Ahoj,
premyslim, ze bych se zbavil ropaka na dojizdeni do prace a koupil misto nej elektro. Ale jsem samo uplna elektro lama, co teda precetla kde co ale furt krapet tape, tak snad nevadi, ze se optam zkusenejsich ;)
Aktualne se mi nechce kupovat neco noveho, neb 800KKc mi prijde dost na auto co bude jen na jezdeni do prace. Tak premyslim o necem jetem, kde jsou kolikrat nizke najezdy km a ceny do 400KKc.
Jezdim cca 110 km kazdy den z toho je 50 km dalnice a zbytek kopecky a mesto. Dobijet bych chtel vzdy vecer doma.
1) Zvladnou tohle ujet auta, co maji psany dojezd napr 135 km (Nissan leaf 2015), nebo papirovy a skutecny dojez se hodne lisi a je treba i horsi u starsiho auta?
2) Je problem, koupit neco ojeteho nebo hrozi. ze je to past, spatna baterka ci neco?
3) Jde poradit co pripadne koupit a cemu se vyhnout? Rozpocet max tech 400 kc a tam vidim Nissan Leaf, Fiat 500e, Renault Fluence,..
4) Koukal jsem, ze se podminky pro parkovani v praze zmenili. Chapu spravne, ze pokud bych mel znacku EL tak mohu parkovat v modrych zonach a nezalezi na tom jak je auto stare?
Za pripadne rady, diky moc!
Pokud vite o nejakem zdroji informaci na ktery se da spolehnout, tak si klidne neco nactu. Doted se mi ale stavalo, ze Pepik rika je to ok a Franta rika, ze Pepik je blb ;)