• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TANTRAMAN: čoveče a kde je to v tom novým ?! Nějak to tam nemůžu najít..
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Hmm, to ještě jde - byl jsem u toho, když tohle záměnou šly ven 2 miliardy! Naštěstí jsme měli process, že každá platba nad milion vyžadovala dodatečné schválení - jinak by to fakt odešlo.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PATRIKCHRZ: hehe, z podobneho soudku kolega rodicu takhle nechal disko v radu tisicu $ v restauraci v USA pri platbe kartou v domneni, ze zadava PIN.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Kolegyni z práce se kdysi podařilo zaměnit částku a variabilní symbol. A tak místo nějakých 50 tisíc, odešlo přes dva miliony. Naštěstí firma byla poctivá a rozdíl vrátila, dokonce se sami ozvali, že "něco nesouhlasí" :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMM:
    na to je paragraf
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NELDE: tam šlo o to, že jsem to odeslala, hned za tím chtěla poslat další platbu a v tu chvíli mi došlo, že jsem zadala údaj z řádku níž, takže fakt obratem, nebyly to řádově ani minuty
    ale je prostě pitomé, že tam nenaběhne ten údaj, že platbu nelze stornovat - klikáš a nic, stále ti to nabízí stejný postup

ADAMM: s tím člověkem to je v pohodě, prostě to bude záloha na další měsíc - naštěstí se jedná o rozumnou osobu

MRTVY_KENNY: no právě, že asi znamenalo, ale ksicht stránky zůstal pořád stejný
    NELDE
    NELDE --- ---
    ILLUZE: Pokud se uklikneš, tak se to nedojde, protože číslo účtu má kontrolní číslici. Pokud zadáš číslo účtu někoho jiného, tak je to tvoje chyba a banka s tím nic neudělá. Ono kdybys zadal platbu do cizí banky minutu před clearingem, tak to asi také neodstornuješ.
    Jinak i ta možnost stornovat budoucí platbu není úplně samozřejmá funkce.
    A třeba equa to nemá okamžité, ale v řádu několika minut. Furt ale lepší, než když převody v rámci banky jsou jednou denně - mimochodem to znamená, že bank slízne nějaké úroky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ILLUZE: a pokud někdo zadržuje peníze, které mu byly zaslány omylem, tak si koleduje o pořádný malér.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ILLUZE: no.. pro priste stornuje se teda z planovanych plateb. ale pokud presunujes v ramci banky, tak tipuju, ze pokud nedas jine datum realizace, tak se to v planovanych vubec neobjevi. navic storno se potvrzuje vzdy SMS.

v te historii to tve "upravit" a "zrusit" znamenalo neco jako "zpet", nebo "zavrit okno", ne storno transakce..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ILLUZE: ne, standard jinde to není. to jen možná v české spořitelně nejedou ještě ani mezi vlastními účty v reálném čase. normální je, že převod v rámci jedné banky se realizuje ihned. nejen u mBank, ale u všech normálních bank.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ADAMM: Promiň, ale řešila jsem pro mamku něco podobného u jiné banky a storno i v rámci účtů v jedné bance realizovatelné bylo. Jak si to řeší, je jejich věc.

A když už to realizovatelné není - nebylo by od věci to v rámci inet bankovnictví, když už jim za to klient nestojí osobně, nastavit, aby na uživatele baflo upozornění, že to realizovatelné není. A ne že se to proklikává pořád dokola a nic.
    A navíc, když to následně zmizne ze seznamu operací ILLUZE: , tak prostě nevíš, na čem jsi.

Já oceňuji rychlost převodu peněz, ale do prčic by tam měla být záchranná brzda - uklikneš se o číslo a jsi víš kde... Člověk není stroj, aby vše prováděl perfektně.
    A pakliže je standard tohle v pohodě řešit v jiných bankách, pak to již bereš jako standardní službu k účtu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ILLUZE: a že o tom nikde nejsou informace... když si kliknu na úvodní stránku o produktu mKONTO (není to nikde schované):

mKonto - běžný účet bez poplatků
    http://www.mbank.cz/osobni/ucty/mkonto/index.html

tak tam vidím hned v první části stránky odrážku:

• Okamžitá realizace plateb zasílaných mezi účty v mBank

kde jinde by to mělo ještě být napsaný, aby to bylo jasný?
  • ADAMM
    ADAMM --- ---
    ILLUZE: boha jeho, jako sorry, ale platby v rámci banky opravdu odchází okamžitě - odjakživa a stornovat je nejde, prostě klikneš, odešleš. to je - aspoň pro mě - sakra jeden z hlavních benefitů, že se to nikde nefláká. potvrzuješ to smskou, pokud to pošleš někam do háje, tak se prostě nedá nic dělat. ale pardon, to není chyba banky!!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PISTA1: Jeden je tam úžasný, je dokonce ze stejného města, toho by měli vyvažovat zlatem - pomůže, poradí, vysvětlí (a že bylo co s nasazením nového inet bankovnictví). Ale ten dnešní :-((
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ILLUZE: buď jich tam je víc nebo jsme narazili na stejnýho :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: MRTVY_KENNY: Dnes jsem si prošla historii odeslaných plateb - ty peníze odešly.
    Na dotaz na mLince mi velmi asertivní týpek sdělil, že platby v rámci účtů mBank nelze stornovat. Prostě proběhnou okamžitě a tím to hasne.

Lze dodatečně reklamovat platbu a dožadovat se příjemce, aby peníze poslal zpět. Celá operace je na několik týdnů.

Ten chlap byl na přesdržku :-((( Do háje, to nejsou o podobných "vychytávkách" schopní klienty informovat?
    Prý si to můžeme dohledat v nějakých materiálech - kterých, to nedokázal definovat.
    POPEY
    POPEY --- ---
    PATRIKCHRZ: super. diky moc.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BEBERA: Tak to je megafail. Proč nemůžou nabídnout volbu Poslat později skrze SEPA vs. Poslat hned skrze SWIFT?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BUNDA: tak kecal...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BEBERA: hm někdo mne tuším přesvědčoval, že tohle časové omezení u SEPA už neplatí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam