem používala novosklad a svrchňáky, jenže se malej cca po měsíci strašně oprudil (dodnes jsem nezjistila z čeho) a pak jsem to měsíc léčila, takže jsem přestala látkovky používat a léčila jsem v jednorázovkách. Strašně jsem si na ně zvykla a teď se mi špatně odvyká, ale chtěla bych. Hlavní problém vidím v tom, že má pak strašně velkej zadek.. špatně se mu pak na bříšku trénuje a i když leží, má skoro nohy ve vzduchu, jakou má bakuli - dávám teď novosklad a do toho osminku, nebo vkládačku.

Vy, co používáte čtverecovky - je nějaká lepší varianta, jak zmenšit ten zadek? Když vynechám novosklad a dám jen osminku a vkládačku, tak to přece poteče mimo, ne? Ten novosklad tam dělá takovej pevnej úvaz se mi zdá, ale zas je pak ten zadek velkej :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam