JIMIQ: no jak jsem psal drive, ja auto pro pohyb po praze nepotrebuju a nevyuzivam. To treba v mojem pripade znamena, ze auto nekde stoji a ceka az ho budu pouzivat.
Pro me auto znamena svobodu ve smyslu, ze se rozhodnu "a ted pojedu tam", vyrazim treba do hor.
Vzhledem k povaze meho zamestnani (jsem zivnostnik) tyhle veci ani moc neplanuju, nejde to. Proste najednou se mi uvolni den nebo dva, a tak se hned po praci seberu a jedu nekam abych se tam uz rano vzbudil apod.
Nemyslim si o sobe ze bych byl vylozene malo vydelavajici clovek. Ale ziju sam, tahnu naklady prazskyho zivota sam, jsem v najmu apod. Takze abych platil dva/ tri tisice navic za garaz je pro me nesmyslny.
Auto je pro me predevsim "sluha", nevnimam to jako modni doplnek nebo spolecenskej status. Auto musi vydrzet stat na ulici v zime nekolik tydnu a bejt schopny instantne vyrazit na cestu.
A ano, jsem clovek kterej si vystaci s 20let starym autem o kterym vim ze je total spolehlivy. Kdyz na to prijde, muzu se s nim v podstate ze dne na den vypravit treba do mongolska apod. :)
Ok, uznavam ze asi nejsem standartni uzivatel auta. Ale mnoho "standartnich" uzivatelu aut je imho zbytecnejch uzivatelu aut. Staci se podivat v praze kdyz zaprsi odkud kam ty lidi autama jezdej, a kolik jich v aute sedi pripadne jestli vecou neco jineho krom svoji zadnice:)
Nemam ted na mysli lidi co dojizdej za praci z oblasti kde je blba infrastruktura, setri jim to cenny hodiny zivota kazdej den, vozej veci nutny k cinnosti ktery by se sockou vozily blbe apod.