• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    YNZA
    YNZA --- ---
    ztra mi prestava platit karta od mbank, novou stale nemam :)
    prava polska zrucnost (jak sem ze zacatku syckoval) se ted projevila naplno
    KY_109
    KY_109 --- ---
    PAPADA: Ano. A pokud jsem to pochopil dobre, pote co znovu splnis podminky musis jeste pozadat o reaktivaci toho proma. Neni to automaticky v zavislosti na Tvych transakcich.
    PAPADA
    PAPADA --- ---
    "eMAX Plus s výhodným úročením" pouze tehdy, kdyz mesicne zaplatim kartou vic jak 4 tis. jenze takovy objem plateb nemam kazdy mesic. tzn. ze kdyz v jednom mesici nepoplatim 4 tis, ten mesic se mi zuroci starou sazbou?
    SONA1
    SONA1 --- ---
    Díky, poptám se, předám.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    SONA1: Podobné problémy nemá smysl řešit v diskusních fórech ani nekonečnými dohady s bankou. Je třeba to písemně reklamovat a výslovně uvést, že šlo o neautorizovanou transakci. Banka musí (ze zákona, není to její dobrá vůle) do vyřízení reklamace uvést účet do původního stavu. Je-li nakonec reklamace zamítnuta a zákazník nesouhlasí, je třeba obatem podat podnět finančnímu arbitrovi ČR: http://www.finarbitr.cz (Nebo rovnou žalobu, ale pro většinu případů je arbitráž pro drobného klienta lepší.)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: kontakt na Měšec mám - a je to velmi jednoduché. stačí napsat Dalichovi (Dalibor Chvátal), reaguje normálně na maily poslané na dalibor.chvatal@mesec.cz - ale jemu zrovna věřím, že než to "rozmázne", tak zkontaktuje druhou stranu. imho je to jeden z velmi velmi mála lidí, kteří jsou opravdu profíci a vyznají se a zároveň se nechovají jako nějaká primadona.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SONA1: osobně tomu nevěřím, že by to bylo až tak jednoduché - pokud se stejná položka (přesně stejná) opakuje několikrát, tak jsem byl i u toho, že banka kontaktovala zákazníka a řešila to s ním. takže je-li zájem, rád předám celou záležitost svým bývalým kolegům, co mají na starosti reklamace. jinak to pro mě je informace "jedna paní povídala".
    SONA1
    SONA1 --- ---
    VANEK: Tak ona je to pořád jen zprostředkovaná informace, ale taky s mužem v zahraničí kartou mBank platíme (zatím bez problémů, je třeba říct) a dost nerada bych dopadla podobně.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SONA1: To bych rozmáznul na Měšci, nemá tu někdo kontakt? ;-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ADAMM: poslednich 30 let ne
    SONA1
    SONA1 --- ---
    Jen takové upozornění do pléna - známé se v poslední době u mBank násobily platby u obchodníků v zahraničí - tytéž položky jí byly z účtu odečteny třeba dvakrát, ale i pětkrát za sebou. Ve dvou státech v Evropě a i v USA. Když se to pokoušela u banky reklamovat, bylo jí sděleno, že na platby, které chce reklamovat, musí mít doklad. (Ano, měla doklad na tu jednu, ne na ty další, která byla zopakováním té předchozí a které hodlala napadnout). Pozoruhodná logika. Peníze zpět nedostane a mění banku.

Překvapuje mě to, pokud mám na kontě tutéž částku několikrát za sebou, tak to proboha přece vypadá podezřele, ne? A doklad na platbu, kterou jsem neprovedla? What?

No, jak jsem koupila, tak prodávám, ale nestačím se divit.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    :) tohle by melo jit do zahlavi proste :) [ KAREN @ mBank ]
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    KY_109: jsem podobne zmatenej - pri ty aktivaci to napise, ze bude platna do 24 hodin... druhy den jsem tam ale porad mel zadost, tak jsem ji vyplnil znova a prislo mi, ze nebyla schvalena, ze uz jsem jednu zadost vyplnil... no a dalsi den mi prislo, ze moje zadost byla schvalena. proto jsem tu sibenicne napsal tohle [ LUDWIG_ @ mBank ]
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Hele da se nekde zjistit, jaky mam aktualni urok na eMax Plus? Nemyslim v ceniku nebo na webu (to vim, ze bud 0.5 nebo 2.0), ale spis zkontrolovat, jestli opravdu ta aktivace 2pct proma probehla uspesne? :) Nemohli by jste treba tuto informaci vypisovat v "Detaily zvoleného účtu "? ;)

Kliknul jsem totiz na zadosti, ale pak na strance kde jsou ty detaily to prerusil (pokud je tam nejake SMS potvrzovani, tak to jsem nedelal), nicmene asi po 2 dnech mi prislo, ze moje zadost byla schvalena. Znamena to teda, ze mam aktivovano, nebo ne? :)

Po dnesnim snizeni ING na 1.75 mozna zase eMax Plus s tim promem zacne byt pouzitelny, aspon na tech 100k.
    SHERY
    SHERY --- ---
    tak ja asi budu kombinovat 2 banky :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SHERY: Ne. Jen kreditka.
    SHERY
    SHERY --- ---
    a jde tedy u mBank nejaky ten konto corrent?
    SHERY
    SHERY --- ---
    MRTVY_KENNY: díky moc :)
    nepřijde mi to ale takový rozdíl...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Pokud je roční poplatek 500,- tak musíš měsíčně utratit aspoň 4000 jen na ten poplatek. Vzhledem k tomu, že za výběry budeš platit, tak pro ty dva je to dalších asi 2000 měsíčně. Pak teprve vyděláváš. To tedy není nic extra. Takže pro mě, který má na GEMB averzi, to fakt není.
    Škoda, že MBank místo těch vyběrů a lepšího úročení nepřišla s něčím koncepčním - stylem za nákupy body a ty můžeš utratit třeba za vyšší úroky (třeba i více dopředu nebo na více účtech), lacinější výběry (třeba i nad rámec těch 3) atd.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SHERY: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html

(a ten odstavec ti rika, ze pri platbe jine, nez v eurech, se deje konverze:
    [placena mena]
    -> EUR dle kurzu visa (+2% mimo eurozonu) ->
    -> CZK dle kurzu mbank

tahle castka se ti pak strhne dle kurzu aktualnich pri zauctovani - ne pri blokaci)

BY KLIDNE MOHLO BYT NA NASTENCE uz nejaky ten patek.. :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam