• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: ah so, spojil jsem si vše v jedno. Díky za upozornění.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GOR:
    Tak ted jsem u mBank potvrzoval dve platby a IMO by stacily 3 mista a treba 3 pokusy na zadani. A ne hned opisovat snad 8 cislic. K cemu kua?
    GOR
    GOR --- ---
    PATRIKCHRZ: Ono Fio je vůbec extra, jestli si dobře vzpomínám, nechali mě zvolit i počet číslic potvrzovací SMSky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BUNDA:
    heslo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATRIKCHRZ: u Air nemám v uživatelské jméně žádné velké písmeno a přesto funguje.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PATRIKCHRZ: Hesla mi problém nedělaj. Ta si dokážu nastavit tak, aby splňovala požadavky a přitom jsem si je pamatovala. Problém je dlouhé číslo, které vybral počítač zcela náhodně.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: blbé je, že jsou tam "minimální požadavky". Třeba u AirBank je minimální délka uživatelského jména 8 znaků a heslo musí mít malá + velká písmena + číslici. V tomhle mi vyhovuje větší míra svobody u FIO
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Ha! Tak jsem teď v IB mBank ověřila v nastavení, že to jde změnit. Já jak mám tuhle banku od pravěku, tak už jsem si prostě zvykla a neřeším. U George jsem to ani nehledala - ptala jsem se na to na pobočce při zřizování a řekli, že to nejde.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA: Airbank jsem si zvolil “jmeno.prijmeni” to same u george a mbanky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Nevím, jestli to ještě platí, ale u equy jsem si mohl sám zvolit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Aktivně pravidelně používám internetové bankovnictví mBank, Unicredit a Raiffky a z nich mi to mBank přijde takové nejpřehlednější a nejpohodlnější. Což ale může být dané i tím, že ho používám nejvíc, jsem na něj zvyklá. Raiffka je na druhém místě, UniCredit s těmi podokny, co se otvírají postupně, když chce člověk byť i jen zadat normální platební příkaz, je peklo. U Raiffky oceňuju pohodlné přepínání mezi svým účtem a účtem, ke kterému jsem disponent. IB AirBank používám výjimečně a jo, je to docela přehledný, akorát mi nevyhovuje potvrzování přes mobilní aplikaci. George mám jako disponent k máminu účtu, používám málo, ale nepřijde mi, že by bylo nějak zásadně lepší. Vyhovuje mi, když je někde přihlašovací "jméno" tak, že se dá pamatovat nebo odvodit - Raiffka používá jako klientská čísla ta rodná, UniCredit číslo účtu, AirBank e-mail. George a mBank mají klientská čísla, co s ničím nesouvisej, nedávají smysl a člověk se je prostě musí nadrtit nebo si je někde poznamenat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA: A je neco to je proti nim TOP? Nebo jen se ti z tech dvou nepodlamuji kolena?
    EDERA
    EDERA --- ---
    VITI: Já to říkám pořád. Viz [ EDERA @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] - Zatímco na druhém konce spektra je momentálně IB UniCredit. Něco tak uživatelsky nepříjemného jsem fakt jinde nezažila. K zadání platebního příkazu se postupně otevřou tři podokna. Je to něco jako kupovat kupon na tramvajenku přes e-shop DPP.
    nebo zde [ EDERA @ mBank ] - Záleží na srovnávacím subjektu. Pokaždé, když musím zaplatit něco z účtu v UniCredit, pocítím nával pozitivních emocí k internetovému bankovnictví mBank.:-D

Ale teda ani IB Airbank mě nijak nenadchlo. Mám tam účet, co sdílíme s mužem, já jsem vlastník, on disponent a onehdá jsem si tam nastavila, že nechci dostávat oznámení o změnách do mobilní aplikace, čímž je přestal dostávat i on. George mám zase jako disponent k máminu účtu a taky teda žádná střelba z Aurory.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VITI:
    No já používám AirBank a George a tam to je vesmes normalnejsi...
    VITI
    VITI --- ---
    KOC256: kdo je nespokojeny, tak doporucuju na chvili pouzivat unicredit :-) ... pak se na online.mbank.cz vylozene tesim :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOTUL: podle mě je to spíš pro nějaké finančně-poradenské firmy; případně to teď není aktuální. nic jako "zadej tam telefon kamaráda, co ti o tom řekl", podle mě teď neběží.

ale když jsem hledal, jestli k tomu něco najdu, našel jsem místo toho "300 Kč k novému účtu", co nejspíš pořád platí: https://www.duofinance.cz/mbank-bonus-2019
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOTUL:
    Takže dva pokusy je ještě v pohodě? :)
    KOTUL
    KOTUL --- ---
    Ahoj, tady už je klub na všechno :) mám učet u mBank a chci si udělat mKreditku. Upřímě jsem uvažoval o mKreditce+ jelikož víc než 4000kč mesíčně dám, ale zas tak moc mě to nemotivuje. 0,5% zpět z každého nákupu je pakatel.
    Každopádně před vyplněním formuláře mi to nabízí vložit promokod, nevíte jestli se toho nedá využit? Jako že mě někdo pozve a dostane odměnu? Díky

OT: jinak aktvivace IB mi na druhý pokus vyšla ok, dělal jsem to nedávno.
    HALVED
    HALVED --- ---
    KOC256: měl jsem stejný problém
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Tak nyní už mi zase chvilku vydrží. A hodí se pro takový rychlý lepší přehled no :o).

Jinak PIN jsem zadával 3x. Pravda že jsem moc nečetl popisky protože jsem čekal obvykle: Zvolte si PIN, Potvrďte PIN. Ale kdo ví... Ach jo. No naštěstí to už používám jen jako historický podnikatelský účet, kde peníze jen protékají :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam